Kısa haberler

Güncelleme Tarihi:

Kısa haberler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2002 15:28

Haberin Devamı

Lütfi Kırdar’a teknoloji desteği


Borusan'a bağlı olarak çalışan BNet, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nın iletişim altyapısını sağlıyor. Buna göre seminer ve sunumların video çekimleri, yapılan çekimlerin kaydı, çekimlerin internetten online olarak yayınlanması ve görüntülerin özel olarak gruplandırılması mümkün olacak. Sistemle birlikte konuşmacılar salona gelmeden, bulundukları yerden video konferans ile etkinliklere katılabilecekler.


CU, SAS'la analiz yapacak

Commercial Union Sigorta bundan böyle yazılım şirketi SAS Institute'nin çözümlerini kullanacağını açıkladı. Sistem, rapor üretme amaçlı sorgulamalarda zamandan yüzde 75 tasarruf sağlıyor. Sistemi kullanmak için ayrıntılı teknik bilgiye sahip olmak gerekmiyor. Her çalışan rapor üretebiliyor, istatistiksel analizlere ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

İK’da yeni şirket

Geçtiğimiz hafta yayınlanan 'İK'da yeni şirket' haberimizde EG Danışmanlık'ın kurucusu Eser Gürocak'ın ismi Erol Gürocak olarak yayınlanmıştır. Düzeltir, özür dileriz.

Türkpetrol ‘Şapka’ çıkardı

TURCAS Petrol tarafından Türkpetrol bayileri için üç ayda bir yayınlanan Şapka Dergisi 11'inci sayısında kimlik değiştirdi. Derginin her sayısında bir bayi, bir pompacı, bir bölge ve bir il geniş kapsamlı olarak ele alınacak. Yapımı Beze Group tarafından üstlenilen Şapka, bayilere,  bölgelere, AYS Araçmatik kullanılan şirketlere ve sektördeki ilgili kuruluşlara gönderiliyor.

PÜKAD'dan kalite onayı

Plastik kapı, pencere, panjur sistemlerinde kalitesiz ürünlerin üretilmesini engellemek için yedi firma tarafından kurulan Plastik Profil Üreticiler Kalite Birliği Derneği (PÜKAD) belirlediği standartlara uygun üretim yapan firmaların ürünlerine kalite belgesi vermeye başladı. Son olarak Winsa'yı incelemeye alan PÜKAD, şirketin Ultraline ve Panaroma ürünlerine kalite belgesi verdi.

ABD’de eğitim tanıtılıyor

Amerika'nın dört farklı eyaletinden gelecek olan dört seçkin üniversite yetkilisi HİT Uluslararası Eğitim'in düzenlediği bir organizasyonla Türk öğrencilerle buluşuyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'i ziyaret edecek olan üniversiteler şöyle: Chicago- Illinois'den Depaul University, Melbourne-Florida'dan Florida Institute of Technology, Indianapolis-Indiana'dan Indiana University Purdue University ve St. Louis-Missouri'den University of Missouri- St. Louis. Üniversiteler 19 Şubat'ta HİT Ankara Ofisi'nde, 20 Şubat'ta HİT İstanbul Ofisi'nde ve 21 Şubat'ta HİT İzmir Ofisi'nde olacaklar. Üniversite yetkilileri, öğrenci ve velilerin Amerika'da eğitim ve yaşam ile ilgili sorularını cevaplayacak.


E-başarı Öyküleri Yarışması


Küçük ve orta boy işletmelere hizmet veren iş platformu Kobiline, internet üzerinde çeşitli projelere imza atmış işletmelere yönelik bir yarışma düzenliyor. ‘E-başarı Öyküleri Yarışması’ adı altında Kobi Efor Dergisi ve Dünya Gazetesi işbirliğiyle yapılacak yarışma şubat ve mart boyunca sürecek. Yarışmada internet üzerinde gerçekleştirilen en başarılı projeler seçilecek. Yarışmaya katılmak için Kobiline üzerinden erişilen başvuru formunu doldurup göndermek yeterli oluyor. Yetkililer, Kobiline'a gönderilen tüm başarı öykülerinin ön elemeye tabi tutulacağını, finale kalan 15 başarı öyküsünün seçici kurul tarafından değerlendirileceğini ve kategori birincilerinin belirleneceğini söylüyorlar. Seçim yapılırken aday projenin kurumsal amaca uygunluğu, sağladığı tasarruf miktarı, tamamlanma süresi ve etkinliği gibi kriterler temel alınacak.


‘Wireless One’ konferansı


Turkcell, turk.internet.com'un 27 Şubat 2002'de İstanbul'da gerçekleştireceği ‘Wireless One’ konferansının ana sponsoru oldu. Teknoloji sponsorluğunu Microsoft'un üstlendiği Wireless One konferansının diğer sponsorları Armada, IBM ve Nokia. Konferansın basın sponsorları ise Activeline, BT Haber, Radyo 92nokta3, Radyo Mydonose ve RN'den oluşuyor. Wireless One konferansının iş dünyasında yeni işbirlikleri ve açılımlar yaratması amaçlanıyor. Konferansta mobil teknolojilerin iş dünyasında yarattığı dönüşümler ve işlerin nasıl mobil hale getirileceği ele alınacak. Zamandan kazanç sağlayan ve maliyeti düşüren mobil teknolojilerin kriz döneminde verimliliği nasıl artıracağı anlatılacak.


Stres Semineri


Eroğlu Şirketler Grubu İnsan Kaynakları Merkezi çalışanları için Prof. Dr. Özcan Köknel'in konuşmacı olarak katıldığı Günlük Hayatta Stres konulu bir seminer düzenledi. Radisson SAS Otel'de 9 Şubat tarihinde gerçekleşen seminere 200'den fazla kişi katıldı. Seminerde günlük hayatta ve iş hayatında yaşanan zorlanmalar, zorlanmanın fiziksel ve bedensel belirtileri, profesyonel yardım gerektiren durumlar ve zorlanmayı önlemek için yapılması gerekenler üzerine çalışanlar bilgilendirildi. Seminerin açılış konuşmasını Eroğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İlhami Fındıkçı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!