Kızıl bayrakla uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Kızıl bayrakla uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2010 00:00

Sosyalist hareketin önemli isimlerinden, 12 Eylül’de kapatılan Türkiye İşçi Partisi’nin Genel Sekreteri ve Türkiye Birleşik Komünist Partisi’nin (TBKP) kurucusu Nihat Sargın’ın cenazesi dün Kızıltoprak Zühtüpaşa Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

NİHAT SARGIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI / WEB TV

CENAZE TÖRENİNDEN KARELER

Beyninde ve akciğerinde oluşan iltihap nedeniyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görürken 83 yaşında hayatını kaybeden Sargın’ın cenazesi öğleyin Zühtüpaşa Camisi’ne getirildi. Geçen yıl 63 yıllık mücadele, 54 yıllık hayat arkadaşı, eşi Yıldız Baştımar Sargın’ı kaybeden Sargın’ın tabutu musalla taşına konulup kızıl bayrağa sarıldı. Sağlık sorunu nedeniyle ablası Müfide Sargın’ın katılamadığı cenaze töreninde aile adına taziyeleri yeğenleri Engin Can ve Belgin

/images/100/0x0/55eb619cf018fbb8f8bd72fe
Yurtman kabul etti. Cenaze törenine BDP milletvekilleri Gülten Kışanak, Hasip Kaplan, Akın Birdal, Ufuk Uras, eski TİP Milletvekili Tarık Ziya Ekinci, yazar Eşber Yağmurdereli, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, DSP Genel Başkanı Masum Türker, yazarlar Nabi Yağcı, Şahabettin Bakırsan, 2002’de TKP’den milletvekili adayı olan Rasih Nuri İleri, mücadele arkadaşlarından Bekir Ege, Şaban Yıldız, Sadun Arel’in eşi Munise Arel gibi çok sayıda dava arkadaşı katıldı. Cuma namazı sonrasında tabutun başına gelen cami imamı törene katılıp namaz için saf tutan cemaatten helallik aldı. İmam daha sonra, cemaate alışılagelmiş olan “...’nın iyi bir insan, iyi bir müslüman olduğuna şehadet eder misiniz?” yerine “Nihat Sargın beyefendinin iyi bir insan olduğuna şehadet eder misiniz?” diye sordu. Cenaze namazında ise az sayıda arkadaşı saf tuttu.

Namazın ardından Sargın’ın kızıl bayrağa sarılı tabutu omuzlara alındı. Kırmızı karanfil yağmuru altında, “Yaşasın devrimci mücadelemiz” sloganları arasında araca konuldu. Cenaze sırasında üzerinde Sargın’ın fotoğrafının bulunduğu ‘Nihat Sargın 1927-2010 her daim davanın emektarı” yazılı pankart taşındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!