kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2002 15:33

* Pargem´den ağ yönetim merkezi
Pargem kurduğu Network Management Center (Ağ yönetim merkezi) ile kurumsal ağların Türkiye çapında yönetimi ve denetimi konusunda önemli bir adım attı. Merkez sayesinde kurumsal ağlarda ortaya çıkan sorunlar haftanın yedi günü, 24 saat teşhis ediliyor ve anında çözüm için harekete geçiliyor. Ağ yönetim merkezi Pargem´in altı aylık çalışmasının ürünü. Merkez sayesinde kurumlar ağlarının yönetimini tamamen Pargem´e devredebiliyorlar. Bilgi için: www.pargem.com.tr

* Koçbank´ta hizmet kültürü
ADS Danışmanlık, Koçbank için gerçekleştirdiği ´Hizmet Kültürü Programı´nı tamamladı. Tüm şube, genel müdürlük, telefon ve internet bankacılığı çalışanlarını kapsayan projenin birinci amacı, müşteri beklentileri ve ticari stratejiler doğrultusunda Koçbank hizmet kültürünü yeniden şekillendirmek.

* Ünlüler 92 Nokta 3´te
Medya, kültür ve sanat dünyasının ünlü isimleri Radyo 92 Nokta 3´te program yapıyorlar. Radyonun programcıları arasında şu isimler yer alıyor: Mithat Bereket, Şevval Sam, Melih Kibar, Sevin Okyay, Mehmet Ali Alabora, Sina Koloğlu, Işıl Özgentürk, Prof. Dr. Orhan Kural, Erdil Yaşaroğlu. Radyo yetkilileri gelecek aylarda bu isimlere yeni sürprizlerin katılacağını belirtiyorlar. (FM 92.3)


* LBS´den İK çözümü
Logo Business Solutions (LBS), Unity İnsan Kaynakları Çözüm Günü toplantısında Unity İK yazılımını, bu programın avantajlarını ve proje çözümlerini sektörle paylaştı. Katılımcılara Unity İnsan Kaynakları programının firmalar için sunduğu özellikler ve kolaylıklar aktarıldı. LBS Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Tekbulut, Unity İk´nın özel çözümleriyle insan kaynakları birimlerinin karşılaştığı karmaşıklığı en verimli biçimde çözdüğünü vurguladı.

* IPA´dan kalite çalışmaları
Inter Partner Assistance (IPA) kalite sistemini, toplam kalite yönetimi sistemi haline getirebilmek için çalışıyor. ISO 9001:2000 belgesini Türkiye´de ilk alan asistans firması olan IPA, müşteri ve çalışan memnuniyeti, sistem verimliliğini yeni kalite sistemiyle gerçekleştirmeyi hedefliyor.

* Rayovac Türkiye´de
Pil üreticisi Rayovac, Türkiye´ye geliyor. 1906´da Amerika´da kurulan Rayovac, üç bin çalışanı ve yüzde 65´lik pazar payıyla dünyanın bir numaralı pil üreticisi durumunda. Rayovac´ın ithalatçılığını DEM Dış Ticaret A.Ş. yapacak. Dem Dış Ticaret, Rayovac pillerinin Türkiye de 10 bin noktada dağıtımını yapabilmek için Yay-Sat´la anlaştı.

* Türk reklamcının başarısı
Avrupa´nın önde gelen reklam yarışmalarından Eurobest, bu yıl bir Türk reklamcıyı en iyi reklamcıları seçmesi için görevlendirdi. TBWA/İstanbul´un kreatif direktörü Derya Tambay, seçici kurul üyesi kimliğiyle Eurobest 2002´de Türkiye´yi temsil eden tek Türk reklamcı olacak. Eurobest 2002´de dereceye girenler 31 Ocak´ta açıklanacak.

* Teknoser´e ISO sertifikası
Teknoloji Holding bünyesinde faaliyet gösteren Teknoser A.Ş., ISO 9001 sertifikası aldı. Hızla büyüyen Teknoser geçen yıla göre cirosunu yüzde 168 artırdı. POS terminallerinin kurulum, eğitim ve teknik desteğini sağlayan Teknoser´de, 2001 yılında 36 olan personel sayısı 206´ya çıkmış durumda.

* HİD Avrupalı
Halkla İlişkiler Derneği (HİD), kısa adı CERP olan Avrupa Halkla İlişkiler Konfederasyonu´na katıldı. Avrupa´da halkla ilişkiler dernekleri arasında koordinasyonu sağlayan CERP´e üyelik anlaşması, HİD Başkanı Berna Kürekçi ile CERP Başkanı Thomas Achelis tarafından imzalandı.

* Yanıklar yılın girişimcisi
Turkticaret.Net Genel Müdürü Murat Yanıklar, TOYP 2002 Türkiye yarışmasında iş dünyası, ekonomi ve girişimcilik kategorilerinde birincilik ödülüne layık görüldü. 27 yaşında olan Murat Yanıklar, KOBi´lere yönelik ilk B2B sitesi Turkticaret.Net´in kurucuları arasında yer aldığı ve üye sayısını üç yıl içinde 31 bine çıkarma başarısını gösterdiği için bu ödüle layık görüldü.

* AFM´den T.T.´ye ödül
AFM Sinemaları, yeni sinema kompleksinin açılış gecesinde T.T. Reklam Hizmetleri´ne açılış plaketi verdi. AFM Sinemaları T.T.´yi, AFM kurumsal imajına ve yeni sinema kompleksine yaptığı katkılarından dolayı bu ödüle layık gördü.

* Netsis´ten Henkel´e çözüm
Henkel, Netsis´le yaptığı işbirliği sonucunda yüksek işverimi sağlayan, insangücü ve uygulanabilirlik açısından modernize olmuş sistem hedefine ulaştı. Netsis sayesinde ülkenin her tarafına yayılmış daığıtıcılar kendi otomasyonunu sağlarken, Henkel´in merkezindeki Millennium Open´la tüm raporlamaları yapabiliyor. Böylece iş, stok ve satış konusunda büyük bir optimizasyon ve kontrol sağlanıyor.

* Koç Bilgi Medya Evi´nde
Medya Evi İletişim, Koç Bilgi Grubu ile bünyesinde bulunan Bilkom, Biletix, BookinTurkey, GVZ, Kobiline, Koç Bryce, Koç.net, KoçSistem, Kotonline, Promena ve Ultra Kablo TV şirketlerinin iletişim danışmanlığı hizmetlerini üstlendi.

* Horoz´da bilgi yönetimi
Horoz Lojistik, operasyonlardaki hızını ve çalışanların performansını artırmak için bilgi yönetimi odaklı organizasyon yapılanması başlattı. Şirket, lojistik faaliyetlerini tek bir yönetimsel şemsiye altında toplamak amacıyla organizasyon yapısında değişime gitti. Şirketin yeni yapısının en büyük özelliği, kurum içindeki iletişimi en hızlı düzeye çıkarmak için organizasyonun yalınlaştırılması.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!