Kiralık mahkûm

Güncelleme Tarihi:

Kiralık mahkûm
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hileli iflastan 2 yıla mahkûm tekstilci Önder İsmail Pekerler, 100 milyon lira aylıkla kendi yerine cezaevinde yatacak adam tuttu.

İstanbul Mali Şube Ekipleri'nin düzenledikleri operasyonlar sırasında ele geçirilen bir mektup ve sahte nüfus cüzdanı, akıl almaz bir sahtekârlığı ortaya çıkardı.

3 trilyonluk sahte fatura

Fatih Kocamustafa Org. Nafiz Gürman Caddesi 215 numaralı adresten piyasaya komisyon karşılığı sahte fatura sürüldüğü belirlendi. İşyerine yapılan baskında 2 trilyon 927 milyar 923 milyon 505 bin 230 lira tutarında sahte fatura ele geçirildi. Olayla ilgili olarak Önder İsmail Pekerler (49) ile Yusuf Fikret Ergun (48), Rıdvan Erdoğan (45) ve Ayhan Sünel (32) ile sahte kimlikleri tanzim eden Cihan Özcana yakalandı. Sanıklarla birlikte Hekimdar Özcana, Mehmet Nahid Coşkunoğlu adına düzenlenmiş üzerlerinde Önder İsmail Pekerler'in fotoğrafı yapıştırılı sahte kimlikler ele geçirildi. İşyerindeki aramada ‘Değerli Hekim Abi’ diye başlayan ve İ. Önder Pekerler imzalı bir mektup da elde edildi. Ankara Polatlı Cezaevi'ne gönderilen bu mektup Mali Polis'in dikkatini çekti. Mektubun Hekimdar Özcana'ya geldiği anlaşıldı. Yapılan araştırmada Hekimdar Özcana sahte kimliğini Önder İsmail Pekerler'in kullandığı tesbit edilip, polis, ‘‘Sen hem buradasın hem de cezaevinden nasıl mektup yazıyorsun' diye sorunca skandal ortaya çıktı.

Suçunu itiraf etti

Tutkun Tekstil İhracat A.Ş'yi hileli olarak iflasa sürüklediğini ve bu nedenle 2 yıl 2 ay ceza aldığını anlatan Önder İsmail Pekerler yerine ayda 100 milyon lira karşılığında Aslan Tutkun'u cezaevine gönderdiğini kendisinin de sahte kimlikle dolaştığını itiraf etti. Aylık 100 milyon lira ve ailesine bakılması şartıyla cezaevine giren Tutkun'un, ay sonunda cezaevinden çıkacağı belirtildi.

Sahtekârlığı ortaya çıkaran mektup

Pekerler'in sahtekârlığını ortaya çıkaran mektup şöyle:

‘‘Değerli Hekim abi, Abi gittin gideli ne mektup ne yazdın ne telefon açtın. Kalbim biraz rahatsız. İlaç kullanıyorum. Değerli abi ben aileme yurt dışında kalıyorum dedim. Bunu sen benden daha iyi biliyorsun. Mübarek Kurban Bayramı'na üç gün kala tahliye oluyorum. Ailemle birlikte memlekete gidip kızkardeşimin mezarını ziyaret edeceğim. Sana yüz milyon söylemiştim. Senden ricam bu parayı hazırlaman. Detaya girmiyorum. Bu büyük para değil. Beni anladıysan anlamışsındır. Mektubumu alınca 12.00-01.00 arası bana telefon aç. Saygılar.

İmza Önder İsmail Pekerler’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!