Kırmızı listedeki Konya'da daha önce mühürlenen mekana baskın: 23 kişiye 144 bin lira ceza

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2021 11:03

Konya'da koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gerekirken açık tutulan eğlence mekanına polis ekiplerince baskın düzenlendi. Operasyonda 23 kişiye 144 bin 900 lira ceza uygulandı. Bu arada iş yerinin daha önce de mühürlendiği belirlendi.

Haberin Devamı

Hedefin 'mavi' kategori olduğu 'çok yüksek riskli' Konya'da polis ekipleri, dün saat 23.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi, Horozluhan Mahallesi, Efsane Sokak'ta eğlence mekanının yasağa rağmen açık olduğunu belirledi. İşletmeye düzenlenen operasyonda 23 kişi, canlı müzik ve alkol eşliğinde eğlenirken yakalandı.

İş yerinin daha önce de mühürlendiği belirlendi. Sokağa çıkma kısıtlamasına ve maske ile sosyal mesafeye uymayan 23 kişiye, 144 bin 900 lira ceza uygulandı. İş yeri sorumlusu Hüseyin T. hakkında 'mühür bozma' ve 'bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma' suçlarından adli işlem başlatıldı. İş yeri, zabıta ekipleri tarafından yeniden mühürlendi.

Kırmızı listedeki Konyada daha önce mühürlenen mekana baskın: 23 kişiye 144 bin lira ceza
KONYA'DA 380 KİŞİYE TEDBİRLERİ İHLALDEN PARA CEZASI

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre 'çok yüksek riskli' iller arasındaki Konya'da İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı, Narkotik Suçlarla Mücadele- Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele- Asayiş Şube ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında kurallara uymayan ve yasa dışı iş yürüten kişileri belirlemek ve yakalamak için denetim yaptı.

EVİN BODRUMUNDAKİ KENEVİR SERASINA BASKIN

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Meram ilçesinde bir adrese operasyon düzenledi. Operasyonda polis ekipleri, evin bodrum katında özel düzeneklerle aydınlatma ve havalandırma sisteminin kurulduğunu ve Hint keneviri yetiştirildiğini tespit etti. Aramalarda, uyuşturucu madde yetiştirmekte kullanılan çok sayıda elektronik eşya, 9 kök Hint keneviri bitkisi ele geçirildi, olayla ilgili 1 kişi hakkında izinsiz kenevir bitkisi yetiştirmekten işlem başlatıldı.

Kırmızı listedeki Konyada daha önce mühürlenen mekana baskın: 23 kişiye 144 bin lira ceza

COVİD-19 TEDBİRLERİNE UYMAMAKTAN PARA CEZASI YAĞDI

Kentte yasaklara rağmen mührü bozulan ruhsatsız eğlence mekanlarının faaliyetlerine devam ettiğini tespit eden polis ekipleri, kent genelinde yaptığı çalışmada 4 ruhsatsız açık iş yeri sorumlusuna 'Mühür Bozma ve Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranmak'tan adli işlem başlattı, iş yerleri tekrar mühürlendi. Covid-19 tedbirlerine uymayan 380 kişiye ise idari para cezası kesildi.

Haberin Devamı

TRAFİK KURALLARINI HİÇE SAYANLAR POLİSTEN KAÇAMADI

Yapılan trafik denetimlerinde 969 sürücüye hız sınırı ihlali, 401 sürücüye kırmızı ışık ihlali, 469 sürücüye cep telefonu ile konuşmak, 11 sürücüye alkollü araç kullanmak, 3 sürücüye fazla yolcu taşımaktan toplam bin 853 sürücüye işlem yapıldı. 45 araç ise trafikten menedildi.

ESKİŞEHİR'DE MÜHÜRLENEN DERNEK LOKALLERİNDE KUMAR OYNAYAN 63 KİŞİYE PARA CEZASI

Eskişehir'de iki dernek binasında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini ihlal ederek kumar oynadıkları gerekçesiyle 63 kişiye idari para cezası verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi bünyesinde tedbirlere ilişkin oluşturulan ekip, Erenköy ve Hoşnudiye mahallelerinde daha önce kumar oynatıldığı gerekçesiyle mühürlenen iki dernek lokaline baskın yaptı.

Haberin Devamı

Sosyal mesafe kuralını ihlal ederek kumar oynadıkları tespit edilen 63 kişiye "Umumi Hıfzıssıhha Kanunu, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ve Kabahatler Kanunu'na muhalefet"ten 481 bin 68 lira ceza uygulandı.

Dernek sorumluları hakkında ise "kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak" ile "bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranmak"tan adli işlem yapıldığı öğrenildi.

Kırmızı listedeki Konyada daha önce mühürlenen mekana baskın: 23 kişiye 144 bin lira ceza

İSTANBUL'DA 1644 KİŞİYE 2,2 MİLYON LİRA KUMAR OYNAMA CEZASI KESİLDİ 

İstanbul'da yılbaşından bu yana 274 iş yerine kumar oynanması için yer ve imkan temin etmekten işlem yapılırken kumar oynadığı belirlenen 1644 kişiye 2 milyon 196 bin 348 lira ceza kesildi.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği ekipleri, 1 Ocak ile 14 Mart arasında kent genelinde kumar oynatılan iş yerleri denetimlerinde, 274 iş yerine kumar oynanmasına yer ve imkan sağlamak suçundan adli ve idari işlem uyguladı.

Haberin Devamı

Denetimlerde kumar oynadığı tespit edilen 1644 kişiye Kabahatler Kanunu'nca toplam 2 milyon 196 bin 348 lira ceza kesildi.
Baskınlarda 178 bin 574 lira, 6 bin 200 dolar, 970 avro, 4 rulet makinesi, 50 kumar makinesi, 117 sanal para oynatılan bilgisayar ele geçirildi.

Ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği belirlenen 98 iş yeri mühürlenirken 274 işyeri için de adli işlem yapıldı.
Ayrıca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kapalı olması gerekirken iş yerlerinde bulunan kişilere de Umumi Hıfzıssıhha Kanununca 5 milyon 703 bin 36 lira idari para cezası uygulandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!