Kısa Haberler

Güncelleme Tarihi:

Kısa Haberler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2011 00:00

Haberin Devamı

Kanadalı bisikletçi kızlar Kars’a geldi

Sınır ötesi doğa korumaya dikkat çekmek için İpek Yolu boyunca bisikletle yolculuk eden Kanadalı Kate Harris ve Melissa Yule, KuzeyDoğa Derneği’nin davetlisi olarak geçen hafta Kars’a geldi. “Bisikletle İpek Yolu” projeleri kapsamında yolculuklarına başladıkları İstanbul’dan tüm Karadeniz sahil şeridini bisikletle kat ederek Kars’a ulaşan Kanadalı iki bisikletçi, derneğin doğa koruma projelerini yerinde görecek, kendi projeleri için sınır ötesi koruma ve işbirliği konularında bilgi alacak. “Bisikletle İpek Yolu” projesi yaklaşık bir yıl sürecek ve Kuzey Hindistan’da bitecek. Bu proje kapsamında iki bisikletli gittikleri ülkelerdeki doğal alanları keşfetmekle kalmıyor, aynı zamanda bu alanları tüm dünyaya duyuruyor. Korunması için çağrı yapıyor. Harris ve Yule, geçtikleri şehirler hakkındaki izlenimlerini, tanıştıkları kişileri, tanık oldukları doğal, tarihi, kültürel zenginlikleri www.cyclingsilk.com adresinden yayın yapan web siteleri ile tüm dünyayla paylaşıyor.

Haberin Devamı

Doğa ve dağ tutkunları için film festivali başlıyor

Dağ Kültürü Derneği’nce düzenlenen 6. Dağ Filmleri Festivali, 1-6 Mart arasında İstanbul’da izleyici ile buluşacak. “Dünyadan”, “Keşif Ruhu”, “Ülkemizden”, “Doğa-Çevre-İnsan”, “Bisiklet”, “Kayak” ana temaları altında toplanan filmler, keşif, macera, heyecan ve adrenalin yaşamak isteyenlere hitap ediyor. Festival kapsamında 20’si yerli, 19’u yabancı toplam 39 filmden oluşan bir seçki hazırlandı. Film gösterimleri Fransız Kültür Merkezi, Galatasaray Aynalıgeçit ve Harbiye Pusula Sanat Evi’nde yapılacak. Festival programı ve gösterim mekan detayları için www.dagfilmfest.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Mesir macunu almak istiyorsanız 26 Mart’ta Manisa’da olun

471. Uluslararası Manisa Mesir Festivali kapsamında “mesir saçım günü”, 26 Mart olarak belirlendi. Manisa Valisi Celalettin Güvenç, otellerde gerekli indirim ve desteklerin sağlanması için toplantı yapılacağını duyurdu. Festivalde bu yıl temsili olarak Hafsa Sultan’ı canlandıracak kişi, Manisa’dan yarışmayla seçilecek. Manisa’yı, Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, önümüzdeki günlerde yarışmanın başvuru tarihlerinin duyurulacağını, 18 yaşını doldurmuş her Manisalı genç kızın başvuruda bulunabileceğini söyledi. Tanık, Merkez Efendi’yi canlandıracak kişinin de Manisalı olacağını kaydetti. (A.A)

Haberin Devamı


TAV Galeri İzmir “Gökyüzünden İzmir” sergisiyle açıldı

TAV Havalimanları bünyesindeki kültür sanat platformu TAV Galeri, İstanbul Atatürk Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan sonra, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde “Gökyüzünden İzmir” sergisini açtı.
Sergi, SunExpress pilotu Mustafa Sabri Türkay’ın gökyüzünden çektiği fotoğraflardan oluşuyor. Türkay Türkiye’nin bir çok yerini uçuş emniyetinin elverdiği ölçüde fotoğrafladığını, fotoğraflarını paylaşmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.
Sergideki 38 fotoğraf 1 ay süre ile görülebilecek. (A.A)

Kapadokya’ya internet üzerinden rezervasyon arttı

Kapadokya’yı tanımak ve görmek isteyen tatilci ve turistler son dönemde tur operatörleri veya seyahat acentaları yerine internet üzerinden rezervasyon yapmaya yöneldi. Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, Kapadokya Bölgesi’ne internet üzerinden araştırma yaparak, kalacağı konaklama merkezlerini inceleyip seçen tatilci ve turist sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Durmaz, bölgedeki turizmcilerin de bu değişim doğrultusunda internete büyük önem verdiklerini, bölgedeki butik otellerin, kayadan oyma veya peribacalarından dönüştürme pansiyonların tamamına yakınının internet sayfasına sahip olduğunu belirterek, “Artık turist gelmeden önce internetten araştırmasını yapıyor, konaklama merkezlerini odalarına varıncaya kadar inceliyor ve rezervasyonunu yaptırıyor. Burada yapacakları, katılacakları etkinlikleri bile internet üzerinden önceden öğrenerek bilgi sahibi oluyor” dedi. Ahmet KORKMAZER (DHA)

Haberin Devamı

Bursa yeniden kaplıca kenti oluyor

Bursa Jeotermal A.Ş. tarafından başlatılan termal su arama çalışmaları Bursa’ya eski unvanını geri kazandırıyor. Kullanıma hazır saniyede 300 litre debili jeotermal suyun bulunduğunu söyleyen Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nurettin Avcı, “Termal kent dendiğinde ilk akla gelecek şehir yeniden Bursa olacak” dedi. Eski kaynaklarla hizmet veren işletmelerin en küçük sıcak su azalmasında yeni kaynaktan su sağlayacaklarını anlatan Avcı, ellerindeki kaynağın eski kaynakların 10 katı olduğunu belirtti. “Kaynakların kontrolü bizde, talebe uygun olan suyu yer yüzüne çıkartacağız. Termal sular yurtdışında ilaç gibi azar azar, çok özel hastalıklarda çıkarılıp kullanılıyor. Biz ise israf ediliyor. Bunun önüne geçmek istiyoruz” diye konuştu. / Sebile ÇETİN (DHA)

Ormanlar turizme açılıyor

Haberin Devamı

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, ormanları turizme açmak için özel güzergahlar oluşturduklarını, yolların otomobille gezilebilecek kalitede olmasına özen gösterdiklerini söyledi. Kahveci, “Ülkemize gelen yerli ve yabancı turistlerimizin orman zenginliklerini de görmesini sağlayacağız. Turistler yön tabelalarımız sayesinde hem nereden nereye gittiğini bilecek, hem de içinde bulunduğu orman hakkında teknik bilgilere sahip olacak. Bir turistin ülkemizde hangi ormanda ne bulur, nerelerden geçebilir, nerelerde neyle karşılaşır gibi en küçük ayrıntısına kadar içinde bulabileceği bir kitapçık hazırlıyoruz” dedi. Bülent DİKTEPE (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!