Kısa kısa eğitim

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2002 14:50

Haberin Devamı

 

Biletler iki milyon lira

İstanbul Şehir Tiyatroları'nın 2002 Ocak çocuk oyunları programına göre, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde 'Düşler Sirki Başlıyooor' (Yazan: Ümran İnceoğlu, yöneten: Eftal Gülbudak), Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde, 'Kedi ile Palyaço' (Yazan-yöneten: Erhan Özçelik), Üsküdar M. Celal Sahnesi'nde 'Oyuncaktaki Sır' (Yazan: Zerrin Çelenk-Funda Özşener, yöneten: Şevket Avşar), Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde 'Tembel Memiş' (Yazan: Nurhan Karadağ, yöneten: Mustafa Arslan), Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde 'Çöp Canavarı', (Yazan-yöneten: Cengiz Özek) ve Ümraniye Sahnesi'nde de 'Sihirli Flüt' (Müzik: Mozart, yöneten: Can Doğan, uyarlayan: Seden Edgü) oyunları sahnelenecek. Biletleri iki milyon liradan satılan çocuk oyunları, çarşamba günleri saat 14.00, cumartesi günleri saat 11.00 ve pazar günleri de saat 14.00'de başlıyor.

Haberin Devamı

Oyunlar, Keloğlan masallarından, renkli sirk yaşamına, kedi ile palyaçonun dostluğundan çevre kirliliğine duyarlılığı konu olan geniş bir yelpazeye yayılıyor.


Çocuklar tiyatro izleyecek
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları çocuk ve gençlerin tiyatroya ilgisini artırmak amacıyla İstanbul'daki okullarda tanıtım kampanyası başlattı. Şehir Tiyatroları'nın, 2001-2002 sezonunda başladığı kampanya çerçevesinde Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı, sanatçı Hüseyin Köroğlu, Çocuk Birimi Şefi, sanatçı Şevket Avşar ve Basın Danışmanı Emine Güngör, İstanbul'daki okulları dolaşarak oyunlarla ilgili ayrıntılı bilgiler veriyorlar. Çocuk oyunlarında rol alan sanatçıların da katıldığı ziyaretlerde tiyatronun toplum hayatındaki yeri ve önemi anlatılıyor, ilgisizliğin nedenleri araştırılıyor.

Hüseyin Köroğlu, öğrencileri tiyatroyla daha sık buluşturmayı amaçlayan kampanyalarını İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey'in de desteklediğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

‘‘2001-2002 sezonunda altı çocuk oyununu, altı ayrı sahnemizde dönüşümlü olarak sergiliyoruz. Daha önce çocuk oyunları yalnızca hafta sonlarında sergileniyordu. Ancak, özellikle öğrencilerin toplu olarak izlemelerine imkan vermek için çocuk oyunlarını hafta içi, çarşamba günleri de sergiliyoruz. Böylece öğrenciler sınıflar halinde de oyun seyredebiliyor‘‘ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!