Kız kaçıran polise şimdi de irtikap suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Kız kaçıran polise şimdi de irtikap suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kürşat Yılmaz'ın kızı, nişanlısı Ülkü Gümgüm'ü kaçıran eski polis memuru Dursun İri hakkında, çalıntı otomobil satmak ve Mustafa Balcı’dan tehditle para istemek suçlamasıyla dava açıldı.

YAKLAŞIK üç yıl önce, ülkücü 'baba' Kürşat Yılmaz'ın kızı, nişanlısı Ülkü Gümgüm'ü kaçıran eski polis memuru Dursun İri hakkında, Mustafa Balcı'ya çalıntı otomobil sattığı ve iki polis arkadaşıyla birlikte Balcı'şı tehdit edip 500 milyon lira istediği iddiasıyla dava açıldı. Sanıklar hakkında dokuz yıla kadar hapis cezası istendi. Aynı davada yargılanan iki polis hakkında da irtikap suçundan altışar yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Eyüp 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına tutuklu polisler Mesut Alkın, Selçuk Şahin ve eski polis Dursun İri ile tutuksuz yargılanan Naci Çakır katıldı.

'Kafa koparalım' demiş

Davanın iddianamesinde, yaklaşık üç yıl önce organize suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz'ın kızı Ülkü Gümgüm'ü kaçıran ve bu yüzden iki kardeşi Yılmaz'ın adamları tarafından öldürülen eski polis memuru Dursun İri'nin Çakır aracılığıyla Balcı'ya bir otomobil sattığı belirtildi. İddianamede, İri'nin bunu Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mesut Alkın ve Ümraniye Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Selçuk Şahin'e anlatarak ‘‘Kafa koparalım’’ dediği, bunun üzerine Alkın ve Şahin'in Balcı'nın işyerine gittikleri ifade edildi.

İddianamede, sanık polislerin, Balcı'ya otomobilin çalıntı olduğunu söyledikleri ve otomobil ile kendisini Gayrettepe'deki Emniyet Müdürlüğü'ne götürmekle tehdit ettikleri belirtildi. Savcı, sanıkların Balcı'dan suçu örtbas etme karşılığı 500 milyon lira talep ettiklerini, paranın teslim yeri olarak da Taksim'i belirlediklerini iddia etti. Sanıkların parayı alırken suçüstü yakalandıklarını belirten savcı, İri hakkında dokuz, Şahin ve Alkın hakkında altışar, Çakır hakkında da üç yıla kadar hapis cezası talep etti.

Meslekten atılmıştı

Ülkü Gümgüm'ü kaçırıp alıkoyduğu gerekçesiyle meslekten atılan İri, duruşmada yaptığı savunmada suçlamaları reddetti. İri, otomobili kendisinin değil, Yakup Kuru isimli bir şahsın sattığını öne sürdü. Diğer sanıklar Alkın ve Şahin'de suçlamaları reddettiler. Çalıntı otomobil duyumunu alınca kendilerini kanıtlamak için Balcı'nın işyerine gittiğini söyleyen sanıklar, Balcı'nın otomobili kendisine satan Kuru'yu getirme vaadinde bulunduğunu, bunun üzerine otomobili alıp gittiklerini söylediler. Ertesi günü Kuru'yu almak için, Balcı ile Taksim'de buluştuklarını söyleyen sanıklar, Balcı'nın olayı kapatmak için kendilerine 500 milyon lira teklif ettiğini, bu sırada polislerin kendilerini yakaladığını söylediler. Müşteki Mustafa Balcı ise duruşmada şikayetini geri aldı. Mahkeme hakimi sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!