Kılıçdaroğlu: Bir genel af ortamı yok

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Bir genel af ortamı yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2013 01:19

Bayramı Tunceli’de geçiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon davasında verilen kararlardan sonra ortaya çıkan ‘genel af’ tartışmasıyla ilgili gazetecilerin sorusu üzerine “Şu anda genel affı öngörecek bir ortam yok” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı’nı geçirmek üzere geldiği memleketi Tunceli’de, sabah saatlerindeki mezar ziyaretinin ardından Tunceli Belediyesi’ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, yeni anayasa çalışmalarıyla ile ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi:

“Başbakan, ‘48 madde kabul edildi, görüş birliği sağlandı’ dedi. Ben daha fazla uzlaşmanın sağlanabileceği yönünde görüş beyan etmiştim. Başkanlık teklifi çekilirse uzlaşılan madde sayısı daha fazla olabilir. Bu süreç içerisinde demokratikleşme paketi getiriyorlarsa parlamento erken toplanabilir, görev yapabilir. Halkın beklediği yasalar varsa onlar süratle yasalaştırılır. Çözüm süreci konusunda her türlü çabayı gösterdik. En son 17 maddelik özgürlük ve demokrasi bildirgesini açıkladık. Eğer hükümet bu konuda önemli adımlar atarsa hiç kimsenin endişesi olmasın bu konuda en büyük katkıyı CHP yapacaktır. Türkiye’nin en güzel coğrafyası burası. Burada olmaktan, Tuncelili olmaktan son derece mutluyum onurluyum gururluyum, bunu da ifade etmek isterim.” Kılıçdaroğlu, Ergenekon davasında verilen kararlardan sonra ortaya çıkan ‘genel af’ tartışmasıyla ilgili soru üzerine ise “Şu anda genel affı öngörecek bir ortam yok” demekle yetindi.

SURİYE BEDELİ AĞIR

Haberin Devamı

Suriye’de yaşanan çatışmalar ve son günlerde ülkenin kuzeyinde Alevi ve Kürtler’e yönelik gerçekleştirilen katliamların hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Hükümetin izlediği Suriye politikası yanlıştır. Türkiye’nin tarafsız olarak Suriye’deki iç çatışmaları sonlandırma konusunda özel bir çaba harcaması gerekiyor. Ama, maalesef Türkiye bu sürece taraf oldu. Taraf olduğu içinde ağır bir bedel ödeniyor”

IRAK’A ZİYARET

Gazetecilerin Irak’a yapacağı ziyaret ile ilgili sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, “Irak’tan gelen bir davet üzerine Irak’a gideceğim, yoğun bir program olacak. Sosyal demokrasiyi, çağdaşlığı, özgürlüğü, demokrasiyi savunan bir parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi olarak Ortadoğu’da bizim bu görüşlerimizi dile getireceğiz” diye konuştu.

Mezardaki mesaj

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu: Bir genel af ortamı yok

KEMAL Kılıçdaroğlu bayramın ilk günü merkeze bağlı Atlantı Köyü’ne giderek aile mezarlığını ziyaret edip dua etti. Kılıçdaroğlu, başta annesi Yemuş ve babası Kamer Kılıçdaroğlu olmak üzere hayatını kaybeden yakınlarının mezarlarına çiçek bıraktı. Babasının mezarındaki yazı da dikkat çekti. CHP lideri, Pülümür ilçesine bağlı Salördek mevkisindeki mezarlığa giderek büyük dedesinin mezarını da ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!