Kılıçdaroğlu: 15 Temmuz şehitleri için de yürüyoruz

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: 15 Temmuz şehitleri için de yürüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2017 22:25

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü 19. gününde Kocaeli’nde sürdü. İstanbul’a doğru provokasyon duyumu aldıklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de herkesin huzur içinde yürümesi için, teröre karşı, terörü lanetlemek için, terörden mağdur olan aileler için, 15 Temmuz şehitlerimiz ve gazilerimiz için, bütün şehit yakınları için yürüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün dünkü bölümü Sapanca Gölü yakınlarındaki kamp yerinden başladı. Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

BİZ ZULMÜN KARŞISINDAYIZ

“Adalet Yürüyüşü'müzün 19’uncu günü hepimize hayırlı olsun diyorum. Bir ideal için yürüyoruz. Türkiye’de herkesin huzur içinde yürümesi için, teröre karşı, terörü lanetlemek için, terörden mağdur olan aileler için, 15 Temmuz şehitlerimiz ve gazilerimiz için, bütün şehit yakınları için yürüyoruz. Biz zulmün karşısındayız. Zulümle abad olunmaz. Zulmün yanında değil, mazlumun yanında olmak bizim temel görüşümüz. Mazlumun yanında olmak, haksıza karşı durmak, haklıyı savunmak bizim temel görevimizdir. Bu yürüyüşü yapmamızın temel nedeni haksızlıkların artık Türkiye’de çuvala sığmayacak boyutlara ulaşmasıdır. Bir düzen düşünün; suçlayan kişi kendileri, yargılayan kişi yine kendileri, mahkûm eden kişi yine kendileri yani suçlamayı yapan, yargılayan ve mahkûm eden kişi kendileri ve buna adalet deniliyor. Bu adalet değildir, böyle bir adalet olmaz.”

Haberin Devamı

KOCAELİ GİRİŞİNDE KARANFİL

Daha sonra Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler yürüyüşe başladı. Hava kapalı olmasına rağmen nem nedeniyle zorlu bir yürüyüş gerçekleştirildi.
Kılıçdaroğlu’na Kocaeli’ne girişinde vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Kılıçdaroğlu, üst geçitten karanfil dökülerek karşılandı.

DEPREMZEDELER DE KATILDI

Yürüyüşe Kocaeli’nin Kartepe ilçesindeki depremzedeler de katıldı. 17 Ağustos Marmara Depremi’nde yakınlarını kaybeden depremzedeler, ‘Biz de adalet istiyoruz. Arızlı depremzedeleri’ yazılı dövizler taşıdı. Depremzedeler, Irak tarafından hibe edildiğini ifade ettikleri konutların kendilerinden alınmak istendiğini savundu. Öğleden sonra sanatçı Sevinç Erbulak, Füsun Erbulak, Sadık Gürbüz, Caner Çandarlı, Grup Flört ve Kurtalan Ekspres de yürüyüşe katıldı.
CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı da ilk kez açık havada yapıldı. CHP PM, Kocaeli sınırı içindeki Kartepe’de kurulan kampta toplandı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu: 15 Temmuz şehitleri için de yürüyoruz

PROVOKASYON DUYUMU ALIYORUZ

CHP Lideri, dünkü konuşmasında provokasyon uyarısı yaptı: “Özelikle İstanbul’a yaklaşırken, bazı duyumlar geliyor ‘Provokasyonlar olacak’ diye. Bütün katılan arkadaşlarıma özellikle istirham ediyorum, otobüslerde de duyuyoruz, ne olursa olsun bir provokasyonla karşılaştığında lütfen sadece alkışlayınız. Küfürler edildi, taşlar atıldı, gübreler döküldü, ne yaparlarsa yapsınlar bir ideal için, bir dava için yürüyoruz. Bize taş da atılsa onu gül kabul edin. Kötü bir söz de söylense iyi bir söz kabul edin. Hep beraber idealimiz için, çocuklarımız için, geleceğimiz için adalet için yürüyeceğiz.”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun bu uyarısının ardından yürüyüş sırasında alınan güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Farklı illerden güvenlik güçleri yürüyüş için Kocaeli’ne kaydırılırken, 500’ün üzerinde polis görev aldı. Polisin yanı sıra jandarma da güvenlik önlemleri aldı.

Kılıçdaroğlu: 15 Temmuz şehitleri için de yürüyoruz

HDP DE YÜRÜDÜ

ADALET Yürüyüşü’nün öğleden sonraki bölümüne HDP’den de destek geldi. HDP Eşbaşkanı Serpil Kemalbay, yardımcıları Saruhan Oluç, Sezai Temelli, milletvekilleri Celal Doğan, Mithat Sancar, Erol Dora, Ertuğrul Kürkçü, Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk’ün de yer aldığı heyetle yürüdü. HDP'liler kısa bir yürüyüşün ardından ayrıldı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu: 15 Temmuz şehitleri için de yürüyoruz

ÜLKÜCÜ DESTEK

Zaman zaman kendisine ülkücü işaretiyle selam verenlere aynı işaretle yanıt veren Kılıçdaroğlu bu kez Ülkü Ocakları eski yöneticilerinden Mehmet Taşdelen'le birlikte yürüdü. Kılıçdaroğlu, Mehmet Taşdelen’in oğlu Göktürk’ün elinden tuttu. Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan da yürüyüşe katıldı.

SON 100’E GİRİLDİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nde dün çift haneli rakamlara ulaşıldı. Yürüyüşe katılanlar ‘İstanbul 100 KM’ yazılı tabela önünde fotoğraf çektirdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve bazı CHP milletvekilleri, adaleti simgeleyen ‘Themis’ heykelinde olduğu gibi gözlerini bantla kapatarak yürüdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!