Kılıçdaroğlu'ndan adaylık açıklaması: Olabilirim, parti içinde konuşuruz

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan adaylık açıklaması: Olabilirim, parti içinde konuşuruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2017 22:48

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağıyla ilgili soruya, “Yani olabilir, yeri zamanı gelir, karar verilir” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, KHK’nın tartışılan 121. maddesiyle ilgili olarak da, “Bu verilen dokunulmazlık, milletvekilliği dokunulmazlığından daha güçlü, milletvekilleri için 5 sene, bu KHK’ya göre ömür boyu dokunulmazlık” dedi.

Haberin Devamı

Habertürk’te Ece Üner’in sunduğu “Enine Boyuna” programına katılan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

AÇIKLAMALARDA ÇELİŞKİ VAR

“(Vize krizinin çözümü) Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin iyi olmasını isteriz. Daha doğrusu bütün ülkelerle aramızın iyi olmasını isteriz. Türkiye hem kendi ülkesinde, hem de dışarda barışı, özgürlüğü, demokrasiyi savunan bir ülke olmalı. Krizin aşılması güzel bir olay ama benim yadırgadığım bir şey var; Türkiye ile ABD yaptığı açıklamalar arasında çelişkiler var. ABD, yerel çalışanlara yönelik bir soruşturma bulunmadığı, resmi görevlilerin, görevini yerine getirdiği için tutuklanmayacağına dair üst düzeyde güvenceye bağlı diyor. Güvence verilmiş Türkiye tarafından. Ama buna karşılık Türk Büyükelçiliği ‘biz hiç kimseye güvence vermedik’ diyor. Şimdi kime inanacağız. Elbette kendi büyükelçiliğimize inanacağız ama iki devletin yayınladığı açıklama birbiriyle çelişiyor.

Haberin Devamı

BYLOCK LİSTESİ AÇIKLANSIN

(11 bin 480 kişiye dışardan ByLock yüklenmesi)Bu, devletin kurumlarının sağlıklı çalışmadığını gösteriyor. Bu güne kadar bu kadar insan niye boşu boşuna hapiste kaldı. Birileri bunun hesabını vermesi lazım. Masum insanları FETÖ’cü diye suçladılar, yeri geldi bizler de suçladık ama sonra FETÖ’cü olmadığı ortaya çıktı. Bu kişinin aile hayatını, onurunu bozduk. Birilerinin bunun hesabını vermesi lazım. Neden bu kadar geç kalındı? AKP içinde ByLock kullananlar var dedim. ByLock listelerini elinde bulunduran kurum içinden seçerek değil, tamamını cumhuriyet savcılıklarına göndermeli dedim. Ben açık ve net bu hükümetin yetkilileri ve bu işi araştıran bürokrasi ByLock listelerini açıklasın. Bu bir suçsa, kullananların tamamının isimlerinin açıklanması lazım. Biz Anayasa Mahkemesi’ne başvurduk ama şu ana kadar bir karar vermiş değil. Artık yasalaştı ve geciktirmenin mantığı yoktur. Bunun iptal edilmesini bekliyoruz.

KILIÇDAROĞLU’NDAN SEMİH VE NURİYE ÖRNEĞİ

Biz sadece darbe girişimlerine değil, bütün darbelere karşıyız. Darbeye karşı çıkan halkın gösterdiği kahramanlığa da sahip çıkıyoruz. Eğer demokrasiye kasıt olursa vatandaşların direnme hakkını kullanmaları gerekir demiştim. Halk direnme hakkı kullanmıştı. Kimse direnme hakkını kullananlara karşı suçlusun diyemez. Sorun şurada, köprüde askerler linç edildi. Rütbesiz bir askerin günahı nedir? Bu açıklama o linç girişimine af getiriyor. Burada iki şey var; cezai sorumsuzluk getiriyorsunuz. Bu TBMM’nin yetkisindedir. Af getiriyorsunuz, KHK ile af getiremezsiniz. Çünkü nitelikli çoğunluk gerekiyor. Bir de geleceğe dönük düzenleme getiriyorsunuz. Bunların devamı niteliğinde eylemler. Açlık grevinde Nuriye ve Semih’i düşünün. İçişleri Bakanı, ‘terörist’ dedi. Birisi çıkıp vursa, bunlar terörist diye suç yok ki. Bu verilen dokunulmazlık, milletvekilliği dokunulmazlığından daha güçlü, milletvekilleri için 5 sene, bu KHK’ya göre ömür boyu dokunulmazlık. Devlet şiddeti bir başkasına teslim edemez.

Haberin Devamı

TARİHİ HATADAN DÖNME FIRSATI

Bu ağır tabloyu gündeme getiren Anayasa Mahkemesi’dir. Şu anda Türkiye’de anayasa uygulanmamaktadır. Anayasa Mahkemesi üyeleri, korktu, daha önce kendi aldıkları karardan vazgeçti, KHK’lara bakmayacağız dedi. Anayasa Mahkemesi’ne tarihi fırsat sunuyoruz. Geçmişte verdiği karardan nasıl döndüyseniz, size doğruya sapma fırsatı veriyoruz. Türkiye’yi bu durumdan kurtarın. Parlamento yetkileri askıya alınmıştır, geçmişte nasıl yanlışa saptıysanız şimdi size doğruya sapma fırsatı veriyoruz. Oturun konuşun, bu karardan dönün. Bu Anayasa Mahkemesi bizim bildiğimiz türden bir Anayasa Mahkemesi değildir. Anayasa Mahkemesi’nin görevi değiştirilemez kanunları korumaktır. Bu kanunları koruyamıyorsa Anayasa Mahkemesi değildir.

Haberin Devamı

MECLİS'İN ONURUNU KORUMAK SADECE CHP’YE AİT OLMASIN

Biz meclisin üstünlüğünü korumak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. KHK’lar ile Türkiye yönetilmeye kalkılıyor. Buna karşı çıkması gereken kim? Meclis Başkanı. Meclis Başkanı’ndan tık yok. Biz parlamentoda onurumuzla gururumuzla her türlü mücadeleyi veriyoruz. Ama gönül isterdi ki parlamentonun onurunu gururunu savunmak sadece CHP’ye ait olmasın.

BERBEROĞLU SİYASİ REHİN

Enis Berberoğlu orada siyasi rehindir. Alt mahkeme Anayasa Mahkemesi kararına direniyor. Ne devlet sırlarından söz ediyorlar, dünyada bilmeyen mi var? İnternet sitelerinde yayınlandı bu. Hakim bilmiyor mu? Biliyor, siyasi otoriteden emir almış.

Haberin Devamı

NEDEN TEK TİP KIYAFET?

Neden tek tip kıyafet? Siz aşağılayıcı bir düzenlemeyi getiriyorsunuz. Siyasetin mahkum ettiği kişilere, hakimlerin değil, ben bu elbiseyi giydireceğim. Bu kişilerin onuru yok mu, ailesi yok mu? Yarın beraat ederse ne olacak? O fotoğraflar çıkacak gazeteye. Oturup insan haklarına, evrensel hukuka bakması lazım. Türkiye’yi dünyaya rezil etme hakları yoktur. Türkiye KHK’lar ile yönetiliyor. Her türlü güç bir kişinin elindedir, keyfine göre kullanıyor.

SİZ ZATEN REZİLSİNİZ

Türkiye’nin geleceğini tehlikeye atanlar bu zatlar. Tabi faturayı kime kesecekler CHP’ye, yağmur yağsa CHP, onların deyimiyle CEHAPE. Zarrab’ın bu ülkede üç bakana rüşvet verdiği kesin mi kesin. Delili var mı sapına kadar var. Ben ne söyledim, bu davayı gelin yeniden açalım. 292 kilo altın kayboldu, buradan yola çıkarak çözelim düğümü. Bu üç bakanı gönderelim yüce divana, ben bunları söyledim. Bu dosyayı açmak Türkiye Cumhuriyeti’nin onurunu korur. Kim size bir şey söyler rüşvet alanı yargıladınız mahkum ettiniz, hangi devlet size bir şey diyecek. Hangi devlet seni suçlayacak. Bankanın genel müdürü rüşvet almış, hırsızın teki. Ben dünyaya sizi rezil etmiyorum, siz zaten rezilsiniz.

Haberin Devamı

BEŞ KURUŞ ÖDETMEM

Kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti devletinin hükümetinin, kesinlikle beş kuruş ödememesi lazım. Rüşvetçi şarlatan dolayısıyla Türkiye bir tazminata mahkum edilirse bütçeden bir tek kuruşun ödenmemesi lazım. Buna karşı çıkacağım. Gideceksin o parayı o şarlatandan alacaksın. Benim vergimi niye ödeyecekler. Ya da kendi mallarını satsın ödesinler. Biz kendi ülkemizin siyasetçisinin yurt dışında yargılanmasını doğru bulmayız. Her zaman da karşı çıkarız. Bütün bunları niye söylüyorum. Bütün eleştirilerine rağmen saygın yargıçlar vardır. İki kez nota verdiler, niye nota verdiler iade edin diye? Gitti orada öttü, anlattı. Bu adamı sen niye burada yargılamadın serbest bıraktın. Üç bakan Türkiye’de yargılansın itirafçı olurlar. Yargılanmamalarının temel nedeni itirafçı olmaları. Bunlar yurtdışına çıkamazlar, çıkamıyorlar da zaten.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Ee ispat ettik. Süleyman Soylu kim, benim muhatabım değil. Bana şu belge sahte desinler. Hangisi sahte, şu sahtedir desinler. Ayrıca suç duyurusunda da bulunacağız, arkasını bırakmayacağız. Sayın Erdoğan’a şunu soruyorum, hangi şirketin satışı onu bir açıkla ses yok sıkıştı. Ben tekrar soruyorum, gözlerinden öperek bu sattığınız şirket hangi şirket. Herkes vergi öderken onlar vergi vermemek için tezgah kurarlarsa ben bunu sormak zorundayım. (Reaksiyon yarattı mı açıklama?) Onu bilmiyorum etkiyi yarattı mı bilmiyorum ama ben milletin vicdanına seslendim. Bu kara paranın aklamnmasıdır. (Yeni adımlar?) Yeri zamanı gelince, toplumun biraz sindirmesi lazım, düşünmesi lazım, bu kadar da olmaz demesi lazım. Gerçekten de bu kadar olmaz. Sahte olsaydı meydan meydan gezerlerdi, araştırma komisyonu kurarlardı. Belgeleri verdik suç duyurusunda da bulunacasğız takipçisi olacağız.

NASIL GÖLGELERİM OPERASYONU

(Ataşehir iddiaları) Adalar manzarası, 1 milyon dolar, bilmem ne. Biz 1 milyon doları bir arada görmedik. Bu konuda benim değil, yakınlarımın mal varlığını da araştırın dedim. Bir şey varsa Man Adalarında şirket kurduysak buyurun onu da verdik. ‘Kılıçdaroğlu siyasi manevra yaptı.’ Metin Külünk ‘evi aranmalıdır’ dedi. Gizlenecek saklanacak bir şeyimiz yok emin olun. Tertemiz insanlarız, eksiğimiz hatamız olabilir. Böyle bir olayı Türkiye’nin gündemine getirirken dikkatli olmak lazım, dikkat ediyoruz. (Başka operasyon bilgisi var mı?) Yok herhangi bir bilgim yok. Devletin tepesinde oturan bir zat ‘efendim daha neler olacak’ diyor. Sen istihbarat örgütünün başında mısın? Bu devleti yönetmek değil, krize nasıl sokarım arayışıdır. Zaten bizim belediyelerimiz denetleniyor. Şu olursa, görevinin başındayken soruşturma engelliyorsa ben onu anlarım, denetim elemanı belgeyi istiyor vermiyor o zaman derim alın görevden. Man Adası olayını nasıl gölgeleyebilirim böyle bir arayıştan çıkan operasyon.

ADAY OLABİLİRİM

Sayın Erdoğan’a sorduğum soruların yanıtlarını alamıyorum, işine geldiğinde hiç konuşmuyor. Yunan savunma bakanı açıkça tehdit etti, ‘buyur gel al’ dedi. Bunlar milliyetçilerse Yunan savunma bakanına cevap vermeleri gerekir nasıl konuşuyorsun diye. Rıza Zarraf’la, adalarla ilgili hiç konuşmuyor. Eyy diye başlaması lazım eyy diyemiyor, niye tık yok. Cumhurbaşkanlığı için parti olarak oturup karar vereceğiz, kamuoyu yoklamaları yapacağız. Şu aşamada bu konu parti gündeminde değil. CHP iktidarında taşeronun tamamına kadro vereceğiz. Kişi başına gelir 25 bin dolar. (Aday olacak mısınız?) Yani olabilir, yeri zamanı gelir, karar verilir.

DEMOKRASİ İTTİFAKI

İttifak partiler arasında ittifak değil. Bu demokrasi ittifakı. Ben ülkücülerin ve milliyetçilerin demokrasiye karşı çıkacaklarına inanmıyorum. Bu partilerin ötesinde bir olay. Seçmen onu aşacak, anayasa referandumunda bir ittifak olmadı. Demokrasiden yana olan bir taraftaydı. Sorun nerede meşru zeminde seçimler yapılmadı. Partiler arası ittifak olmaz kanuna aykırı belirli bir düşünce çerçevesinde olur. Yasa yapılıyor, onu bir görmemiz lazım. (Akşener’in destek açıklaması) Teşekkür ederiz. (Abdullah Gül, Meral Akşener) Demokrasiden yana isimler olarak görüyorum. (Erken seçim) Olabilir. AK Parti denen bir parti var doğru ama bir kişinin iradesi var. Erken seçime karar verirse olacak. Ülkede demokrasi yok şu an, parlamento da yok. Ne parlamentosu. Şimdi FETÖ yöntemiyle operasyonun bir benzerini KHK ile yapıyorlar. Aynı FETÖ yöntemi, paralel yürüyorlar bu yollarda.

KIYAS TARİHE İHANET

(Rıdavan Dilmen’in benzetmesi) Deniz gezmiş bizim siyasal tarihimizin, gençlerimizin önderlerinden biridir. Bu ülke için, ülkenin geleceği için hayatını feda eden kişidir. Dar ağacına onuruyla yürüyen biridir. Söylediği her sözün arkasında kapı gibi duran kişidir. O emperyalizme, 6. filoya karşı çıkmıştır. İdamı da yanlıştır. Siyasi idamların hepsi yanlıştır. Menderes’in, Fatih Rüştü Zorlu’nun idamı da yanlıştır. Siyasi idamlar o topluma yarar getirmemiştir. Deniz Gezmiş’le Erdoğan arasında kıyaslama tarihe ihanettir, asla doğru değildir.”

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!