Kılıçdaroğlu: Hayırsızlara hayır deyin

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Hayırsızlara hayır deyin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2010 12:11

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya gezisinin ikinci gününde bu sabah Pütürge İlçesi’ne gitti. İlçede yapılan bulvarın açılışına katılan Kılıçdaroğlu, konuşmasında 12 Eylül’de yapılacak referandumda herkesin hayır oyu kullanmasını isteyerek, “Hayırsızlara hayır diyerek onlardan hesap soracağız” dedi.

Haberin Devamı

CHP LİDERİ MALATYA'DA

CHP'YE 3 ABUZER TRANSFERİ

Dün kentte düzenlenen mitingde hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, bugün Pütürge İlçesi'nde de eleştirilerine devam etti. İlk defa Pütürge'ye geldiğini belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “İnşallah buraya ikinci kez Başbakan olarak geleceğiz” dedi. Belediye tarafından yapılan Atatürk Bulvarı’nın açılışını gerçekleştirdikten sonra halka hitap eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Millete söz verdik biz siyasette zenginleşmeyeceğiz, cebimizi düşünmeyeceğiz. Önce milleti zenginleştireceğiz. Kul hakkı yiyenlerden hesap soracağız. Şimdi Anayasayı değiştiriyorlar, daha fazla demokrasi için daha fazla özgürlük için. Ama bunların hiç biri değil, sadece halkın ayak sesleri geliyor, CHP iktidarı geliyor. Bizden korktukları için yüce divana adamlarını yerleştirip yargılamaktan kurtulmak istiyorlar.
Nereye kaçarsanız kaçın, halk bize yetki verirse kul hakkı yiyenlerden sonuna kadar hesap soracağız. Eğer Anayasa değişikliğine hayır oyu verirseniz onların kaçacak deliği olmayacak. Hayırsızlara hayır diyerek onlardan hesap soracağız.

Artık bu ülkeyi düşünen, halkını düşünen, geleceğin güçlü Türkiye’si için Halk Partisi’ni ayağa kaldıracağız hep beraber. Sizden bir isteğim daha var. Siyaset güzel bir şey ama, siyaset halka hizmet etmektir. Siyaset halka zulmetmek değildir. Size söz veriyoruz biz size hizmet edeceğiz.”

Kendisini dinleyen partililerin sık sık ‘Başbakan Kemal’ sloganına karşın Kılıçdaroğlu, “Başbakanlık benim elimde değil, sizin elinizde. Yetki verirseniz bu kardeşiniz size hizmet edecek” dedi. Pütürge’deki mitingin ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Beydağı Beldesi’ne hareket etti.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Başbakan'a seslendi: Adam gibi adam ol

 

CHP lideri Kemal Kılıçdraoğlu, eleştirilerini Malatya'da doğrudan Başbakan'a yöneltti. Başbakan'dan bir gün önce Malatya'ya gelen, şehir merkezinde miting yapan ve ilçeleri gezen Kılıçdaroğlu, ''Önce dokunulmazlıkları kaldır, sonra anayasa değişikliği yap. Söz vereceksin, bu sözü de tutmayacaksın. sen değil miydin miting meydanlarında, TV ekranlarında dokunulmazlıkları kaldıracağım diyen. Sözünü tut, adam gibi adam ol'' dedi.

 

Haberin Devamı

Adaletten Kaçanlar Partisi

 

AK Parti'den ''Adaletten Kaçanlar Partisi' olarak bahseden Kılıçdaroğlu, ''Halka doğruları söylemeyenleri sandığa gömmek bu halkın boynunun borcudur. Adaletten Kaçanlar Partisi'ne dersini hep birlikte vereceğiz'' diye konuştu.

CHP Lideri daha sonra Yazıhan İlçesi, ardından Fethiye Beldesi ve son olarak Arguvan Türkü Festivali’ne geçecek. Kılıçdaroğlu akşam ise Kayseri’ye gidecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!