Kısa kısa eğitim

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa eğitim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2002 15:38

Haberin Devamı

*İELEV´den Almanca yaz kampı

İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV) Özel İlköğretim Okulu ve Lisesi, 22 Haziran´da başlayacak bir tatil kampı düzenliyor. Yurtdışında faaliyet gösteren dil okullarına alternatif olarak açılan ´Bodrum Tatil ve Eğitim Kampı´na, 8-13 yaşları arasındaki çocuklar katılabilecek. Kamptaki çocuklar, dillerini pekiştirmenin yanı sıra web sayfası tasarlayabilecek, film yapımıyla kamera arkasında olanları keşfedecek ve sportif etkinliklere katılabilecek. Bodrum Tatil ve Eğitim Kampı, yurtdışındaki ülkelerde gelir kaynağı olarak görülen dil okullarının Türkiye´de de düzenlenebileceği ve ekonomiye bir katkısı olabileceği düşüncesiyle organize edildi. Ayrıntılı bilgi için tel: 0212-520 90 35 / 514 01 47

*Hemşirelere psikodrama eğitimi

Haberin Devamı

Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri, bünyesinde çalışan ´evde bakım hemşireleri´ne psikodrama eğitimi veriyor. 87 evde bakım hemşiresi her ay düzenli olarak psikodrama eğitiminde örnek bir durum üzerinde provalar yapıyorlar. Eğitimde bulunan hemşireler hasta, hasta yakını ve bakımı veren hemşire rolüne bürünerek, durumu canlandırmaya çalışıyorlar.

*Satranç şampiyonası

Başak Hayat Sigorta´nın sponsor olduğu İlköğretim Okulları Satranç Şampiyonası yapıldı. 18-19-20 Mayıs´ta Özel Fenerbahçe İlköğretim Okulları´nda düzenlenen şampiyona dört farklı kategoride gerçekleşti. İlköğretim yıldızlar kategorisinde birinciliği Tantavi İlköğretim Okulu, küçükler kategorisinde birinciliği Nurettin Teksan İlköğretim Okulu, küçük yıldızlar kategorisinde birinciliği Tantavi İlköğretim Okulu, yıldız kızlar kategorisinde ise birinciliği Faik Reşit Tunat İlköğretim Okulu aldı.

*Yaz spor okulu

Feyziye Mektepleri Vakfı(FMV) özel Işık Okulları yaz spor okullarını açıyor. FMV Işık Spor Kulübü Yaz Okulları´nda, açık ve kapalı basketbol sahaları, mini futbol sahaları, yüzme havuzu, kafeterya, kondüsyon merkezi, TV ve video salonu bulunuyor. FMV Işık Spor Kulübü Yaz Okulları´nın ilk dönemi 17 Haziran-19 Temmuz, ikinci dönemi ise 22 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

*İELEV birinci oldu

İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV) Özel İlköğretim Okulu, Milli Eğitim Bakanlığı´nın düzenlediği bilgi-kültür yarışmasında birinci oldu. Eminönü ilçesi genelinde organize edilen yarışmaya on okulun beşinci ve sekizinci sınıf öğrencileri katıldı. Birinci olan İELEV İlköğretim Okulu İstanbul genelinde yarışmaya hak kazandı.

*Kültür sanat şenliği

Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen okullararası kültür sanat şenliği 21 Mayıs´ta Topkapı Sarayı´nda Kültür Bakanı İstemihan Talay tarafından başlatıldı. Bu yıl etkinlik, ´Yeşeren, Büyüyen, Süren Kültür ve Uygarlık II´ projesi kapsamında ´Masallar ve Saraylar´ adı ile ikinci kez düzenleniyor. Etkinliğe aralarında Eyüboğlu Eğitim Kurumları´nın da bulunduğu 26 okul katılıyor. Etkinlik kapsamında 24 Haziran´a kadar Topkapı Sarayı´nda öğrencilerin sanatsal çalışmaları sergilenecek.

Haberin Devamı

*Barter konferansı

Türk Barter, barter sistemini tanıtmak amacıyla yüksek öğrenim kurumlarına yönelik konferanslar düzenliyor. Bunlardan ilki Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi´nde gerçekleştirildi. Türk Barter Genel Müdürü Mehmet Sırrı Şimşek, sistemin geleceğin yöneticilerini yetiştiren üniversitelerde bir ´ders´ haline getirilmesiyle iş hayatına önemli bir katkı sağlanacağını vurguladı.

*Eğitimciler Zirvesi

Beşinci Eğitimciler Zirvesi, 12-13 Haziran´da Swissotel´de yapılacak. Zirvede, eğitimin insan kaynakları fonksiyonlarıyla ilişkisinden liderliğe,stresten NLP´ye kadar uzanan geniş bir yelpazede bilgiler paylaşılacak. 20 konuşmacının yer alacağı zirvede 18 oturum gerçekleşecek.

Haberin Devamı

*e-Eğitim Semineri

TEPUM Teknoloji, Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Kulübü tarafından 15-17 Mayıs´ta organize edilen Teknoloji Haftası etkinlikleri kapsamında ´e-Eğitimde İlkeler ve Uygulamalar´ konulu bir seminer verdi. Yeditepe üniversitesi öğrencileri ve öğretim görevlilerinin katılımlarıyla yoğun ilgi gören seminerde, e-Eğitim ile bilgi paylaşım platformu olarak yeni olanaklara kavuşan kurumsal eğitimin geldiği nokta bütün hatlarıyla tartışıldı ve TEPUMteknoloji tarafından geliştirilmiş olan ´ability e-Learning Suit´ yazılımı tanıtıldı.

*´25 Projesi´

81 ilden 1000 genç 11-12 Mayıs´ta İstanbul´da 3. ´Katıl ve Geleceğini Yarat-GençNET´ konferansında bir araya geldi. Anadolu´nun Genç Yüzü´nü temsil eden katılımcılar toplum, ekonomi, uluslararası ilişkiler ve sivil toplum konularında ulusal projeler ortaya koydu. ´25 Projesi´ adı verilen proje gençlerin katılım sorumluluğu ve bilincini, Türkiye geleceğinde söz sahibi olma, siyasete etki etme arzusunu ifade etmesi açısından önem taşıyordu. Proje halen 30 sınırında olan seçilme yaşının 25´e indirilmesini amaçlıyor.

Haberin Devamı

*Türk öğrenciler atakta

Amerika´nın en iyi üniversitelerinden Yale, Cornell, MIT, Tufts ve Darthmouth 11 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Hilton´da yaptıkları tanıtım gösterisinde okullarıyla ilgili bilgi verdiler, öğrencilerin sorularını yanıtladılar. İstanbul´dan önce Londra, Madrid, Paris, Roma, Frankfurt ve Berlin´de tanıtım gösterileri yapan yetkililer ilk defa bu kadar büyük bir ilgiyle karşılaştıklarını belirttiler.

*Bilgi´de etkinlikler

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikler mayıs ayında da devam ediyor. Bu kapsamda 29 Mayıs Çarşamba günü Devlet Bakanı Kemal Derviş´in konuşmacı olarak katılacağı ´Bir Ekonomistin Perspektifinden Tarihin Bitişi ve Yeniden Başlangıcı Üzerine Düşünceler´ adlı konferans düzenlenecek. 30 Mayıs Perşembe günü düzenlenecek olan ´Executive MBA Tanıtım Toplantısı´ Bilgi Üniversitesi Executive MBA Program Koordinatörlüğü yapan İsmail Ertürk tarafından sunulacak. 31 Mayıs Cuma günü İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi tarafından düzenlenecek ´Toplumda Kadına Yönelik Şiddet´ sempozyumunda Sivil Toplum kuruluşlarının deneyimleri, şiddet mağdurmalrının hukuk karşısındaki durumları ve kadına yönelik şiddet konusunda basının rolü tartışılacak. Bilgi için: 0212 292 33 03

*Total eğitim

Totalgaz, NMT Danışmanlık ve Eğitim Merkezi ile yapmış olduğu iş ortaklığı doğrultusunda yöneticilerine ve tüm çalışanlarına hazirana kadar toplam 21 gün üçer grup halinde tekrarlanacak Liderlik, İletişim, Motivasyon, Takım Çalışması, Stres Yönetimi ve Zaman Yönetimi konularında eğitim programlarını gerçekleştirmeye başladı. Eğitimler Totalgaz personelinin işe dönük ve davranışsal yeterliliklerini artırarak, kişisel performanslarını kurum performansına çevirebilmelerini sağlamayı amaçlıyor.

*Okulda döner günü

İSOV İnşaat Anadolu Teknik, İnşaat Teknik ve Yapı Meslek Lisesi, geleneksel döner günü 26 Mayıs Pazar günü saat 15.00´te yapılacak. Okulun Konferans Salonu´nda yapılacak etkinlikler ardından bahçeye kurulan döner ile mezunlar ve öğrenciler geleneksel günlerinde buluşmanın mutluluğunu yaşayacak.

*Öğrenme-Öğretme Sempozyumu

Uluslararası katılımlı ´2000´li yıllarda 1´inci öğrenme ve Öğretme Sempozyumu´, 29-31 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi´nde gerçekleşecek sempozyuma, yurtdışında bulunan önemli üniversitelerin profesörleri konuşmacı olarak katılacak.

*Fotoğraf sergisi

Fransız Sosyolog Fotoğrafçı Anne Testu´un ´Avrupa Sofrada´ isimli fotoğraf sergisi, İstanbul Deneme Bilim Merkezi´nde açıldı. Fransız Kültür Merkezi´nin yardımlarıyla sergilenen çalışma; Fransız Tarım, Balıkçılık ve Beslenme Bakanlığı tarafından istenilerek Agropolis Museum, Montpellier-Fransa ile ortaklaşa hazırlandı.

*İngilizce öğretmenleri buluştu

TED İstanbul Koleji ve Oxford Üniversitesi Yayınevi, 500 İngilizce öğretmeninin katıldığı bir semer düzenledi. Dün Lütfi Kırdar Kongre Merkezi´nde gerçekleşen seminerde, yabancı dilin eğlenceli bir şekilde öğrenilmesinin yolları anlatıldı.

*Burslular yararına sergi

TED İstanbul Koleji Plastik Sanatla Bölümü Öğrencileri, yıl boyunca hazırladıkları çalışmalarını ´Çabalar 2002´ adlı sergide izleyiciyle buluşturuyor. Sergiden elde edilen gelir, TED İstanbul Koleji Vakfı tarafından burslu okutulan öğrencilerin yararına kullanılacak. Dün Beyoğlu´ndaki Vakıfbank Kemal Sunal Sanat Merkezi´nde açılan sergi, bugün de gezilebilir.

*Maltepe Koşusu

1´inci Maltepe Üniversitesi Uluslararası 10 bin metre Sahil Yolu Koşusu, bugün saat 10´da yapılıyor. Suadiye sahil yolu´ndan başlayan koşu, Dragos Sahil Yolu´ndaki Maltepe Üniversitesi Kampusu´nda sona erecek.

*Kültür´de piyano yarışması

İstanbul Kültür Üniversitesi Güzel Sanatlar Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sedat Gürel-Güzin Gürel Bilim ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen ´Uluslararası Piyano Yarışması´, 22-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. Elemelerin üç kademede yapıldığı ve dinleyicilere açık olan yarışmada, üç milyar lira ödül dağıtıldı.

*Akasya Koleji´nde şiir günü

Akasya Koleji Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ´Şiir Dinleti Günü´nde, Kerem Alışık öğrencilerle biraraya geldi. Etkinlik, 22 Mayıs günü 14.00-15.30 saatleri arasında Akasya Konferans Salonu´nda yapıldı.

*İlginç buluşlar sergilendi

Özel Kültür Üniversitesi tarafından bu yıl beşinci kez düzenlenen ´Bilim Şenliği ve Proje Yarışması´nda, birbirinden ilginç buluşlar yarıştı. Özel Eyüboğlu İlköğretim Okulu ve Özel Doğuş İlköğretim Okulu öğrencilerinin de katıldığı etkinlik, 22 Mayıs günü yapıldı. İlk üçe giren öğrencilere CD Writer, Web Camera ve Printer verildi.

*Boğaziçi´nde söyleşi

´Artık Herkes Milyoner´ adlı kitabın yazarları Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Rektör Yardımcısı ve Tarih Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şevket Pamuk ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Ercan Kumcu, BÜ İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen söyleşiye katıldı. Hürriyet Gazetesi´nde yer alan haberlerle ekonominin 50 yılını değerlendiren yazarlar, kitaptaki resimlerden oluşan dia gösterisi eşliğinde öğrencilerle biraraya geldi.

*Kardeş okula ziyaret

Özel İstanbul Çevre Okulları öğrencileri, Balıkesir´in Gönen ilçesinde bulunan kardeş okulları Kocapınar İlköğretim Okulu´nu ziyaret etti. Öğrenciler, 19-20 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen gezide, kampanya ile toplanan giyecek ve kırtasiye malzemelerini kardeş okullarındaki öğrencilere verdiler. Ayrıca, bu yıl ikinci kez düzenlenen 23 Nisan Bahara Merhaba Şenliği´nden elde edilen gelirle alınan fotokopi makinesi de okula hediye edildi.

*Bilim Olimpiyatları

Ar-El Koleji tarafından düzenlenen ´Bilim Olimpiyatları´, 41 okuldan 240 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Olimpiyatlara katılan öğrenciler, ´Matematik-Bilgisayar´, ´Fizik-Kimya-Biyoloji´ ve ´Tarih-Coğrafya-Felsefe-Dilbilim´ alanlarında yarıştı. 10 Mayıs günü yapılan ödül töreninde, dereceye girenlere toplam 5 milyar lira para ödülü ve katılım belgeleri verildi.

*Yurtdışında temsil edecekler

Vehbi Koç Vakfı (VKV) Koç Özel İlköğretim Okulu öğrencileri, Kanada, İtalya ve Güney Afrika´da Türkiye´yi temsil edecek. Koç Özel Lisesi ikinci sınıf öğrencisi Tolga Esin, 26 Ağustos-4 Eylül arasında Afrika´nın başkenti Johannesburg´da düzenlenecek ´Birleşmiş Milletler Uluslararası Kalkınma Zirvesi´ne katılıyor. İkinci sınıf öğrencisi Tuğçe Erten ise, Birleşik Dünya Kolejleri bursunu kazanan ilk Türk öğrenci oldu. Koç Özel İlköğretim Okulu öğrencileri Ezgi Gözlüoğlu, Ömer Cem Çakmak, Irmak Özçelik ve Karanfil Melis Üstün, 21-25 Mayıs tarihleri arasında Kanada´da düzenlenecek ´Uluslararası Cocuk Çevre Konferansı´na katılıyorlar.

*Bilinçlendirme çalışmaları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Vakfı Özürlüler Birimi´nin iki yıldır tüm okullarda devam ettirdiği ´Özürlülerin Sosyal Hayata Adaptasyonu ya da Toplumun Özürlülere Adaptasyonu Projesi´, iki okulun katılımıyla gerçekleşti. 16 Mayıs günü, İlhami Ertem İlköğretim Okulu ve Kozyatağı İlköğretim Okulu öğrencileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Merkezi Konferans Salonu´nda yapılan toplantıyı izledi.

 

*Keloğlan, dansçılarla buluştu

Kültür Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kültür Sanat etkinlikleri, Yüzyıl Işıl İlköğretim Okulu İngilizce Drama Kulübü´nün gösterisi ile açıldı. Keloğlan, 21 Mayıs´ta Topkapı Sarayı´nda altı dansçı prensesle buluştu. Eğitim yılının başından beri bu gösteriye hazırlanan öğrenciler, minik oyunlarına Topkapı Sarayı gibi bir sahne buldukları içini çok mutlu olduklarını söylediler.

*Okul tanıtım günü

Özel Şener Onur Eğitim Kurumları (Prestij College) tanıtım günü, 29 Mayıs günü saat 16.00´da yapılacak. Okulun bahçesinde gerçekleşecek etkinlikler, Aloha grubu latin müziği şöleni ile başlayacak. Tanıtım gününde, okul öğrencilerinin resim sergisi, step gösterisi, koro ve anaokulu öğrencilerinin gösterisi de yer alacak.

*Acarlar´dan ´yaza merhaba´

Özel Acarlar Koleji İlköğretim Okulu öğrencileri, yıl boyunca hazırladıkları gösterilerini ´Yaza Merhaba´ gecesi ile sergiledi. 24 Mayıs günü düzenlenen etkinlikte, piyano dinletileri, bale ve dans gösterilerinin yanı sıra Yıl Sonu Resim-İş, Heykel ve Seramik sergisi de izlendi. Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı Yeniköy Birimi öğrencilerinin dans gösterisinin de yer aldığı gösteriyi, okul velileri ve davetliler izledi.

*Alternatif Sporlar Tanıtımı

Sarıyer Kaymakamlığı, Sarıyer Milli Eğitim Müdürlüğü, Sarıyer Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Sarıyer İstek Özel Kemal Atatürk Lisesi Müdürlüğü, Alternatif Sporlar Tanıtım Sempozyumu düzenledi. 25 Mayıs günü İstek Özel Kemal Atatürk Lisesi´nde yapılan toplantıda, badminton sporu tanıtıldı.

*Güzel Sanatlar´dan sergi

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Yönetimi Bölümü 3´üncü sınıf öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı ´Tarihi Kapıların Gizemi´ isimli sergi, Şehir Müzesi´nde (Yıldız Sarayı) açıldı. 24 Mayıs günü açılışı yapılan sergi boyunca, TRT´nin hazırladığı tarihi kapılar konulu ´Sırların Silüeti´ adlı video gösterisinin sunumu devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!