Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Cumhuriyete Kanat Gerenler'e vefa

KOÇSİSTEM, TRT yapımı 'Cumhuriyete Kanat Gerenler Belgeseli'nin ikinci bölümünü de CD-ROM'a aktararak cumhuriyet döneminin idealler kuşağını günümüz teknolojisiyle buluşturdu. Toplam 2 bin adet olarak yayınlanan CD-ROM'un ikinci bölümünde Cumhuriyet'e bireysel olarak katkıda bulunan 16 portreye yer verildi. Geçen yıl yayınlanan ilk bölümde ise 17 portre yer alıyordu. CD-ROM'un sunumunun yapıldığı toplantıyı bir vefa gecesi olarak organize eden KoçSistem, bu kişilerin yakınlarına da birer plaket verdi. Önceki akşam Divan Oteli'nde düzenlenen ve İstanbul valisi Erol Çakır, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Timur'un katıldığı toplantının ev sahipliğini Vehbi Koç Vakfı Başkanı Semahat Arsel yaptı.

Dünya Kitap Ödülleri törenle dağıtıldı

DÜNYA Kitap Dergisi'nin düzenlediği Dünya Kitap ödülleri hafta içinde TÜYAP Kitap Fuarı'nda yapılan bir törenle sahiplerine verildi.

Yılın Telif Kitabı Ödülü için 2000 yılı içinde Ayın Kitabı olarak belirlenen 12 kitap arasından seçimler yapıldı. Memet Fuat'ın Adam Yayınları arasından çıkan Nazım Hikmet adlı kitabı Yılın Telif Kitabı olarak seçildi.

Yılın Çeviri Kitabı ödülü ise Michael Cunningham'ın Can Yayınları'nın bastığı Saatler çevirisi için İlknur Özdemir'e verildi.

Yılın Yayınevi ise 2000 yılı içinde bir ön jüri tarafından her ay önerilen adaylar arasından oy çokluğuyla Ayrıntı Yayınları olarak belirlendi.

Dünya Kitap ve Şiir Ödülü'nü ise Adana'dan katılan Mehmet Hameş kazandı. Hameş'in şiirleri Dünya Yayıncılık tarafından kitaplaştırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!