Kitap

Güncelleme Tarihi:

Kitap
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

1 Füreyya Ayşe Kulin Remzi

2 Bay Pipo S. Yalçın - D. Yurdakul Doğan

3 Angela'nın Külleri II Frank McCourt Epsilon

Frank McCourt'un çocukluğunu anlatan ‘‘Angela'nın Külleri’’ dünyanın her yerinde büyük bir okuyucu kitlesi tarafından okundu ve çok sevildi. Yaşıtı bir çok İrlandalı ve çocukluğunun geçtiği Limerick'li tanıdıkları ise nefret etti kitaptan. Ama kitap birçok ödül aldı (Pulitzer Ödülü - Ulusal Kitap Kritikleri Çevresi Ödülü - Los Angeles Times Kitap Ödülü). Pek çok dilde defalarca basıldı. Umuda Doğru öykünün devamı; Frankie'nin yoksul bir göçmenden pırıl pırıl bir öğretmene ve mükemmel bir yazara dönüştüğü Amerika serüvenini anlatıyor. McCourt, 'acıyı bal eyleyen' diliyle öğretmenliğe, yazarlığa uzanan acı ve tatlı anlarıyla yaşamının ABD bölümünü anlatıyor.

4 Bir Dinozorun Gezileri Mina Urgan YKY

5 Annem ve Hayatın Anlamı Irwin Yalom Kabalcı

6 Gerçeküstü Konuşmalar Yılmaz Erdoğan Sel

7 Temel Parçacıklar Michel Houellbecq Doğan

8 Doğduğum Yüzyıla Veda Murathan Mungan Metis

9 Öteki Renkler Orhan Pamuk İletişim

10 Tarzan Mini Doğan & Egmont

Yeni çıkan

İletişim Yayınevi Lem külliyatını yayınlamaya devam ediyor. Seri, kronolojik sıra izlemediği için, Lem'in 1948 yazdığı ilk romanı ‘‘Dönüşüm Hastanesi’’ 9. roman olarak yayımlandı. Lem yapıtları içinde bir ilk roman olması ve 18 yaşında ülkesi Polonya'nın Almanya tarafından işgaline tanıklık etmesi nedeniyle ‘‘Dönüşüm Hastanesi’’ farklı bir yerdedir. Yer yer otobiyografik ögeler barındıran romanda, işgal sonrası ailesinden uzakta yaşayan ve Polonya'nın geleceği hakkında kötümser duygular kapılan genç bir doktorun, taşradaki bir akıl hastanesindeki kapalı yaşamı anlatılıyor. Hastanedeki tuhaflıklar ve acılar, dışarıda yaşananların yansıması gibidir. Doktorlar, hastaları gibi akıllarını kaçırmamak için dış dünyadan bağımsız, soyut felsefi tartışmalara girer. Ancak dışarıdaki gelişmelere çok fazla duyarsız kalamayacaklardır, çünkü hastane Almanlarca işgal edilir.

Dönüşüm Hastanesi

Stanislaw Lem

İletişim

Not: Not: Bu listeler D&R'ın İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Adapazarı, Antalya, Bodrum, Bursa, Fethiye, Gaziantep, Mersin, Trabzon ve Samsun'daki toplam 33 mağazada yapılan satışlara göre hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!