Kış, Doğu'da yüzünü gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Kış, Doğuda yüzünü gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2001 00:00


Haberin Devamı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki yoğun kar ve tipi nedeniyle 7 bin 574 köy ile ulaşım kesildi. Keban'da 1 balıkçı donarak öldü.

Hakkári ve çevresinden İstanbul, Ankara yönüne giden araçlar Bitlis'te mahsur kaldı. Tatvan'da 7 eve çığ düştü, ölen olmadı.

Yoğun kar yağışı ve tipi, tüm yurtta etkisini sürdürüyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla devam eden kar yağışı ile birlikte zaman zaman etkili olan tipi, eğitim ve ulaşımda aksamalara neden oldu. Tüm yurtta 7 bin 574 köy ile ulaşım kesildi. Çetin kış şartları özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde yaşamı felç ederken Elazığ'ın Keban İlçesi'nde Yahya Celayir adında bir balıkçı donarak öldü.

TATVAN'DA ÇIĞ

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde 7 evin üzerine dün sabah saatlerinde çığ düştü. Evlerden 3'ü yıkılırken, şans eseri can kaybının meydana gelmediği olayda bir kadın hafif yaralandı. Çığ tehlikesine karşı 25 ev boşaltıldı.

200 YOLCU MAHSUR

Kar ve tipi nedeniyle Bitlis'teki dinlenme tesislerinde mahsur kalan 200 kadar yolcuya, belediye tarafından helva dağıtıldı. Van, Hakkári ve çevre ilçelerden İstanbul, Diyarbakır, Mersin ve Ankara yönlerine giden otobüsler, Bitlis'te bekletiliyor. Van-Başkale karayolunun 2700 rakımlı Güzeldere geçidine önceki akşam saatlerinde çığ düşmesi sonucu, Hakkarispor kafilesini taşıyan otobüsün de aralarında bulunduğu 33 araç ve 60 yolcu 8 saat mahsur kaldı. Geceyi Güzeldere geçidindeki Karayolları bakımevinde geçiren yolcular, çığın temizlenmesinden sonra yollarına devam edebildi. Tipi nedeniyle devrilen enerji nakil hatları nedeniyle Van'ın Çatak, Bahçesaray ve Bitlis'in Tatvan ilçesine enerji verilemiyor. Şehiriçi ulaşım ise yolların puz pistine dönüşmesi nedeniyle güçlükle yapılıyor. Bölgedeki hava sıcaklıklarında, 8 ila 10 derece arasında düşüş kaydedildi.

OKULLARA 1 GÜN TATİL

Bölgede, kar ve tipi nedeniyle 3 bin 800 dolayında köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Muş-Erzurum, Muş-Ağrı, Kağızman-Cumaçay-Ağrı, Karayazı-Elmalıdere, Karayazı-Göksu-Karaçoban ile Tutak-Karayazı yolları ulaşıma kapandı. yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden Muş il geneli ile Bingöl şehir merkezi Karlıova ve Genç ilçelerindeki okullar bir gün süreyle tatil edildi.

GÜNEYDOĞU'DA YOĞUN KAR

Bölgede önceki gün öğleden sonra başlayan ve dün sabaha kadar süren kar yağışı nedeniyle Diyarbakır-Lice, Kulp, Hani, Hazro, Eruh-Şırnak, Şirvan-Pervari, Şirvan-Cevizli, Şırnak-Uludere, Uludere-Beytüşşebap, Kurtalan-Siirt, Malatya-Pütürge karayolu ile Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Batman, Mardin ve Elazığ'da toplam bin 890 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışı nedeniyle Diyarbakır'ın Dicle, Hani, Kulp, Hazro, Silvan, Lice, Eğil, Elazığ'ın Keban, Siirt'in Eruh ve Pervari, Mardin'in merkez, Ömerli, Savur ve Midyat ilçelerinde okullar bir gün süreyle tatil edildi.

KARTALKAYA'DA 1 METRE

Kartalkaya'da kar kalınlığı ise 1 metreye ulaştı. Bolu'da aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle 152 köy yolu kapandı. Taşımalı eğitim yapılan okullar 1 gün tatil edildi.

Diyarbakır'da ilk kar

Diyarbakır'da bu yılın ilk karı, özellikle çocukları sevindirdi. Kent içinde kar kalındığı 20 santimi bulurken, kent dışında 1 metreyi geçti. Belediye ekipleri kent merkezindeki karı temizlerken, karayolları ekipleri de buzlanmaya karşı tuzlama yaptı. Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde de 4 ay sonra karla tanışan çocuklar, sokağa döküldü. Belediye Başkanlığı binası karşısındaki parkta toplanan çocuklar, bankta oturan bir kardam adam yapıp, fotoğraf çektirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!