Kılıçdaroğlu Antalya'da

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu Antalyada
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2013 11:38

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’ya geldi.

Haberin Devamı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Antalya Havalimanı’nda CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP İl Başkanı Devrim Kök ile çok sayıda partili karşıladı. Baykal’a yakınlıklarıyla bilinen Antalya Milletvekilleri Yıldıray Sapan, Arif Bulut ve Osman Kaptan da hazır bulundu. Bu üç milletvekilinin, Kılıçdaroğlu’nun Antalya programına eşlik edecekleri öğrenildi.

Havalimanı’ndan çıkışında yoğun yağmurla karşılaşan Kılıçdaroğlu, partililerin oluşturduğu şemsiye tünelinin altından geçerek parti otobüsüne ulaştı.

Kılıçdaroğlu, Havalimanından, programında bulunmamasına rağmen, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne hareket etti.

Haberin Devamı

''SİSTEMLİ BASKIYI KABUL ETMİYORUZ''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 2 gün sürecek Antalya programından ilk durağı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı oldu. Geçen haftalarda Antalya Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal’a bir soruşturma kapsamında ifade veren CHP’li Başkan Mustafa Akaydın’a 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulunan Kılıçdaroğlu, "Şu bir gerçek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız, Antalya’daki belediye başkanlarımız Antalya’ya hizmet veriyorlar. Çalışıyorlar. Verilmeyecek hiçbir hesapları yok. Her hesabı verebilirler. Her hesabı veriyorlar da zaten. Ama belediye başkanlarımız üzerinde kurulan sistemli baskıyı kabul etmiyoruz. Onlarının hizmet üretmeleri konusunda gösterdikleri çabanın engellenmesini kabul etmiyoruz" diye konuştu.

HESAP VERME BASKIYA DÖNÜŞMESİN

CHP’li belediye başkanlarının eleştiriler karşısında bir kızgınlık da duymadığını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Eleştiriye, hesap vermeye hazırlar. Yeter ki hesap verme sistemli bir baskıya dönüşmesin. Geçmişin hesabını veremeyenler gelip şimdi belediye başkanımızdan hesap soruyorlar. Hesap sormak bir yönetici için geçerli bir kuraldır. Ama sadece CHP’li belediyelerden hesap sormak, diğerlerinden sormamak bizim kabul edebileceğimiz bir uygulama değildir."

Haberin Devamı

2B'DE HAKLILIĞIMIZ ORTAYA ÇIKTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2B arazilerinin satış sürecine ilişkin bir soru üzerine, "2B hükümet açıklamalar yapıyordu, 2B uygulamalarından 25 milyar dolar para bekliyordu. Biz bu rakamın doğru olmadığını, gerçekleşmeyeceğini defalarca ifade ettik. Şimdi halk ağır bir yük altında belirlenen emsal değerler çok yüksek" diye konuştu.

Parlamentoda yasa görüşülürken partisinin dile getirdiği bütün eleştirilerin haklılığının artık gün yüzüne çıktığını savunan Kemal Kılıçdaroğlu, "Onlarca yıldır kullandıkları arsalar yüksel bedellerle satılmak isteniyor. Doğal olarak da itiraz ediliyor. Bizim de görevimiz halkın duygularına tercüman olmak" dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!