Kiralanan VIP otobüsler Meclis gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Kiralanan VIP otobüsler Meclis gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2008 15:56

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 25 VIP otobüsü kiralama işini, ihalesiz Nuri Albayrak'ın damadı Adem Altunsoy'a verildiği iddiasını Meclis gündemine getirdi.

Haberin Devamı

Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, ilk kez boğaz geçiş hatlarında çalıştırmak üzere 25 VIP otobüsü kiraladığı ve bu kiralamanın AKP'ye yakın Nuri Albayrak'ın damadı Adem Altunsoy'a davet usulü ile ihalesiz verildiği yönünde basında haberler yer aldığını kaydetti.

Bu olayın doğru olup olmadığını soran Genç, “Doğru ise neden bu iş ihale yoluyla değil de yakınlarınıza ihalesiz verilmiştir? Bu yasalara aykırı değil midir? Bu işlemi iptal edip ihale yoluyla vermeyi düşünüyor musunuz?” diye sordu.

MİLLİ MAÇLARIN OYNANDIĞI ŞEHİRLER


MHP Samsun Milletvekili Osman Çakır da, Başbakan Erdoğan'a yönelttiği soru önergesinde, milli maçların oynanacağı şehirlerin hangi kriterlere göre belirlendiğini öğrenmek istedi.

Haberin Devamı


Başkent Ankara'da uzun zamandan beri milli maç oynanmamasının nedenini soran Çakır, “Son 15 yılda Ankara'da A milli takım düzeyinde oynanan maçlar hangileridir?” diye sordu.

CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez ise Erdoğan'ın yanıtlamasını istediği soru önergesinde, kamu çalışanlarına ek ödeme yapılmasını düzenleyen 16 Ağustos tarihli Bakanlar Kurulu kararını gündeme getirdi.

“Eşit işe eşit ücret” politikasıyla hazırlanan kararla, ek ödeme yapılacak kamu çalışanları belirlenirken, ihmal edilen kamu çalışanı olup olmadığını soran Sönmez, ek ödeme haksızlığının giderilmesi için yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağını sordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!