'Kırmızı fularlı kıza' ikinci soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı fularlı kıza ikinci soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2014 11:25

Antalya’da ’kırmızı fularlı kız’ olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil hakkında bir soruşturma daha açıldı.

Haberin Devamı

ANTALYA’da katıldığı Gezi Parkı eylemlerinden dolayı 127 gün tutuklu kalan ve 6 Şubat 2014 tarihinde tahliye olan Ayşe Deniz Karacagil, dün 2’nci soruşturma haberiyle tekrar sarsıldı.

Karacagil’e, ‘Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürü- yüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğin- den Dağılmama’ suçuyla soruşturma açıldı. 30 Nisan’da Antalya Merkez 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan duruşmayla ilgili Karacagil, “Soruşturmayı dün avukatımdan öğrendim. Seçim sonrası vakit kaybetmeden saldırmaya başladılar. Okuyan araştıran sorgulayan merak eden biz gençleri bu tür soruşturmalarla yıldırmak istiyorlar. Önceki davada tutuklanmama sebep olan kırmızı fular değil, seslerini yükselten insanların çığlıklarıydı” dedi.

BENZERİ SUÇLAMA GELEBİLİR

Haberin Devamı

Karacagil sözlerine şöyle devam etti:
“Bu davada da kırmızı fular suçlamasına olduğu gibi gereksiz suçlamalara maruz kalabilirim. Benim gibi geziye katılarak 4 ay tutuklu kalan arkadaşım Mustafa Cihan Yılmaz’a da aynı suçlamayla 2’nci soruşturma açıldı. İnsanca yaşam taleplerimizi elde etmememizi istiyorlar ama biz bütün yıldırmalara rağmen korkmuyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!