Kılıçdaroğlu: 7 Haziran'a göre iyiyiz

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: 7 Hazirana göre iyiyiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 21:24

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimlerini değerlendirirken 7 Haziran’a göre daha iyi durumda olduklarını belirterek “Bunu hem anket sonuçlarından hem de halkın ilgisinden açıkça görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Seçim çalışmalarını dün Aydın’da sürdüren Kılıçdaroğlu, uçakta ve ilçe ziyaretleri sırasında özetle şunları söyledi: 

KUZU KUZU GÖREV VERİLİR

“Daha önce söylemiştim: Yasaların öngördüğü bir görev varsa gidilir. Türkiye açısından çok olağanüstü bir durum çıkarsa gidilir. Başka bir şey çıkmaz. Görev almak yasaların gereğidir, savaş çıkar Allah muhafaza, ‘Yok ben Saray’a gitmeyeyim’ diyemezsiniz. Ülkenin çıkarlarını düşünerek gideceğiz. Kuzu kuzu görev verilir...

YENİ OLUŞUM İDDİALARI

Abdullah Gül, siyasete düzey katar. Son tavırları toplumdaki gerginliğin hafifletilmesinde bana göre büyük katkısı olmuştur. Ankara’da patlayan bomba sonrasında belli kurumlara, siyasi kurumlara telefon etmesi siyasi olgunluğun sonucudur. Gergin bir toplum değil, acıları paylaşan bir toplum algısına katkıları olmuştur.  

Haberin Devamı

HAYIR SİYASETİNE TEPKİ

Davutoğlu ile görüştüğümde şunu söyledim: ‘Siyaset çözüm üretemiyor algısı toplumda giderek güçleniyor, bu demokrasimiz açısından çok büyük bir tehlike.’ Hiçbir yorum yapmadı. Kime söylüyorum? Yetki verildiği halde hükümet kuramayan kişiye söylüyorum. Çözümsüzlüğü ortaya koyuyorsunuz, ‘Ya bana 400 milletvekili verirsiniz ya da ülkeyi seçime götürürüm’ dediniz. Yarın öbür gün, millet ben yetkiyi verdim kullanamadınız derse. Kabahat siyaset kurumunda. Her şeye hayır diyorsun, bunun bir anlamı yok. 

VATANDAŞ İSTİYOR

7 Haziran’a göre daha iyi bir pozisyonumuz var. Seçim bildirgesi olarak da öyle. Vatandaşlarla kurduğumuz diyalog açısından da öyle. Geçen dönem milletvekili çıkaramadığımız yerlerden inşallah milletvekillerimiz gelecek. Bütün anketler oyumuzun arttığını gösteriyor. AKP’nin bildirgemizi örnek alması da bizim vaatlerimizi nasıl büyük bir titizlikle hazırladığımızın en büyük kanıtı. Ve vatandaş bizim vaatlerin gerçekleşmesini artık istiyor. Toplumun her kesiminden ‘Türkiye hükümetsiz kalmasın’ diye gösterdiğimiz çaba olumlu görünüyor. Bunu alanda görüyoruz zaten.

YETKİ SARAY’DA DEĞİL(Aydın’ın Didim ilçesindeki konuşma sırasında)

Bu ülkenin huzura ihtiyacı var, barışa ihtiyacı var. Yetkiyi Saray’dan değil, sizden istiyorum. Yetki verin bu ülkenin sorunlarını çözeyim. Bu ülkenin yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacı var. Davutoğlu Saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır.” 

Haberin Devamı

‘Beyaz Toros’ devrini kapatacağız

KILIÇDAROĞLU, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önceki günkü ‘beyaz Toros’ sözleri hatırlatılınca geçmiş faili meçhullerin aydınlatılması için Meclis’e araştırma önergesi verdiklerini, AK Parti’nin oylarıyla reddedildiğini hatırlattı. Faili meçhulleri açığa çıkarmadan geleceğin kurulamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, iktidara gelip ‘beyaz Toros’ devrini kapatacaklarını vurguladı. 

HDP, PKK konusunda net olsun

“HDP’nin de diğer siyasi partiler gibi terör konusunda çok açık net bir tavır sergilemesi lazım. PKK konusunda da tavır sergilemesi lazım. Terör örgütüne karşı bir devletin suskun, sessiz, eylemsiz kalması düşünülemez. Sorun şu, terör örgütü olduğunu biliyorsunuz, Doğu ve Güneydoğu’yu silah deposu haline dönüştürüyorlar. Siz valilere talimat veriyorsunuz, askere dokunmayın diye. Sorun burada. 7 Haziran’dan sonra olaylar büyüdü, neden? İstedikleri milletvekili sayısını alamadılar. Orada kocaman bir soru işareti var. Terör örgütüne terörü başlattı denilir mi? Zaten terör örgütü. Sorun elinde silah olduğunu gördüğünüz halde ses çıkarmamanız. Mahkeme kurdu, askere alma dairesi, vergi dairesi kurdu, tepki vermediniz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!