Kızılay’dan okullara tehlike atölyeleri

Güncelleme Tarihi:

Kızılay’dan okullara tehlike atölyeleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2018 22:37

KIZILAY Genel Başkanı Kerem Kınık, çocuklara güvenli yaşamı öğretebilmek için Milli Eğitim Bakanlığı’yla (MEB) işbirliği yaptıklarını açıkladı. Kınık, “Güvenli yaşam müfredata girecek. Okullarda tehlike atölyeleri kurulacak, depremler, seller oyunlarla canlandırılacak ve korunma yöntemleri öğretilecek. Mobil oyunlar oluşturulacak. İyilik yapan bonus kazanacak, afetlerden kaçılacak ve oyun kazanılacak. TRT’nin çizgi film karakterleri çocuklara güvenli yaşamı öğretecek” dedi.

Haberin Devamı

Kızılay Başkanı Kerem Kınık Hürriyet’e şunları söyledi:

“Okullarda güvenli yaşam eğitim seferberliği başlatıyoruz. Doğal afetlerden nasıl korunulması gerektiğinden sağlıklı beslenmeye, dinlenmeye, uykuya, bir hekime ne zaman gidileceğini öğrenmeye, küçük bir çocuk boncuk yuttuğunda ne yapılması gerektiğini bilmeye kadar her şeyi öğreteceğiz çocuklarımıza, gençlerimize. Tüm bunlar müfredata girecek. Kızılay dostu bir müfredat olacak. Örneğin bu bilgiler Hayat Bilgisi dersinin içine konacak. Yıldırım düşerken saçınızın havaya kalktığını bilirseniz üstünüze yıldırım düşeceğini de bilirsiniz. Çöküp kapanırsanız yaşarsınız. Çocuklarımız bu basit bilgilerle hayatta kalma dersi alacaklar. Okullarda tehlike atölyeleri ve orada oynanacak oyunlar oluşturuyoruz. Çocuklar bunları yaşayarak görecekler. Şarkılar yapacağız, yoksulluğu, dayanışmayı şarkılarla öğrenecekler.

Haberin Devamı

İYİLİK YAPAN BONUS KAZANACAK

TRT ile temas halindeyiz. Çizgi film karakterlerinin güvenli yaşamı çocuklara öğretmesini talep ettik. Mobil oyunlar tasarlıyoruz. Bilgisayar oyunlarıyla çocuklar iyilik yaptıkça bonus kazanacaklar, afetlerden korunacak ve oyunu kazanacaklar. Çocukların olduğu her yerde olmaya çalışacağız. Afetlerle ilgili kitaplarımızı Braill alfabesiyle bastırıyoruz. Bunları bir yaşam biçimi haline getirmeye çalışıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!