Kısa kısa eğitim...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa eğitim...
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2002 16:17

Haberin Devamı

Yönetim Kültürü Konferansları

Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinin işletmeyle ilgili faaliyet gösteren kulüp ve topluluklarının oluşturduğu bir öğrenci organizasyonu olan İşletme Kulüpleri ve Toplulukları Platformu (İKTP), 'Yönetim Kültürü' konusunu tartışmaya açtı. Organizasyonun İstanbul ayağı, 19 Mart Salı günü İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Oditoryumu'nda, yapıldı. 18-29 Mart tarihleri arasında üye üniversitelerin ev sahipliklerinde gerçekleşen konferansların son ikisi, 25 Mart'ta ODTÜ'de, 26 Mart'ta ise Dokuz Eylül Üniversitesi'nde gerçekleşecek.

Depreme çözüm önerisi

İstanbul Kültür Üniversitesi Zemin ve Deprem Araştırmaları Grubu, Bakırköy, Bahçelievler, ve Küçükçekmece ilçelerindeki binaları ve zemini incelediler. Yapılan araştırmanın sonucunda, Bayındırlık Bakanlığı önderliğinde Üniversiteler, Bakanlıklar, Yerel Yönetimler, Meslek Odaları ve uzmanların katılımıyla bir 'Deprem Şurası' düzenlenmesi önerildi. Deprem Şurası'nın, İstanbul'daki binaların yeni yönetmeliğe göre depreme dayanıklı hale getirilmesi konusunda çalışması, olağanüstü bir güçlendirme kampanyasının başlatılması gerektiği bildirildi.

Haberin Devamı

Rehberlik Sempozyumu

Doğuş Okullar Grubu, okullardaki danışmanlık ve psikolojik danışmanlık servislerinin öneminin daha da arttığı düşüncesiyle, 4. Rehberlik Sempozyumu'nu düzenledi. Sempozyumun açılışını Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu  yaptı. Rehberlik alanındaki birikimlerin paylaşıldığı sempozyumda, Türk ve yabancı özel okullar, vakıf ve devlet üniversiteleri, özel danışma merkezleri, AÇEV, Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Araştırma Merkezi, Türk Psikologlar Derneği İstanbul Şubesi ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği İstanbul Şubesi'nden katılımcılar yer aldı.

Yaşam Boyu Eğitim Merkezi

21'inci Yüzyıl'ın yetişmiş insan gücüne katkı sağlamayı amaçlayan Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM), her yaştan ve meslekten kişilerin katılabileceği eğitim programlarına başladı. Açık ve kurumlara özel olmak üzere iki ana başlıkta gerçekleştirilecek eğitimler, lise ve üniversite eğitimine ve şirketlerin kurumsal ihtiyaçlarına destek vermeyi amaçlıyor. Programlar, her kurum için özel olarak, kurumun ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanıyor. Boğaziçi Üniversitesi'nde ya da kurumun uygun bulduğu bir mekanda gerçekleşiyor. Eğitimlerin çeşitlerine göre, katılımcılara Boğaziçi Üniversitesi tarafından sertifika veya belge veriliyor.

Haberin Devamı

Araştırma Projeleri Yarışması

İSTEK Vakfı, 11 Mayıs'ta gerçekleşecek İSTEK 1. Bilim Şenliği kapsamında bir proje yarışması düzenliyor. Öğrencilerin bilim eğitimine özendirilmelerini amaçlayan vakfın düzenlediği yarışmaya, İstanbul'daki ilköğretim ve lise öğrencileri katılabilecek. Bilim Şenliği'nde yarışacak projeler; 4, 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflar için fen ve matematik, lise sınıfları için ise fizik, kimya, biyoloji, matematik, bilgisayar ve çevre konularında hazırlanacak. Başvuru formlarının, en geç 5 Nisan tarihinde İSTEK Semiha Şakir Lisesi'nde olacak şekilde gönderilmesi gerekiyor.

Çocuklar için ‘‘evet‘‘ deyin

Dünyada çocuk haklarının korunması adına UNICEF tarafından başlatılan, Türkiye'de TOÇEV'in ve Çocuk Hakları Komisyonu'nun desteklediği ‘‘Çocuklar İçin Evet Deyin‘‘ kampanyası tüm çocuklar için yapılan farklı ve öncü sosyal sorumluluk kampanyası olma özelliğini sürdürüyor. 23 Nisan 2001'de Mydonose Showland'de başlatılan kampanya için yaz boyunca konserlerde, tiyatrolarda, belediyelerde ve şirketlerde imza toplanmaya başlandı. Okulların da desteğiyle Türkiye'de bir milyon imzaya ulaşıldı. Kampanyaya katılmak için bir imza yeterli oluyor. İmza için www.tocev.org'daki imza formunu doldurabilir ya da UNICEF'e 0312 455 36 00 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Benim çocuğum özel mi?

Tanı Eğitim Danışmanlık tarafından bu haftadan itibaren aile ve öğretmenlere özel eğitim yapılıyor. Çeşitli konuların seçildiği toplantılarda çocuk-aile iletişiminin sağlanması hedefleniyor. Yarın 'Anne karnındaki bebeğinizi nasıl eğitirsiniz', Çarşamba günü ise, 'Benim çocuğum özel mi?' toplantısı  yapılacak. Tel: 0216 385 14 66

Örs 'takım ruhu'nu anlattı

Geçen ay DHL Türkiye'nin ‘‘Ayın VIP Konuğu‘‘ söyleşilerinin konuğu Aydın Örs oldu. 12 dev adamın güçlü antrenörü, DHL çalışanlarıyla gerçekleştirdiği söyleşisinde ‘‘Barış Modeli‘‘nden söz etti. Barış modelini altı kategoride tanımlayan Aydın Örs ekip kurma, hedef belirleme, sıradışı çalışma, disiplin ve otorite kurma, yardımlaşma ve inisiyatif kullanma konularının üzerinde durdu. İyi ekip kurmanın, yalnızca nitelikli olanların buluşacağı bir ortam yaratmak demek olmadığını, organizasyonel düzenin sağlıklı olması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

yenibir.com Ankara’da

yenibir.com Bilkent ve Gazi Üniversiteleri’nde ‘‘Online iş arama semineri‘‘ ile Ankaralı üniversite öğrencileri ile buluşuyor. yenibir.com Ürün Geliştirme Sorumlusu Nida Öğütveren tarafından verilecek olan seminerde şu konulara değinilecek: Online iş sitelerinin ortaya çıkışı, yükselişi ve geleceği; popüler iş siteleri ve kategorileri; online iş arama süreci; online iş arama sürecinde dikkat edilmesi gerekenler ve online iş aramanın kişilere sağladığı avantajlar. Seminer 28 Mart tarihinde saat 12.30'da Bilkent Üniversitesi Merkez Kampüsü'ndeki Mithat Çoruh Konferans Salonu'nda, yine aynı gün saat 17.30'da Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Eğitimde kalite


Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yabancı Dil Eğitiminde Yüksek Performans konulu seminer ve workshop dizisi geçtiğimiz hafta Florya Koleji'nde yapıldı. 4 NLP uzmanı ve 20 akademisyenin konuşma yaptığı seminere 650'yi aşkın eğitimci katıldı.

Antalya, Tekirdağ, Edirne, Ankara, İzmir ve Bursa'dan da gelen ilköğretim ve lise öğretmeni ile öğretim görevlilerinin ilgiyle izlediği seminerde bir konuşma yapan Hürriyet Gazetesi Kalite Yönetimi Müdürü Tunç Altınbaş, ‘‘Eğitimde hizmeti doğrudan alanlar öğrencilerdir. Aslında eğitimde herkes birbirinin müşterisi ve tedarikçisidir‘‘ dedi.

Öğretmenlere kalite yönetimi kavramlarını anlatan Altınbaş şunları söyledi:

‘‘Kalite, buzdolabı üreticisi için de var. Ama eğitimde kalite daha farklı. Eğitimde hizmet var. Hammadeniz çocuklar. Bu çocuklara sağlıklı hizmet verirseniz, başarılı bireyleri topluma kazandırırsınız. O çocuğa hizmet veren kişiler ise sizler, yani öğretmenlersiniz. İlk olarak müşterinizi tanımlayın, gereksinimlerini belirleyin ve veli, bakanlık, devlet olsun teker teker hepsinin beklentilerine cevap arayın. Ve en önemlisi bu beklentileri aşın.‘‘


Gelecek için ilk adım


Irmak Okulları, gelecekte söz sahibi olmak için 'Öğrenen Topluma Doğru Irmak 2002' isimli bir çalışma düzenliyor. Projelerin sunumuna, Irmak Okulları Kardeş Okulu, çevre Milli Eğitim okulları ve üniversitelerin eğitim fakülteleri son sınıf öğrencileri katılabilecek. Çalışma kapsamında, 25 Mart, 1, 15, 29 Nisan, 13, 27 Mayıs ve 3, 10 Haziran tarihlerinde Irmak Okulları Gösteri Merkezi'nde toplantılar düzenlenecek.


Çocukları koruyun


Ar-El Eğitim Kurumları'nda düzenlenen 'Çocuklarımızı Çağın Getirdiği Tehlikelerden Nasıl Koruyabiliriz' konulu panelde konuşan Prof. Dr. Özcan Köknel, ister alkol ister uyuşturucuyla olsun, gençlerin alt kültürlere girme sebeplerinin tamamen aynı olduğunu söyledi. Sosyolog Nurçay Türkoğlu, Pedagog Adnan Kulaksızoğlu ve Mesut Yar'ın da konuşmacı olarak katıldıkları toplantıda, gençlerin en büyük sorununun 'kimlik' olduğu belirtildi. Prof. Dr. Köknel, ‘‘Ailede mutlaka bir sorun vardır. Aile genci dışlıyorsa dışlanmış genç, kimliğini başka bir yerde bulmaya çalışır. Bu gruplarda genellikle gençlere liderlik görevi verildiği için bu tür alt grupları tercih ederler‘‘ diye konuştu. Prof. Dr. Köknel, özellikle 12-22 yaş arasının çok dikkat edilmesi gereken bir dönem olduğuna dikkat çekerek, bu dönemde her beş gençten birinde ruhsal bozuklukların ortaya çıkma riskinin olduğunu söyledi.


Türkan Sedefoğlu okulu


Türk Eğitim Vakfı'nca, hayırsever bağışçı Türkan Sedefoğlu anısına yaptırılan TEV-Türkan Sedefoğlu İlköğretim Okulu'nun resmi açılışı, Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, İstanbul Valisi Erol Çakır ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey'in katılımlarıyla gerçekleştirildi. 2001-2002 öğretim yılı ile birlikte bin 183 öğrenci, 43 öğretmen eşliğinde 24 derslik, fen bilgisi laboratuvarı, kütüphane, işlik, resim, İngilizce, müzik, bilgisayar dersliği ve çok amaçlı salondan faydalanma imkanı buldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!