Kış saati uygulaması tekrar mı başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

Kış saati uygulaması tekrar mı başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 09:27

Kış saati uygulaması için tepkiler gelmeye devam ediyor. Öğrencilerin ve çalışanların sabah karanlıkta yola çıkması nedeniyle büyük tepkilere yol açan kış saati uygulaması, kampanyalara da konu oldu. Sabah erken saatlerde, gün doğmadan yola çıkmanın ne kadar riskli olduğunu dile getiren vatandaşlar, sosyal medya üzerinden #Saatler1SaatGeriAlınsın etiketi ile tepkilerini dile getirdi. Peki kış saati uygulaması tekrar başlayacak mı? İşte konuyla alakalı detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Kış saati uygulamasının bu yıl uygulanmaması nedeniyle sosyal medyada kampanya başlatıldı. Saatlerin geriye alınmasını isteyen bazı vatandaşlar,  sosyal medyada hızla yayılan #Saatler1SaatGeriAlınsın hashtagine destek oldu. Tepkilere ise yeni bir alternatif sunuldu. Peki, Kış saati uygulaması geri gelecek mi? Saatler 1 saat geriye alınacak mı? İşte, Kış saati uygulamasıyla ilgili son durum!

Ülkemizde 45 yıldan bu yana yürürlükte olan kış saati uygulamasında bu yıl değişikliğe gidildi, önceki yılların aksine bu yıl ekim ayında saatler 1 saat geri alınmadı. Yaz saati uygulamasının kışın da sürdürülmesi nedeniyle karanlıkta yollara düşmek zorunda kalan bazı vatandaşlar, sosyal medyada hızla yayılan #Saatler1SaatGeriAlınsın hashtagine destek oldu. Ayrıca “Saatler yeniden geri alınsın” başlıklı imza kampanyası gerçekleşti. Kış saati uygulamasına şikayetlerin artmasıyla birlikte yeni öneriler de gelmeye başladı. Bu önerilerden biri de “Saatler yerine okulları ileri alalım.” oldu.

Haberin Devamı

KIŞ SAATİ UYGULAMASI TEPKİLERİNE YANIT

Kış saati uygulamasının kaldırılıp yaz saatinin sabitlenmesi projesinin fikir babası İTÜ’lü akademisyenler, “Saatler 1 saat geri alınsın” şikâyetlerine yeni çözüm önerdiler: “Sorun okulların erken başlaması. Aralık ile ocak ayları arasında batı bölgelerinde okullar yarım saat geç başlatılabilir”.Enerji Bakanlığı’nın yaz saati uygulamasını sabitlerken esas aldığı ‘Yaz Saati Uygulaması Güneş Işınımı, Güneşlenme Süresi ve Elektrik Tüketim Verilerine Bağlı Olarak Analizi ve Modellemesi’ adlı projenin sahibi akademisyenler, uygulamadaki sorunun aşılması için okulların geç başlaması gerektiğini söylüyor. Projeyi yöneten İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Duran Şahin, şikâyetlere ilişkin, “Aralık ile ocak ayları arasında, batı bölgelerinde, ihtiyaç duyulan illerde, çocukların eğitimi sömestr tatiline kadar yarım saat geç başlatılabilir” diyor.

#Saatler1SaatGeriAlınsın hashtagi önceki gün Twitter'da Türkiye gündeminin ilk sırasına çıktı. İşte o tweetlerden bazıları:

Haberin Devamı

Don't Bother 💎 ‏@zeynepdurakcay
“Artık son sözün ne dediklerin de hep bir ağızdan #saatler1saatgerialınsın diye haykıracak toplum olduk gün yüzü göstermiyorsunuz ya!”

irem ‏@sasiranesek

“Neyseki bu ülkede güneş doğmuyor zaten. içim rahatladı. ama yine de #Saatler1SaatGeriAlınsın lütfen nolur.”

CELLO ‏@cellostein

“#Saatler1SaatGeriAlınsın yeter artık serseri naciz vücudum gece karanlıkta kalkıp okula gitmek istemiyor”

Ercan CANTÜRK ‏@ercancanturk1

“Size geceyi dinlenesiniz diye karanlık ve gündüzü çalışasınız diye aydınlık olarak yarattığımızı görmediler mi... #Saatler1SaatGeriAlınsın”

ld ‏@ld77404858

“Saatler konusunda son durum nedir, sadece okulların derse başlama saati mi değişiyor? #Saatler1SaatGeriAlınsın”

Haberin Devamı

ece_ylmz ‏@ece10821

“Şu saatleri düzeltin Allah aşına uyanmak güne başlamak eziyet oldu 3 fincan kahveyle bile ayılamıyorum tebrikler #Saatler1SaatGeriAlınsın”

Ilhan Pekmen ‏@ipekmen

“Sabah evden karanlıkta çık, eve akşam karanlıkta dön. İstanbul' da mı yaşıyoruz Mordor' da mı? Yeter bu inat. #Saatler1saatgerialinsin”

Gönenç Gürkaynak ‏@GurkaynakGonenc

Bugün hiç gündüz olmadı. 07:22'de doğacak Güneş, kıymet bilmeyene ben gün yüzü göstermem, dedi. Gri bıraktı bizi. #Saatler1SaatGeriAlınsın

Gök ‏@gok_tga

Ben ödevlerimi son geceye değil sabaha bırakıyorum ama hava geç aydınlandığı için yapamıyorum. #saatler1saatgerialınsın

 

BAKMADAN GEÇME!