Kilis esnafı kaçak mallara el koyan polise saldırdı

Güncelleme Tarihi:

Kilis esnafı kaçak mallara el koyan polise saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2006 13:29

Kilis'te pasajlarda denetim yapılmasına karşı çıkan esnaf polise direndi, caddeyi ulaşıma kapattı, polis otolarına zarar verdi.

Kilis Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kardeşler Pasajı'ndaki işyerlerinde yaptığı denetimler sırasında belgesi bulunmayan kaçak sigara ve çaylara el koydu. Polise tepki gösteren esnaf, ürünlerini vermemek ve Emniyet Müdürlüğüne gitmemek için direndi.

Polislerin, görevlerini yaptıklarını söyleyerek yatıştırmaya çalıştığı esnaf, işyerlerinin camlarını kırarak tepkilerini sürdürdü. El konulan sigara ve çayları vermek istemeyen esnafla polisler arasında arbede yaşandı. Kilis'teki diğer pasajlarda da eşzamanlı olarak gerçekleştirilen denetimlere tepki gösteren dükkan sahipleri, yakınlarıyla birlikte Cumhuriyet Caddesi'ndeki Kardeşler Pasajı'nın önünde toplandı ve caddeyi ulaşıma kapattı.

Kaçakçılık yaptıkları iddiasıyla Emniyet Müdürlüğüne götürülmek istenen arkadaşlarını polis otolarından çıkarmaya çalışan esnaf, araçlara zarar verdi. Polis otolarına zarar verilmesi üzerine bir polis memurunun tabancayla havaya ateş açtığı gözlendi.

Arkadaşlarının Emniyet Müdürlüğüne götürülmesine engel olamayan esnaf, bunun üzerine caddedeki çöp konteynırlarını devirerek ateşe verdi. Olayların büyümesinden endişe eden caddedeki esnaf da işyerlerini kapattı.

Bir grup esnaf adliyeye giderek Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşmek istedi. Görüşme talepleri geri çevrilen gruptakiler, daha sonra yeniden Kardeşler Pasajı'nın önüne döndü.

Halen trafiğe kapalı bulunan Cumhuriyet Caddesi'nin trafiğe açılması için Emniyet Müdürü Atalay Sönmez'in esnafla görüşmelerini sürdürdüğü bildirildi.

Haberin Devamı

EYLEM SONA ERDİ

Kilis'te pasajlarda denetim yapılmasına karşı çıkan esnafın eylemi sona erdi.

Çöp konteynırlarını yakarak Cumhuriyet Caddesini trafiğe kapatan esnafın yatıştırılamaması üzerine olay yerinegelen Kilis Emniyet Müdürü Atalay Sönmez, esnafı uyardı.

Yaptıkları eylemin yasal olmadığını hatırlatan Atalay, Sönmez, “Size 10 dakika süre veriyorum. İş yerlerinize dönün ve caddeyi açın. Şimdiye kadar yaptıklarınız için kimsenin hakkında yasal işlem yapmayacağım. Ama suç işlemeye devam ederseniz gözaltı uygulaması başlatacağım. Bana bunu yaptırmayın” dedi.

Konuşmasının ardından dükkan sahiplerinin arasına giren Atalay Sönmez, esnafla yüz yüze görüşmeler yaparak onları ikna etti.

Haberin Devamı

Esnafın olay yerini terk etmeye başlaması üzerine caddeye devrilerek ateşe verilen çöp konteynırları yeniden eski yerlerine çekildi ve cadde trafiğe açıldı.

Olay yerinden ayrılan esnafın seçtiği temsilciler, Vali Nevzat Turhan ve Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl ile AK Parti İl Başkanlığı yöneticilerini ziyaret ederek, polisin pasajlarda yaptığı denetimlerden duydukları sıkıntıyı ilettiler.

Bu arada, Cumhuriyet Caddesinin trafiğe kapatılması, polis araçlarına zarar verilmesi eylemlerine ilişkin gözaltına alınan esnaf olmadığı, 30 esnaf hakkında kaçakçılık iddiasıyla yasal işlem yapıldığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!