Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bu hafta sona ermeden...

Yenileyin

Anna Karenina'da birçok sanat olayı gibi iptal edildi. Genç Pamukbank Sanat Etkinlikleri çerçevesinde, 1-5 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da sergilenecek bale deprem felaketi nedeniyle iptal edildi. Konserler, festivaller ve diğer sanat etkinlikleri gibi. Evet, bu ulusal yas günlerinde, muhtemelen yaklaşık 30 - 40 bin vatandaşımızı depreme kurban etmişken kimsenin bu tür gösterileri düşünecek hali yok, doğru. Ama sanat etkinliklerini sadece eğlence olarak görmeyelim. Depremde yakınımızı kaybedelim etmeyelim , hepimizin depremin şiddetini yaşadığı bu günlerde sanatın sağaltıcı bir yanı olduğunu da unutmayalım. Bizi dinlendirecek, eğitecek, evet eğlendirecek ve yalnız olmadığımızı hissettirtecek sanat gösterilerine ihtiyacımız var. Bu iptal edilen ve ertelenen gösteriler en kısa zamanda yenilenmeli ve hayatımızın bir parçası haline gelmeli!

Yiyin

Pastacılık sektöründeki yenilikleri Türkiye'de uygulayan Emin Pastaneleri yeni bir uygulama daha başlattı. Alışveriş sırasında meydana gelebilecek kazalara karşı müşterilerini sigortaladı. Şahıs başına 500 milyon, kaza başına da 2.5 milyarı bulan teminatla artık güvence altındasınız. Bu güvenceyle istediğiniz kadar pasta ve şekerleme yiyebilirsiniz.

Deneyin

Ev işleriyle uğraşanlar için, temizlik hele giysilerin temizliği ciddi bir iştir. Bir yandan televizyon, radyo ve gazetelerden deprem haberlerini izlerken bir yandan da gündelik hayat bir sürü insan için devam ediyor. Türkiye, özellikle deterjan çeşidi açısından oldukça zengin bir ülke. Piyasadaki birçok markaya her gün yenileri ekleniyor. Bunlardan biri de Alfa Color Matik. O da benzerleri gibi leke ve renkli çamaşırları soldurmama özelliğine sahip.

Katılın

Sivil Koordinasyon Merkezi 26 sivil toplum örgütü'nün Deprem nedeniyle oluşturduğu bir merkez. Bu güne kadar çok çeşitli yardım ve destek hizmeti sağladılar. Şimdi bu deprem felaketinin gelecek kuşaklara ışık tutabilmesi amacıyla bir dokümanter hazırlıyorlar. Bu dokümanter için, dia, siyah beyaz fotoğraf, negatif, ses ve görüntüye gereksinimleri var. Bu malzemelerin orijinallerini, duplikelerini, ya da bilgilerini, tarih, yer gibi açıklamaları ve size ulaşabilecekleri telefon, e-mail adreslerini Nazlı Germiyanoğlu'na ulaştırmanızı istiyorlar. Sivil Koordinasyon Merkezi- Dokümantasyon Birimi, İstiklal Cad. Gazeteci Erol Dernek Sok. No: 11 D:5 Beyoğlu İstanbul. Tel: 0212 245 56 02-03 ve 0212 29268 23

İlgilenin

Aygaz'ın geçen yıl başlayan ‘‘Aygaz ev kazalarına karşı uyarıyor’’ kampanyası Eylül ayında da devam ediyor. Seminerlerde, Aygaz yöneticilerinin yanı sıra tıp fakültelerinin genel ve acil cerrahi bölümlerinde görevli tıp eğitmenleri de kursiyerlere bilgi veriyor. Eylül ayı boyunca seminerler, İstanbul, Erzurum, Malatya, İzmir, Manisa ve Antalya'da yapılacak. Şu ana kadar seminerlere katılan ev kadını sayısı 200 bin, hedef ise 300 bin ev kadınına ulaşmak.

Okuyun

Osmanlılar özel sayısı. Yerli ve yabancı bilimcilerin yazı ve görüşlerine yer verilen Cogito dergisinin Osmanlı özel sayısı dört bölümden oluşuyor. İki Osmanlı Klasiği, Kuruluşa Dair, Osmanlıları Tanımak ve Osmanlı Devleti'ne Bakış. Özellikle ‘‘Osmanlı Devleti'ne bakış’’ bölümü, bu güne dair tartışmaları içermesi açısından ilginç. Osmanlı Devleti'nin bu gün nasıl değerlendirildiği, nasıl anlaşıldığı ve nasıl anlaşılması gerektiği tartışılıyor bu bölümde. İlber Ortaylı'nın yönettiği ve Ekrem Işın, Mehmet Genç, Cornell H. Fleischer, Mete Tunçay, Nuray Mert ve Hilmi Yavuz'un katıldıkları açık oturum da yine bu bölümde.Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ın çıkarttığı Cogito Yaz'99'u okuyun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!