Video büyük tepki çekti! Kız öğrencilerin odasını bastı: 'Burası benim tapulu malım'

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2020 16:36

Antalya'nın Alanya ilçesinde yurt olarak kullanılan apart otelde, işletmeci İ.A.’nın odasına zorla girdiği Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) öğrenim gören kız öğrenci ve yanındaki 3 arkadaşıyla tartıştığı video, sosyal medyada gündem oldu. 8 Mart tarihinde yaşananlarla ilgili Alanya Kaymakamlığı inceleme başlatırken, ALKÜ öğrencisi Sinem Akyüz olayın detaylarını Hürriyet’e anlattı.

Haberin Devamı

Apart otel sahibi İ.A.’nın odalarına zorla girdiğini iddia eden Akyüz, “İşletmeci bizi kullara uymamakla suçladı. Bize bağırdı ve üzerimize yürüdü. Odaya girerken kız arkadaşlarımın uygun olup olmadıklarına bile aldırmadı. Parasını ödediğimiz odada korkunç dakikalar yaşadık. Olaydan hemen sonra Cumhuriyet Polis Merkezi’ne giderek şikayetçi olmak istedik ama sadece ifade için 6 saat bekletildik” dedi.

KORKUTMAYA ÇALIŞTILAR

Görevli polislerin işletmeci ile uzlaşmaları konusunda telkinde bulunduğunu savunan Akyüz, şöyle devam etti:
“6 saatin sonunda memurların yazdığı ifadeyi imzalamak zorunda kaldık. İşletmecinin ise uzlaşmak gibi bir derdi zaten yoktu. Sürekli bizi tehdit edip korkutmaya çalıştı. Ailemiz bizi onlara emanet etti ama maalesef kendimizi böyle üzücü bir olayın içinde bulduk.”

Haberin Devamı

YAŞANANLARI KINIYORUZ

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, “Söz konusu işletme kiralama yöntemiyle faaliyetini sürdürüyor. Yaşanan bu üzücü olayı tasvip etmiyor ve kınıyoruz. Alanya Kaymakamlığı konuyla yakından ilgileniyor ve ilgili mercilerde gerekli işlemler yapılıyor” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Kız öğrencilerin odasında çekildiği vurgulanan görüntülerde kız öğrencilerin, “Üzerimiz müsait değil, neden odaya bu şekilde giriyorsunuz?” sözleri üzerine İ.A.’nın, “Üzeriniz müsait olmayabilir, burası benim tapulu malım. Benim tapulu malım olan odamda istediğimi yaparım. Kanun, yönetmelik gereği odaya istediğim gibi girerim. Burası benim odam. Ben girerim, ben girerim” diye bağırdığı duyuluyor.

Diyalog içindeki öğrencinin ise, “Tamam bir şey demiyorum, hadi” sözüne daha da sinirlenen İ.A., “Hadi ne? Hayırdır? Hadi olan ne? İşine gelmeyen defolup gider” diyerek bağırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!