Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Fransız turizmciden deprem yardımı

FRANSIZ Seyahat Acenteleri Milli Sendikası (AFAT) üyesi Fransız Seyahat Acenteleri Birliği'nce Kocaeli ve Düzce depremlerinde zarar görenlere iletilmek üzere toplanan 100 bin frank (8.3 milyar lira) tutarındaki yardım çeki, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yöneticilerine törenle verildi.

SNAV'ın İstanbul'da 2 gündür devam eden 42'nci Kongresi'nin yapıldığı Lütfi Kırdar Uluslararası Sergi Sarayı ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan AFAT Başkanı J. Pierre Mas, 11 ay önce İstanbul'a geldiğini ve Türkiye'nin o dönem terörizmin sıkıntılarını yaşadığını söyledi. Mas, ‘‘Herşeyin çabuk düzeleceğini zannetmiştik. İnsanların bu yanlışı üstüne, tabiatın yanlışı eklendi. Bu deprem, sadece turizmi değil, birçok Türk vatandaşının hayatını da etkiledi, yavaşlattı’’ diye konuştu. J. Pierre Mas, yardımın deprem bölgesinde okul yapımında kullanılması dileğinde bulundu.

Aydın ve Manisa'da deprem

AYDIN ve Manisa'da önceki gün hafif şiddette 2 deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden verilen bilgiye göre, önceki gün saat 18.08'de Aydın-Germencik ve saat 18.38'de Manisa-Kırkağaç'ta 3.0 büyüklüklerinde 2 deprem kaydedildi. Bu arada, dün 22.33'de Yalova-Çınarcık'ta 2.6, saat 23.53'de Bolu-Akçakoca'da 3.0 büyüklüklerinde 2 artçı sarsıntı oldu.

Kaçak ava 600 milyon lira ceza

OSMANİYE'de kaçak karaca avlayan iki avcı 300'er milyon lira para cezasına çarptırıldı. Osmaniye'deki denetimlerde kaçak avlanan 33 avcıya da çeşitli para cezaları verildi.

Osmaniye Avcı ve Atıcılar Kulübü Başkanı Haluk Kaya, avlanma bedeli olan 7.5 milyon lira parayı Ziraat Bankası şubesine yatırmadan ava çıkan 20 kişi ile av tezkeresi bulunmayan 13 avcının suçüstü yakalandığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!