Kızım öldü, oğlum şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Kızım öldü, oğlum şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2008 13:19

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından araziye döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Ahmet Dursun'un evinde hüzün yaşanıyor.

Haberin Devamı

Şehit Ahmet Dursun'un (21) Kayseri'nin Sarız ilçesine bağlı Damızlık köyündeki evine Türk bayrağı asıldı. Dursun ailesine taziye ziyaretleri başladı.


Çiftçilikle uğraşan baba Ali Dursun, geçen yıl trafik kazasında kızımı kaybettiğini belirterek, “Şimdi ise oğlumu vatana şehit verdim. Vatan sağ olsun. PKK terör örgütünün yaptıkları yanına kar kalmayacak. Allah devletimize, milletimize, askerimize zeval vermesin” dedi.


10 gün önce kalp ameliyatı olan anne İnsaf  Dursun da “Yüreğim yanıyor. Vatan sağ olsun. Evladım 40 gün sonra tezkeresini alarak yanıma gelecekti. Kısmet değilmiş. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.

Şehit Ahmet Dursun'un halasının oğlu Hasan Ekinci ise beraber büyüdüğü en yakın arkadaşının şehit olmasının buruk sevincini yaşadığını söyledi.

Haberin Devamı

Ekinci, “Hala oğlum hayvancılığı çok severdi. Çocukluktan beri beraberdik. Ben askere gittim geldim. Yakında o da gelecekti. Dağıtım izni dışında hiç izin kullanmamıştı. Askerlik dönüşünde en çok sevdiği iş olan hayvan yetiştiriciliği yapacaktı” dedi.


Şehit Piyade Onbaşı Ahmet Dursun'un cenazesinin, yarın öğle namazının ardından Sarız ilçesinde düzenlenecek askeri törenden sonra Damızlık köyünde toprağa verileceği bildirildi.

Terör örgütü PKK üyeleri tarafından Şemdinli ilçesine bağlı Günyazı köyü Tekeli mevkisindeki dağlık bölgeye önceden döşenen mayının Jandarma Komutanlığı ekiplerinin arazi arama- tarama çalışması sırasında patlaması sonucu Piyade Onbaşı Ahmet Dursun şehit olmuş, 4 asker yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!