Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bölücü terör gibi dini fanatikler de yok olacak

8. Kolordu Komutanı Korgeneral Köksal Karabay, dini fanatizmin Türkiye'ye dışarıdan sokulduğunu belirterek, ‘‘Bölücü terör gibi, dini fanatikler de yok olacak’’ dedi. Elazığ'ın Maden İlçesi Kavak Köyünde askerler tarafından ilköğretim okulunun onarılması nedeniyle düzenlenen törende bir konuşma yapan Karabay, bölücü terörün marjinal hale gelmesinden sonra, Türkiyenin gündemine din fanatizminin yerleştirilmeye çalışıldığına dikkat çekti.

Dini fanatizmin Türkiye'nin gündemine dışardan sokulduğunu vurgulayan Korgeneral Karabay, şunları söyledi: ‘‘Dini fanatizm, Türkiye'de kendiliğinden doğmamıştır. Başka yerlerden gelmiştir. Bugün Türkiye'de orta bir grup var, herkese Müslümanlık derecesi vermekte. İslam dininin anayasası Kuran'dır. Allah ile kul arasında elçi olan peygamber vardır, başka kimse yoktur. Hal böyle iken o grup çıkıyor, A partisine oy vermezsen cennete gidemezsin, bilmem ne derneğine yardım yapmazsan dinden çıkarsın diyebiliyorlar. Bunların hepsi ekonomik ve diğer menfaatler nedeniyle yapılan şeylerdir. Bunlar dine hizmet için değil kendi menfaatlerini korumak için ortadadırlar. Terör bugün nasıl marjinal hale indiyse, bunlar da yakın zamanda Türkiye'nin gündeminden silinip gidecektir.’’

Emniyet'le DGM arasında görüş ayrılığı yok

EMNİYET Genel Müdürü Turan Genç, ‘Umut Operasyonu’ ile ilgili olarak, Emniyet teşkilatı ile DGM Savcılığı arasında herhangi bir görüş ayrılığı bulunmadığını bildirdi. Genç, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın organlarında dün yer verilen görüşlerde, Ankara DGM Savcılığı'nca yürütülen ve iddianamesi basına açıklanan Umut operasyonu ile ilgili olarak, ‘‘soruşturma savcısı ile Emniyet teşkilatı arasında görüş farklılığı varmış gibi gösterildiğini’’ belirtti. Umut operasyonunun, DGM Savcısı ile Emniyet birimleri tarafından müştereken yürütüldüğünü kaydeden Genç, ‘‘Emniyet teşkilatı ile DGM savcılığı arasında herhangi bir görüş ayrılığı yoktur’’ dedi.

Balıklara toplu ölüm tehlikesi

DÜNYAYI saran mevsim normallerinin üstündeki sıcaklar insanları olduğu gibi balıkları da olumsuz etkiliyor. Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İhsan Akyurt, aşırı sıcaklar nedeni ile balıkların Kızıldeniz'den kaçıp Akdeniz'e geldiğini belirtirken, ‘‘Deniz suyu sıcaklıklarının 2 derece daha artması halinde toplu balık ölümleri olabilir’’ dedi. Denizde yaşayan canlıların serin sulara göç ettiğini vurgulayan Prof.Dr. İhsan Akyurt, ‘‘Aşırı sıcaklar nedeniyle Kızıldeniz'den gelen lesepsiyen (göçmen balıklar) Akdeniz'de serin sularda yaşamaya çalışıyor. Normalde devamlı göç eden bu balıklar bu yıl daha fazla gelmeye başladı. Özellikle Orkinos balıkçılar için çok değerli bir balık’’ diye konuştu.

Postacıların hava eylemi

POSTA Dağıtıcıları, aşırı sıcaklar nedeniyle ilan edilen iki günlük idari izinden yararlanamadıkları gerekçesiyle PTT yönetimini protesto eylemi yaptılar. Sabah saatlerinde Ankara Posta İşleme Merkezi önünde toplanan posta dağıtıcıları, aşırı sıcaklar nedeniyle, başbakanlık genelgesiyle ilan edilen iki günlük idari izinden kendilerinin yararlandırılmadıklarını söylediler. Önceki gün çalışan 4 postacının sıcaklar nedeniyle fenalaşarak hastaneye kaldırıldığını ifade eden postacılar, bugün dağıtıma çıkmayaklarını bildirdiler. Türkiye Haber-Sen Genel Sekreteri Mehmet Özgan, ‘‘Sıcaklardan dolayı çalışmayacak birileri varsa, bunlar postacılar olmalıdır’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!