Kimono giyip tapınak gezecek

Güncelleme Tarihi:

Kimono giyip tapınak gezecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2008 00:00

Haziran ayı başında Japonya’ya resmi ziyarette bulunacak Cumhurbaşkanı Gül’e eşlik edecek Hayrünnisa Gül’ün, ülkenin en önemli tapınağına giderek Japon halkına ’jest’ yapması bekleniyor. ’First Lady’ Gül’ün, tapınağı ziyareti sırasında geleneksel Japon giysisi ’kimono’ giyebileceği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi, İmparator Akihito ve İmparatoriçe ile akşam yemeği de yiyecekler.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün 3-8 Haziran tarihleri arasında Japonya’ya yapacağı resmi ziyarete eşlik edecek Hayrünnisa Gül, Japon halkının sempatisini kazanacak dini bir etkinliğe katılacak. Hayrünnisa Gül’ün, başkent Tokyo’da, eşinden ayrı olarak Japonya’nın ünlü tapınağı ’Asakura’yı ziyaret edeceği öğrenildi. Bayan Gül’ün, tapınak ziyareti sırasında Japonların geleneksel giysisi kimono giymesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi, Japonya İmparatoru Akihito ile İmparatoriçe’nin onurlarına vereceği yemeğe katılacak. Bu arada, yılda sadece iki konuğu ağırlayan İmparator Akihito, bu kuralı Gül için bozdu.

Jeste jest

Gül bu yıl içinde İmparator’la görüşecek üçüncü devlet adamı olacak. Ankara bu tutumu, Japonya’nın Türkiye’ye ’jesti’ olarak değerlendirdi. Gül de, 2010’un Türkiye’de ’Japonya Yılı’ olarak kutlanacak olması nedeniyle, Akihito’yu Türkiye’ye davet edecek. Ertuğrul şehitleri anıtını ziyaret edecek Gül, Kırşehir Kaman’daki kazı çalışmalarını yürüten Profesör Saçihiro Omura’ya da liyakat nişanı verecek.

İş konuşulacak

Beraberinde dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve hazineden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in yanısıra 100’den fazla işadamıyla Japonya’ya gidecek Gül, Osaka’da da Japon iş çevreleriyle görüşecek. Gül, yılda bütçesi 200 milyar doları aşan fazla veren Japonya’dan Türkiye’de teknoloji ve otomotiv alanlarında yatırımlara hız vermesini isteyecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!