Kıldırmadılar

Güncelleme Tarihi:

Kıldırmadılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hacıbayram Camii'nde cenaze namazı kılmak isteyen kadınlar bir grup erkek tarafından engellendi. Cuma namazı sonrasında Hacıbayram Camii'nden 13 cenaze kaldırıldı. Cuma'dan sonra erkekler cenaze namazı için saf tutmaya başladığında bir grup başı örtülü kadın da cenaze namazına katılmak için erkeklerin arasında saflara durdu. Ancak bu sırada erkekler ile namaz kılmak isteyen kadınlar arasında şu tartışma geçti:

- Hatun kişiler, erkek kişilerin arasında namaz kılamaz. Bunu Diyanet İşleri Başkanı da açıkladı. Diyanet İşleri Başkanı bu konuda fetva bile verdi sen duymadın mı?

- Ramazan günü oruçlu ağzımızla, abdestimizi aldık, başımızı örttük ve namaz kılıp dua etmek istiyoruz. Bundan size ne?

- (Başka bir erkek eliyle arka tarafı işaret ederek) Hadi artık uzatmayın arkaya gidin.

- Allah'la aramıza girmeyin. Müslümanlık sadece erkeklere mi özgü? Bayanlar da Müslüman değil mi?

- Sakallı erkek: Ağzınızın rujuyla, tırnaklarınızın ojesiyle kalkmış bir de erkeklerin arasında namaza durmaya çalışıyor. Bizi de günaha sokuyorsunuz.

- Başı örtülü kadın: Sus yalan söyleme. Oruçlu ağzımla, ruj nerdeymiş? Hani ruj, hani ruj?

- Başı örtülü başka bir kadın: Madem aynı safta namaz kılmamızı istemiyorsunuz, bari caminin üst katını bayanlara açsanıza. Ben cenaze namazından vazgeçtim. Vakit namazını camide kılmak istedim ama içeri alınmadım. Siz bizim aynı camide ayrı ayrı namaz kılmamızı bile engelliyorsunuz.

- Sakallı erkek: Cuma günü bu cami erkeklere bile dar geliyor. Erkekler bile camiye sığamadı. Siz de gidin namazınızı başka yerde kılın.

- Başka bir erkek: Burası Hacı Bayram Camii, Maltepe Camii değil.

- (Şalvar pantolonlu başka bir erkek kadınların üzerine yürüyerek) ‘Eee uzatmayın, bir kenara çekilin de cenaze namazını orada kılın'' diyerek erkeklerin yanından uzaklaştırdı.

Erkekler, kadınlardan ayrı namazını kılarken, başında beyaz namazlık bulunan genç bir erkek, bayanların arasında dolaşarak, ‘‘Ağzının rujuyla, tırnağının ojesiyle kalkmış, utanmadan erkeklerin arasında saf tutmuş, bizi de günaha sokacak. Yakında Ahu Tuğba da mini eteğiyle buraya namaz kılmaya gelir’’ diye tepki gösterdi. Erkeklerin müdahalesine rağmen, başında siyah örtü bulunan bir kadın cenaze namazı kılmayı başardı. Bazı kişiler namazdan sonra devlet memuru olduğu için ismini açıklamak istemeyen bu kadının üzerine yürümek istedi, ancak polisin araya girmesiyle tatsız bir olay çıkması önlendi.

Beni günaha sokmayın

Hacıbayram Camii'nde sakallı bir erkek, namaza katılmaya çalışan kadınlara, ‘‘Ağzınızın rujuyla, tırnaklarınızın ojesiyle kalkmış bir de erkeklerin arasında namaza durmaya çalışıyor. Bizi de günaha sokuyorsunuz’’ diye bağırdı. Başı örtülü kadınların, ‘‘Sus yalan söyleme. Oruçlu ağzımla, ruj nerdeymiş? Hani ruj, hani ruj?’’ demeleri hiç fayda etmedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!