Kızılay'da bir ilk

Güncelleme Tarihi:

Kızılayda bir ilk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2013 20:00

Gezi Parkı eylemlerine destek için 12 gündür Ankara’da gösteriler sürüyor. Kızılay meydanına polis, eylemlerin başladığı günden bu yana ilk kez toplumsal olaylara müdahale ve dedektör köpeklerini de getirdi.İşte saat saat Ankara'da son durum...

İşte Ankara'daki protestolarda yaşananlar....

02.35:
Göstericiler dağıldı. Polis, Kennedy Caddesi’nde TOMA’larla önlem almaya devam ediyor.=

01.52:

Polis, TOMA ve Akrep'ler ile göstericilerin Kennedy Caddesi girişine kurduğu barikatı yıkarak ara sokaklara gaz ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Ankara polisi, Tunalı Caddesi’nin başına kadar müdahalesine devam etti ve göstericileri Kennedy Caddesi’nden, Tunalı’nın başına kadar dağıttı.

01.40:
TOMA ve akreplerle polis Kennedy Caddesi’ne ikinci kez müdahalede bulundu. İlk müdahaleden sonra geri çekilen polis, göstericilerin toparlanarak yeniden caddeye girmesi üzerine TOMA ve akreperle yeniden müdahalede bulundu. Ancak Kenndy girişinde göstericilerin kurduğu barikat nedeniyle polis belli bir noktaya kadar giderek oradan gaz atmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

00.34:

Polis gruba biber gazıyla müdahale etti. Protestocular kaçmak zorunda kaldı.

00.20:

Kennedy'deki TOMA'lardan müdahale yapıldı.

23.07:

Tunalı'da akşam saatlerinde toplanarak gösteri yapan yaklaşık 500 kişi, Kennedy Caddesi'ne kadar yürüyerek, protestolarını devam ettirdi. Polis, Kennedy'nin başında barikat kurarken, göstericiler protestolarını sürdürdü. Gergin dakikalar yaşandı.

22.15:

'HALKIN TOMASI'NA BÜYÜK SEVGİ

Tunalı Hilni Caddesinden geçen bir minibüsün ön camında 'halkın toması' yazısı vardı. Minibüsü gören eylemciler, önce durdurup uzun süre tezahürat yaptılar, ardıbdan da elkerdeki tencere tavalar eşliğinde, adeta bir kortej oluşturatak, 'halkın tomasını' uğurladılar. Tunalı'da saat 22:00'yi gecerken, kalabalık artmaya devam etti.

BİNLER VAR, TEK PARTİ BAYRAĞI YOK

Tunalı'daki eylemde bir başka dikkat çeken ise binlerce kişinin olduğu yerde, tek bir parti bayrağı olmaması oldu. Saat 20 civarında ellerinde parti bayrakları ile caddeye gelen TKP'liler, çok kısa süre içinde Tunalı'dan ayrıldılar. Kuğulu Park ve Tunalı'da sadece yüzlerce Türk bayrağı görünüyor. Bir de pek çok kişinin elindeki penguen balonları...

21.50:

Haberin Devamı

Tomalar ve akreplerle birlikte polis Kızılay meydanından çekilmeye başladı. Bekleyen grupların meydana girmesine izin verildi. Göstericiler, sloganlar atarak Güvenpark’ta toplanmaya başladı. Polis, Başbakanlık önüne kadar geri çekilerek burada önlem aldı.

21:47:

Kızılay meydanına polis, eylemlerin başladığı günden bu yana ilk kez toplumsal olaylara müdahale ve dedektör köpeklerini de getirdi.

21:30:

KADIN-ERKEK, GENÇ-YAŞLI, ENGELLİ-ENGELSİZ...

Tunalı'da eylem, müzikle, dansla, bol sloganla devam etti. Tunalı Hilmi Caddesi kapanma noktasına geldi. Arada tek tük geçen araçlar da eyleme destek verirken, en çok alkışı ise sirenlerini çalarak geçen zabıta araçları aldı. Tunalı'da genç/yaşlı, kadın/erkek, engelli/engelsiz vatandaşlar bir aradaydı. Çocuklar bile vardı az sayıda. Tunalı'ya bazen diplomatik araçların da yolu düştü. Kalabalık yabancı diplomat plakalı araçlar tezahüratla karşılarken, araçtaki  diplonat da eylemcileri selamlamadan geçmedi.

21:05:

/images/100/0x0/55eaed42f018fbb8f89f96c5

Kızılay’da polis, göstericilere dağılmaları yönündeki uyarılarını farklı şekillerde tekrarlardı. Polis göstericilere,  “Lütfen dağılın. Basın açıklamanızı yaptınız, kimse müdahale etmedi. Gerekirse yarın yine gelir tekrar açıklamanızı yaparsınız. Şimdi dağılın, insanları mağdur etmeyin. Lütfen dağılın” uyarısında bulundu.

21:00:

TUNALI ZIPLIYOR

Haberin Devamı

Ankara Tunalı'da binler zıpladı. 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganları atıldı ve slogan atan herkes aynı anda zıpladı. Eylemcilerin ellerinde Türk bayrakları vardı.  Seyyar satıcıların sattıkları içinde en çok rağbet görenlerden biri de penguen balonları oldu.  Göstericilere çok sayıda davulla tempo tutarak eşlik etti.

20:45:

Ankara Tıp öğrencilerinin bugün mezuniyet töreni provaları vardı. 15 gün sonra mezun olacak genç doktorlar üniversitedeki mezuniyet provası çıkışında, üzerlerinde mezuniyet kıyafetleri ile Tunalı'daki eyleme katıldılar. Tunalı Hilmi Caddesi'nde 'Ankara Tıp direniyor' oankartı açan çiçeği burnunda doktorlara, yoldan geçen araçlar da korna ve sinyallerle destek verdi. Tunalı Hilmi caddesi hala araç trafiğine açık. Ama giderek kalabalıklaşan göstericiler yolu taşladı.

Haberin Devamı

20:20:

Kızılay YKM önündeki gruba polis dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Polis, slogan atan gruplara dağılması uyarısında bulunduktan sonra aynı uyarıyı meraklı kalabalığa da yaptı. Kızılay’da YKM önünde toplanan gruba dağılmasını söyleyen polis meraklı gruba da seslendi. Polis anonsunda, “Meraklı kalabalığa sesleniyoruz. Lütfen dağılın” diye uyarıda bulundu.

ANKARA'DAN FOTOĞRAFLAR

KIZILAY

İstanbul’daki bugün yapılan müdahale sonrası Ankara polisi, güvenlik önlemlerini arttırdı. Kızılay meydanına çıkan bütün sokaklar ve caddelerde barikatlar kuran polis, TOMA ve akreplerle de hazır bekletti. Yüksek ve Tunus Caddesi, Kolej kavşağı, YKM’nin önünde bekleyen gruplar, polis barikatıyla durduruldu. Gruplar meydana girmek istese de gerilim çatışmaya dönüşmedi. Bazı gruplar ellerinde bağlı bulundukları örgütlerin bayraklarını taşıdı. Gruplar dışında kalan vatandaşlar ise ellerinde Türk bayrakları ile meydana gelmeye çalıştı. Başbakanlık ve Meclis’in etrafında ise polis barikatlarla önlem aldı.

Haberin Devamı

YÜKSEL CADDESİ’NDEKİ EYLEMCİLER DAĞILIYOR

Yüksel Caddesi’nde toplanan grup yavaş yavaş dağıldı. Grup adına yapılan açıklamada Cumartesi günü Ankara’da yapılacak AK Parti mitingine karşılık olarak aynı gün Kızılay’da toplanılacağı o yüzden bugün eylemi sona erdirdikleri ifade edildi.

TUNALI'DA FESTİVAL HAVASI

Ankara Tunalı'da "Diren Ankara" eylemi başladı bile. Saat 20:00 itibariyle insanlar Tunalı'da toplanmaya başladılar. Kuğulu Park'taki fon müziği Kazım Koyuncu'dan. Kimi standlarda "Atatürk Orman Çiftliği Satılamaz" başlığı altında imza topladı. Kimi standlarda hatıra fotoğrafları çektirdi. Tunalı'daki pankartların hakim mesajı "kimsenin askeri değiliz"

Haberin Devamı

Kuğulu Park'ta sürekli "alkol almadan eylemimizi gerçekleştiriyoruz" anonsları yapıldı. Kurulmuş ortak kütüphanede kitaplar dağıtıldı. Zaman zaman Ankaralılar dünya kupasından kalma vuvuzelalar ve seyyar satıcıların bolca sattığı düdüklerle hükümeti protesto etti. Bu protestolara alkışlar ve sloganlar da katıldı.

KUĞULU PARK

Ankara’da Gezi Parkı’na destek için düzenlenen eylemlerin ikinci adresi olan Kuğulu Park’ta kalabalık yavaş yavaş arttı. Ankara’daki eylemlerin bugün 12. günü. Gençler, çadırlarını parkta kurdular, pankartlarını ağaçlara astılar. Müzik grupları belli noktalarda konserler verdi. Resmi polis ortalıkta gözükmedi. Sadece bir polis helikopteri, gözlem amaçlı tur attı. Bir grup ise yaklaşık yarım saat önce Kuğulu Park’tan ayrılarak Kızılay’a yürüdü. Polis, yürüyen gruba müdahale etmedi. Kuğulu Park’taki eylem, şenlik havasında sürdü.

ANTALYA CUMHURİYET MEYDANI'NDA HAREKETLİ DAKİKALAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!