KİT'leşen TBMM'yi eleştirene bak

Güncelleme Tarihi:

KİTleşen TBMMyi eleştirene bak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hürriyet'in ortaya çıkardığı personel alımı ile ilgili iddialar, TBMM Başkanlık Divanı'nı karıştırdı. DYP ve ANAP milletvekilleri birbirleriyle tartışırken, damadı ve kızını Meclis'e aldıran RP'li Yasin Hatipoğlu, ‘‘Bu kadar laçka ve pervasız kurum görmedim. 5 bin kişi çalışıyor’’ dedi.

Toplantıda tüm gruplara ‘Gerçek personel ihtiyacı ve müşavir kadrosunda kaç kişinin bulunduğunun’ sorulması, fazla personelin kurumlarına iade edilmesi kararlaştırıldı. Meclis personel yasası hazırlanması da kararlaştırılan toplantıda şu konular tartışıldı:

Yasin Hatipoğlu: Meclis personeli işe geç geliyor, pervasız ve laçka davranıyorlar. Bu kadar laçka bir kurum görmedim. Burada 5 bin personel çalışılıyor. Bu kadar personelle küçük bir Avrupa ülkesi yönetilir.

Önder Kırlı: Kadro şişkin, çünkü Çiller'in özel kalem müdürü Akın İstanbullu ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı olan şahsın kadrosu da halen Meclis'te görülüyor.

Mahmut Duyan: Hastaneler faturaları abartıyor. Bir eski senatörün kızı üç dikiş attırmış, Sevgi Hastanesi 500 milyon lira fatura gönderdi.

Hakan Tartan: Milletvekillerine alınan yılbaşı hediyesini sınırlayalım. Geçen yıl 50 milyon liralık çanta alınmış, milletten tasarruf istediğimiz dönemde bu çok yanlış anlaşılır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!