Kuzey Kore'nin yeni generali

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Korenin yeni generali
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2010 11:15

Kuzey Kore lideri Kim Jong Il’in aile hanedanlığını ülkenin başındaki güç olarak devam ettirmek için oğlunu ülkenin yeni lideri olarak atamasının beklendiği günlerde, komünist lider oğlunu generalliğe atadı.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor 

DÜNYADA BUGÜN ÖNE ÇIKAN TÜM MANŞETLER

Kuzey Kore basınının verdiği bilgilere göre, Salı günü İşçi Partisi’nin yeni liderlik kadrosu oluşturulması için çalışmalara başlaması bekleniyor. Ancak bu konuda henüz bir gelişme yaşanaıp yaşanmadığı bilinmiyor.

Sağlık durumu gittikçe kötüleştiği düşünülen 68 yaşındaki Kim Jong Il’in iki yıl önce felç geçirdiği ve tedavi için birçok kez Çin’e gittiği biliniyor. Kuzey Kore bu konu hakkında hiçir açıklamada bulunmazken, yeni liderlik oluşumu içerisinde, Kim kız kardeşi Kyong-hui’yi de oğluyla beraber general ilan etti.

Yerel basın kaynakları, ordunun Kim’in oğlu Kim Jong-un’u düzenlenecek parti konferansında temsilci olarak aday gösterdiğini belirtti. Chosun Ilno gazetesi, Km Jong-un prestijinin artırılması için şimdiden propaganda çalışmalarına başlandığını ifade etti.

Haberin Devamı

Yabancı analistler, babasının yerine geçmesi beklenen Kim Jong-un’un çok az tecrübesiyle altından kalkmaktan zorlanacağı bir göreve geleceği görüşünde.

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

Planet'i Twitter'da takip etmek için:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!