Kılıçdaroğlu’nun yakını da açığa alınmış

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu’nun yakını da açığa alınmış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2016 20:51

FETÖ ile mücadele sırasında açığa alınanlar arasında yer alan Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Erkan Bulgan’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’un yakını olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

CHP’nin ilgili komisyonunun müdahalesi sonucunda eşi de kendisi gibi Tunceli Nazimiyeli olan Bulgan’ın FETÖ ile ilgisi olmadığı anlaşılınca, açığa alınma kararı iptal edildi. Hürriyet’in edindiği bilgiye göre Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Bulgan, FETÖ ile mücadele kapsamında açığa alındı. Kılıçdaroğlu ve Erol’un yakından tanıdığı Bulgan ile ilgili bu karar şok etkisi yarattı.

CHP’nin, OHAL kararlarını ve KHK uygulamalarını takip etmek için kurduğu komisyonu da hemen harekete geçti. Açığa alınma gerekçesinin Bulgan’ın Kahramanmaraş’a tayin edildikten sonra çocuklarını FETÖ’nün okuluna göndermesi ve Vali Yardımcısı olarak kabul ettiği sivil toplum kuruluşları arasında FETÖ’ye yakın bir derneğin bulunması olduğu bilgisi verildi. Ancak, Vali Yardımcısı Bulgan’ın, çocuklarının okulunu 6 ay içinde değiştirdiği, görüştüğü dernek konusunda bilgilendirilmediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Çok sayıda CHP’linin de ilgilendiği olayda, aynı zamanda Kahramanmaraş Milletvekili olan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da devreye girdi. İçişleri Bakanlığı’ndaki komisyon, daha detaylı bir inceleme yapınca Bulgan’ın FETÖ ile somut bir ilişkisi olmadığı anlaşıldı ve açığa alma kararı iptal edildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun konuyla ilgili doğrudan devreye girmediği, ancak gelişmeleri CHP’nin kurduğu komisyondan takip ettiği öğrenildi. 

BAKMADAN GEÇME!