Kişiye özel gülüş tasarımı

Güncelleme Tarihi:

Kişiye özel gülüş tasarımı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2011 14:06

Günümüzde ortodontik tedaviler, ortalama diş şekilleri göz önünde tutularak üretilen fabrikasyon braketler ve sınırlı kategorideki teller kullanılarak yapılıyordu. Doktor ve hastayı tedavi sırasında kısıtlayan bu yöntem, yavaş yavaş yerini ortodontik tedavide çığır açacak buluşlara bırakıyor.

Haberin Devamı

Bilişim ve interaktif yazılım teknolojilerinin gösterdiği müthiş gelişim, ortodontik tedavilere de yansıdı ve doktorların önündeki kısıtlamaları ortadan kaldırmaya başladı. Yeni geliştirilen yöntem diş hekimlerine, hastalarına özel gülüş tasarımını yapma olanağı getirdi. Amerika’da üretilen ve Insignia adıyla piyasaya sürülen sistem kısaca, "sanki terzi elinden çıkma takım elbise" mantığı ile çalışıyor. Her bir dişe, o dişin anatomik şekline uygun braket tasarlama modeli, hastanın çene yapısına uygun gerekli tedaviyi içeren 'kişiye özel' telleride üretiyor.

HURRIYET.COM.TR'YE ANLATTI

2010 yılında ABD ve Avrupa'daki diş hekimlerinin kullanmaya başladığı yöntemi Uzman Diş Hekimi Ortodontist Elif Gündüz, hurriyet.com.tr'ye şöyle anlattı:
"Gelişme, diş hekimlerine ve hastalara büyük bir avantaj sağlıyor. Hastaya ve doktora tedavi sonucunu, planlama aşamasında 3 boyutlu olarak görselleştirme imkanı sunuyor. Ortodontik tedavi kombine cerrahi ve estetik diş hekimliği vakalarında sonuçlar baştan öngörülerek, çok daha başarılı ve estetik interdisipliner tedavilere kapı açıyor. Yöntemin görsel yapısı yüzünden hasta ve doktor aynı dili konuşarak çok daha net anlaşabiliyor, anlatım karmaşası ortadan kalkıyor.

GÜLÜŞÜNÜZÜN SİMÜLASYONU

Sistem ABD'de üretiliyor. Hastadan alınan hassas ve dayanıklı ölçüler, uygulayıcı hekim tarafından ABD'deki merkeze gönderiliyor. Burada hastanın diş ve çene yapısı hata payı çok düşük olan tarayıcılarla bilgisayar ortamına aktarılıyor. Hekimin planlamasına sadık kalınarak tedavi sonucu bir hafta içinde, simülasyon haline getirilerek hasta ve hekime internek üzerinden ulaştırılıyor.

Doktor ve hastanın ortak isteklerine göre, uygulayıcı hekim düzeltmeleri 3D simülasyon üzerinde yapılıyor. Onaylanan son durum firmaya bildiriliyor. Kişiye ve tedaviye özel olarak üretilen bu braket ve teller onaylanmasının ardından 4 hafta sonra doktora ulaştırılarak hastaya uygulanmaya başlanıyor. Bu sistem, kullanım konforu sağlarken, tedavi süresini de önemli ölçüde kısaltıyor."

Haberin Devamı

Kişiye özel gülüş tasarımı
Kişiye özel gülüş tasarımı
Kişiye özel gülüş tasarımı
Kişiye özel gülüş tasarımı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!