Kiralık kasadaki himmet

Güncelleme Tarihi:

Kiralık kasadaki himmet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 00:35

FETÖ’nün Emniyet yapılanmasına yönelik soruşturmada, örgütün darbe girişiminden sonra da ‘mahrem imamlar’ aracılığıyla polislerden himmet toplamaya devam ettiği belirlendi. Paranın bir bölümü mahrem imama ait banka kasasından çıktı.

Haberin Devamı

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nca yürütülen, FETÖ’nün emniyet yapılanmasına yönelik soruşturmada çarpıcı bilgilere ulaşıldı. FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da emniyet yapılanmasından sorumlu ‘mahrem imamlar’ aracılığıyla örgüt mensubu polislerden himmet toplamaya devam ettiği ortaya çıktı.
Mahrem imamların, örgüt mensubu polislerden aylık 3 milyon 500 bin lira himmet parası ve 18 milyon lira da çeyrek altın, kurban ve fitre parası topladığı belirlendi.

Kiralık kasadaki himmet
PARANIN VERİLDİĞİ YERLER
Bu paraların, tutuklanan veya hakkında soruşturma başlatılan örgüt mensuplarının avukat giderleri için, yurtdışına kaçmak isteyenler ile halen başka ülkelerde yaşayan firarilere, aranan üyelerin barınması için yurtiçinde kiralanan evlere verildiği tespit edildi. Elebaşı Fetullah Gülen’in talimatıyla örgüt adına kamuoyu oluşturmak amacıyla kurulan düşünce kuruluşlarının, örgüt propagandası yapan sosyal medya kuruluşlarının da bu paralarla finanse edildiği ileri sürüldü. Emniyet teşkilatı, kuvvet komutanlıkları, adliye gibi kurumlardan ihraç edilenlere de bu paradan verildiği iddia edildi.

Örgütün iki firma kurduğu, toplanan paraların bir bölümünü de bu firmalar aracılığı ile inşaatı devam eden bir konut projesine aktardıkları ortaya çıktı. Söz konusu iki firmaya mahkeme kararıyla kayyum atandı. Örgüt için toplanan paraların bankadaki kiralık kasalarda tutulduğu saptandı. Bir mahrem imama ait banka kiralık kasasında yapılan aramada çıkan 597 bin dolar, 2 bin 500 Euro, 300 İngiliz sterlini, 699 bin lira tutarında banka çekleri ve 14 bin 250 TL’ye el konuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!