Kılıçdaroğlu: "İlk seçimde AKP’yi perişan edin"

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: İlk seçimde AKP’yi perişan edin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2010 13:57

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’nın Polatlı İlçesi’nde Ticaret Borsası ürün satış salonunda buğday satışını izledi, TMO’nun alımlarda geç kalması nedeniyle uzun kuyrukların oluştuğunu belirten Kılıçdaroğlu, Anayasa’nın çiftçinin sorunlarını çözmediğini, dokunulmazlıkları kaldırmadığını, gübre fiyatlarını ucuzlatmadığını, işsizlik sorununu çözmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Öyleyse biz de Anayasa değişikliğine ‘hayır’ diyeceğiz. Halkın çıkarına olmayan bir anayasa olur mu? AKP hükümeti çiftçiyi, emekliyi, işçiyi, esnafı, herkesi perişan etti. Siz de ilk seçimler de AKP’yi perişan edin” dedi.

Haberin Devamı

Parti otobüsü ile Ankara’dan hareket eden Kılıçdaroğlu, mahalleye dönüştürülerek Sincan İlçesi'ne bağlanan eski Temelli Beldesi'nde belediye başkanı olan Alaattin Türkoğlu tarafından karşılandı. Saat 11.00’de Polatlı şehir girişinde kalabalık ve coşkulu partililerce karşılanan CHP lideri, konvoy eşliğinde Polatlı Ticaret Borsası’na geçti. Borsa Başkanı Yahya Toplu ve yönetim kurulunca karşılanan Kılıçdaroğlu, hasat ve borsanın işleyişi hakkında bilgiler aldı.
Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu, borsaya 63 il ve ilçe merkezinden ürün geldiğini söyledi. Piyasaların arz ve talep üzerine oluştuğunu belirten Toplu, “Tüccarımız memnun, sanayicimiz memnun, çiftçimiz memnun. Bir tek kuyruk sırası memmuniyetsizlik veriyor. Günde 8 bin ton ürün alımının yapıldığı bir yerde 15 kilometre araç kuyruğunun oluşmasına katlanıyoruz” dedi. Toplu, Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanıldığı topraklarda Türk tarım ticaretinin merkezi haline getirmek için lisanslı depoculuğun altyapısı olan 40 bin tonluk silo kurduklarını da anlattı.

ÇİFTÇİ MEMNUNSA BİZ DE MEMNUN OLURUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise “Eğer üreticiler memnun ise biz de memnun oluruz” dedi. Türkiye’nin en önemli borsasının Polatlı Ticaret Borsası olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, TMO’nun alımlara geç kaldığını ve bu nedenle uzun kuyruklar oluştuğunu söyledi. Üreticinin eline daha fazla para geçmesini sağlayacak modelin uygulanması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Üreticiye soracağız, onlar memnunsa biz de memnun oluruz. Ürün bedeli üreticinin eline nakit geçmeli” dedi.

Bunun üzerine Borsa Başkanı Toplu, üreticinin mağduriyetini en aza indirmek için çaba harcadıklarını belirtti. Bu arada Oğuzlar Köyü Muhtarı Ziraat Bankası kredi faiz oranlarının yüksek olmasından şikayet etti. Kılıçdaroğlu ise ekonomik sistemde sorunlar olduğunu, bunu düzelteceklerini vurguladı. Kılıçdaroğlu daha sonra borsada ürün satış salonuna geldi ve buğday satışını izledi.

Ticaret Borsası idare binasının dışında otobüsten partililere hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Anayasa değişikliği çiftçinin sorunlarını bitiriyor mu, dokunulmazlıklar kalkıyor mu, gübre fiyatları ucuzluyor mu, işsizlik sorunu çözülüyor mu? Hayır. Öyleyse biz de Anayasa değişikliğine ‘hayır’ diyeceğiz. Halkın çıkarına olmayan bir anayasa olur mu? AKP hükümeti çiftçiyi, emekliyi, işçiyi, esnafı, herkesi perişan etti. Siz de ilk seçimler de AKP’yi perişan edin” dedi.

HAYIRLI CUMALAR DİLEDİ

CHP lideri daha sonra otobüsle konvoy eşliğinde Eti Caddesi güzergahından şehir merkezine geldi. Merkez camiinde Cuma namazını bekleyen vatandaşlarla selamlaşan Kemal Kılıçdaroğlu, “hepinize hayırlı cumalar diliyorum” dedi. Otobüsten inerek caminin giriş merdivenlerine kadar gelen Kılıçdaroğlu, burada cemaatle görüştü ve “cumanız hayırlı olsun” dedi. Kılıçdaroğlu, daha sonra otobüse binerek bu kez mikrofonla cemaate seslenerek “cumanız mübarek olsun” dedi.

SİMÜLATÖRE BİNDİ, MARMARA DEPREMİNİ YAŞADI

Kılıçdaroğlu daha sonra Cumhuriyet meydanında AKUT’un düzenlediği ‘Hayata devam Türkiye’ programının çalışanları ile görüştü. AKUT’un ‘Hayata Devam Türkiye’ TIR’ına binen CHP lideri, burada 7.4 şiddetindeki simülatöre bindi ve depreme karşı vatandaşın uyarılmasına katkı sağladı. AKUT defterine düşüncelerini yazan Kılıçdaroğlu “AKUT depreme karşı halkı aydınlatıyor ve can güvenliğinin önemini anlatıyor” dedi.

CHP lideri daha sonra partililerin konvoyu eşliğinde Eskişehir’e hareket etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!