Kız kaçırırken tipiye yakalanan aşığın arkadaşı donarak öldü

Güncelleme Tarihi:

Kız kaçırırken tipiye yakalanan aşığın arkadaşı donarak öldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Erzurum'un Tekman İlçesi'ne bağlı Toptepe Köyü'nden 16 yaşındaki sevgilisi Z.S.'yi kardeşi ve arkadaşı ile kaçırmaya kalkışan 22 yaşındaki Reyis Mergen, kış engelini aşamadı. Yolda tipiye yakalanan ve aşırı soğuğa dayanamayan gençlerden 25 yaşındaki Ali Doğan öldü. Z.S., Reyis Mergen ile kardeşi Ahmet Mergen, köylüler tarafından donmaktan son anda kurtarıldılar. 3 genç Erzurum Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, Doğan toprağa verildi.

Hastanede tedavisi süren Z.S., ‘‘Reyis'i üç senedir seviyorum. Ailemin evliliğimize rıza göstermemesi başımıza bu işleri açtı. Ölürüm de Reyis'ten baskasıyla evlenmem’’ derken, sevdiğini kaçırmak isterken arkadaşını kaybeden Reyis Mergen şunları söyledi:

‘‘Z.'nin bir başkasına verileceği haberini alınca, kaçırmaya karar verdim. Sabah hava gayet iyi idi. Sonraları bastıran ani tipi, planlarımızı altüst etti. Yolumuzu kaybettik. Elimde silah olmasaydı, belki biz de ölmüş olacaktık. Arkadaşım Ali, yiğit ve mert biriydi. Bizim için canını verdi. Üzüntüm sonsuz. Anne ve babalara sesleniyorum: Sevenler ayrılmasın.’’

Ortopedi Servisi'nde tedavi altına alınan Reyis Mergen, sevgilisi Z.S. ile kardeşi Ahmet Mergen'in el ve ayak parmaklarının donduğu belirtildi. Gençlerin el ve ayak parmaklarında kangren belirtilerinin görüldüğünü ifade eden doktorlar, ‘‘Gençlerin ayak ve el parmaklarını kurtarmaya çalışıyoruz’’ dediler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!