Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Pınar’ın inekleri sokaklarda!

PINAR Gıda'nın öğrenciler arasında açtığı bir yarışmayla seçilen resimler, şimdi İstanbul'un çeşitli sokaklarına yerleştiriliyor. Resimler, ‘‘Yaşam Pınarım Tasarım Yarışması’’ sırasında seçilmişti. Resimler, gerçek boyutlardaki inek maketlerinin üzerine aktarılmıştı. Dereceye giren resimlerden Sinem Salık, Aliye Erdoğan ve Burak Acar'a ait üç tanesi, Sarıyer İlçesi Muhtarlığı'nın yanında sergilenmeye başlandı. Çocukların üzerine bindiği ineklerden biri de Akatlar Kültür Merkezi'nin bahçesinde sergileniyor.

Bakırköy’e çok katlı mağaza

YARIN Bakırköy'de 8500 metrekare bir alana kurulu ‘‘Huzur’’ mağazası açılıyor. Çok katlı mağazada yaklaşık 100 bin çeşit ürün bulunuyor. Erkek, kadın çocuk giyimi, spor, ayakkabı, kozmetik, ev tekstili züccaciye ve elektronik ürünlerini kapsayan geniş bir ürün yelpazesi var. Merkezin açılışı nedeniyle bir ‘‘hoşgeldin indirimi’’ yapılacak. Bir ay süreyle müşterilere yüzde 10 indirim uygulanacak. Huzur'un şu anda Ümraniye, Kadıköy, Osmanbey, Pangaltı, Gaziosmanpaşa ve Sirkeci'de mağazaları bulunuyor. Adres: İncirli Caddesi No. 27.

Cif’den Topkapı Sarayı CD’si

TOPKAPI Sarayı'nın temizlik restorasyon ve konservasyon işlerini üstlenen Cif, bir CD-ROM çıkardı. CD-ROM'da yapılan çalışmalar anlatılıyor. Sarayın bazı bölümleri gezilebiliyor. Cif, Topkapı Sarayı'ndaki çalışmalarına geçen yıl nisanda başlamıştı. Sarayın dış taş ve mermer yüzeylerinin yarısından fazlası temizlenmişti. Çalışmalar 2000 yılı nisan ayında yeniden başlayacak. Temmuz ayında bitirilmesi planlanıyor. Bab-ı Hümayun, Revan Köşkü Mermer Kapı, Kutsal Emanetler Bölümü'nün dış yüzeyleri, Mustafa Paşa Köşkü, giriş kapı merdivenleri ve arz odası temizlenecek.

Fevzi Başkal: Kaçak kat yapmıyorum

28 EYLÜL'de çıkan bir haberimizde Beyoğlu'ndaki Ferah Apartımanı'nda bir kaçak kat yapıldığı belirtiliyordu. Apartmanın en üst katında oturan Fevzi Başkal gazetemize bir açıklama yaptı: ‘‘Depremde, teras katın tavan platformu, eskime ve çürük yapı olma özelliği dolayısıyla da çatlamıştı. 1992'de harabe halinde satın aldığım tarihten itibaren, her sene tamir ettirmek zorunluluğunda kaldığım çatının, deprem ve akması sebebiyle de yıkılması ve yeniden onarılması gerekmiştir. Komşum Fatih Erdoğan, tam yıkım sırasında, kendisine bilgi de verdiğim halde Beyoğlu Belediyesi'ne kaçak kat yapılıyor diye ihbarda bulunmuştur. Beyoğlu Belediyesi de birkaç kere tamir faaliyetini durdurmuştur. Akan sular oturduğum kata inerek maddi ve manevi zarara neden olmuştur.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!