‘Kırmızı Pazartesi’ cinayetine ömür boyu

Güncelleme Tarihi:

‘Kırmızı Pazartesi’ cinayetine ömür boyu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2012 00:00

Ayşe İnce, Nobel ödüllü yazar Gabriel Garcia Marquez’in ‘Kırmızı Pazartesi’ romanında anlattığı gibi, cinayet işleneceğini herkesin bilmesine rağmen kimse bir şey yapmayınca, eşinin 17 bıçak darbesiyle can verdi.

Haberin Devamı

Soruşturması tamamlandı, savcılık, koca için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istedi.

HER ikisi de 34 yaşında olan Ayşe-Mehmet İnce çifti, 3 Mart 2002’de evlendi, bir yıl sonra kızları Meryem doğdu. Duvarlara reklam afişleri asarak evi geçindiren Mehmet İnce, iddiaya göre, evlilikleri boyunca eşine dayak attı. Ayşe İnce, kızı için hep sustu, ancak 29 Ağustos 2011’de yaşanan olay, bardağı taşıran son damla oldu. Mehmet İnce, pazarda tartıştığı eşini eve dönünce feci şekilde dövdü, bir ara eline falçatayı alınca Ayşe İnce polise sığındı. Küçükçekmece 8’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde “Kasten yaralama”dan yargılanan İnce, 3 bin TL adli para cezasına çarptırıldı. Kocanın bu cezası ertelendi. Ayşe İnce ve kızı eve geri dönmek zorunda kaldı, şiddet artarak sürdü.

‘Beni öldürecek, koruma verin’

Haberin Devamı

Ayşe İnce, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na 29 Şubat 2012’de tekrar başvurdu, “Beni öldürecek, koruma verin” dedi. Savcılık bu talebi yerinde bulmadı. Ayşe İnce’nin açtığı boşanma davasına bakan Küçükçekmece 5’inci Aile Mahkemesi ise, Mehmet İnce’yi 6 ay evden uzaklaştırma kararı aldı. Ayşe İnce, kızıyla evi terk edip, Bahçelievler’de babasının yanına taşındı. Mehmet İnce, 16 Nisan’da, kızlarını okul çıkışında bekleyen Ayşe İnce’yi, “Boşanma davasını geri çekmezsen öldürürüm” diye tehdit etti. Ayşe İnce kaçarak okula sığındı. Polisler geldiğinde Mehmet İnce kayıplara karışmıştı.

Tek kelime etmedi

MEHMET İnce, en sonunda kızının okulundaki 23 Nisan etkinliği sonrası, sokakta Ayşe İnce’ye ekmek bıçağıyla saldırdı. Ayşe İnce 17 bıçak darbesiyle ölürken, Mehmet İnce birkaç saat sonra Fatih Camisi’nin tuvaletinde yakalandı. Kanında 0.64 promil alkol bulunan katil koca, ne poliste ne savcılıkta ne de nöbetçi mahkemede konuştu. Olay sonrası Ayşe İnce’ye koruma verilmemesini eleştiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Yasanın gereğini yapmayana gereğini yaparız” demişti. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu da koruma talebini reddeden savcı hakkında soruşturma izni vermişti. Soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!