Kıraathaneler ne zaman açılıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kahvehaneler için normalleşme mesajı

Güncelleme Tarihi:

Kıraathaneler ne zaman açılıyor Cumhurbaşkanı Erdoğandan kahvehaneler için normalleşme mesajı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2021 23:14

Kahvehaneler için uzun süredir devam eden kısıtlamalar Kabine Toplantısı'nda ele alındı. Kritik toplantı sonrası koronavirüs önlemlerine yönelik uygulanan kısıtlamalarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar geldi. Esnafın uzun süredir bekleyiş içinde olduğu, "Kıraathaneler ne zaman açılıyor?' sorusuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme takviminin illerdeki vaka sayısı ve aşılama sürecine göre belli olacağını belirterek, mart ayını işaret gösterdi. İşte, kıraathanelerin açılacağı tarihle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yapılan açıklamalar.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde koronavirüs salgının seyrine yönelik önemli konular istişare edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, "İllerimizi, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz." dedi. Kıraathaneler ile ilgili de bilgiler veren Cumhurbaşkanı esnafa yönelik kısıtlamalarda yeni yol haritasının önümüzdeki günlerde açıklanacağını duyurdu. 

KAHVEHANELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.

Normalleşme takvimine değinen Erdoğan, "İllerimizi, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. Halen uzaktan eğitimle faaliyetlerine devam eden öğrencilerimizin durumu, illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir." dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan kahvehaneler ile ilgili ise şunları söyledi;

Restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını illerde vaka, aşılama ve diğer kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz. İllerimizi vaka, aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz. Biraz daha sabrederek, biraz daha fedakarlık yaparak bu musibeti tehdit olmaktan çıkartabilecek bir yerde duruyoruz."

Kıraathaneler ne zaman açılıyor Cumhurbaşkanı Erdoğandan kahvehaneler için normalleşme mesajı

TÜRKİYE'DE AŞILAMADA SON DURUM

Aşı çalışmaları hızla sürüyor. Şu anda 5.5 milyonun hemen hemen üzerinde bir aşılama kampanyasını tamamladık. Bu işi başaran Türkiye oldu. Halihazırda 5 milyon 700 bin aşılamaya ulaşmış durumdayız.

Asıl önem verdiğimiz yerli aşı geliştirme çalışmalarını da yakından takip etmeyi sürdürüyoruz. 

Haberin Devamı

KAFELERLE İLGİLİ UZMANLARDAN AÇIKLAMA

Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Sokak kısıtlamalarının hem vaka sayısında hem de hasta sayısının azalmasında etkisinin çok olduğunu hepimiz gözlemledik. O yüzden kısıtlamaların kalkması için acele etmemek gerekiyor ama peyderpey vaka sayısı, hasta sayısı daha aşağıya yöneldiğinde elbette bunların kalkması gündeme gelebilir. Belki binli rakamları görürsek Türkiye genelinde kısıtlamaların biraz daha gevşetilmesi söz konusu olur. Restoranların ve kafelerin ne zaman açılacağının kararını İçişleri Bakanlığı veriyor. Şu an net bir şey söyleyemesek de binli, 2 binli vaka sayılarını görmemiz daha doğru olacaktır. Vatandaşlarımız vakaların aşağı düşmesi için tedbiri elden bırakmasın. Ancak bu şekilde bir an önce normal hayata dönebiliriz." ifadesini kullanmıştı.

 

BAKMADAN GEÇME!