Kılıçdaroğlu'nun amcası vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlunun amcası vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2014 12:03

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Antalya’da oturan ve bir süredir tedavi gören amcası 75 yaşındaki Arslan Karabulut vefat etti.

Haberin Devamı

Konyaaltı İlçesi’ndeki özel bir hastanede kalp, akciğer yetmezliği ve KOAH rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören Arslan Karabulut, bu sabah yaşamını yitirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, amcası Arslan Karabulut’un vefatını öğrendikten sonra oğlu Bülent Uğur Karabulut’u telefonla arayarak üzüntülerini bildirdi. Bülent Uğur Karabulut, "Telefonla aradı, görüştük. Bir programı var. Büyük ihtimalle yarın Tunceli’ye gelecek. Antalya’daki cezane törenine yetişemiyor" dedi.

Sabah saatlerinde vefat haberini aldıklarını söyleyen Karabulut, "Yaklaşık iki aydır hastanedeydik. Yaşlılığın getirdiği bir hastalıktı" dedi.x

Karabulut'un cenazesi, yakınları tarafından hayatını kaybettiği özel hastaneden alınarak Muratpaşa ilçesi Konuksever Mahallesi'nde bulunan cemevine getirildi. Burada düzenlenen törene Karabulut'un oğulları Bülent ve Burhan ile Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Karabulut'un cenazesi, buradaki törenin ardından cenaze aracına alınarak defnedilmek üzere Tunceli'nin Nazımiye ilçesi Ballıca Köyü'ne gönderildi.

Haberin Devamı

CEMEVİNDE CENAZE TÖRENİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 75 yaşında ölen amcası Arslan Karabulut için Antalya’daki Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Kültür ve Cemevi’nde tören düzenlendi. Alevi inancında ’Hakka Yürüme Erkanı’ adı verilen törene Arslan Karabulut’un çocukları, sevenleri, CHP Antalya İl yöneticileri ile Konyaaltı Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Böcek ve Muratpaşa Belediyesi eski Başkanı Süleyman Evcilmen de katıldı. Alevi dedelerinden Ali Ünsal tarafından yönetilen törenin ardından Arslan Karabulut’un oğlu Bülent Uğur Karabulut ve kardeşleri, taziyeleri kabul etti. Törenden sonra Arslan Karabulut’un cenazesi Muratpaşa Belediyesi’ne ait cenaze aracına konularak Tunceli’ye götürülmek üzere yola çıktı.

Arslan Karabulut’un cenazesi yarın Tunceli’deki Pir Sultan Cemevi’nde düzenlenecek törenin ardından Nazimiye İlçesi’ne bağlı Ballıca Köyü’nde toprağa verilecek.

'3 AYDIR TEDAVİ GÖRÜYORDU'

Haberin Devamı

Diğer yandan Muratpaşa Belediye Başkanı CHP’li Ümit Uysal ve partililer, vefat haberini aldıktan sonra cemevine gelerek Bülent Uğur Karabulut’a başsağlığı diledi. Hastane Genel Koordinatörü Fahri İslim, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun amcası Arslan Karabulut’un yaklaşık 3 aydır hastanede tedavi gördüğünü söyledi. Arslan Karabulut’un yılbaşında kalp yetmezliği şikayetiyle hastaneye başvurduğunu ifade eden Fahri İslim, şunları söyledi:

"Nefes darlığı, solunum sıkıntısı, göğüste ağrı şikayetleriyle başvurmuş. Kalp yetmezliği teşhisi daha önce konulmuş bir hasta. Bizim koroner yoğun bakım ünitemizde yattı 15 gün, toparladıktan sonra evine gönderildi. Ancak birkaç gün sonra tekrar yine geldi. Bulantı, kusma, ağızdan yiyecek alamama, beslenememe şikayetleriyle geldi. Aralıksız 3 aydır hastanemizdeydi. Kalp yetmezliği sorunu var. Onun dışında ağızdan beslenemiyor, beslendiği zaman kusma oluyor ve yapılan tahlillerde kalp yetmezliğinin dışında Aort anevrizması dediğimiz ana atardamarda 7 santim gibi bir balonlaşma mevcut. Onun için herhangi bir müdahale de riskliydi. Onun dışında pankreasta tümörden şüphelendik. Bugün sabaha karşı kalp yetmezliği nedeniyle vefat etti."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!