KESK'ten torba yasaya tepki yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

KESKten torba yasaya tepki yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2011 16:09

ŞANLIURFA’da, KESK Şubeler Platformu, TBMM’de görüşülen ’torba yasa’ tasarısına karşı protesto yürüyüşü yaptı. Aralarında Diyarbakır KESK Şubeler Platformu üyelerinin de bulunduğu 100 kişilik grup, Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak, tasarıyı protesto etti.

Torba yasa tasarısını protesto etmek için Diyarbakır’dan yola çıkan KESK üyeleri, Şanlıurfa’da kendilerini bekleyen sendikalılarla buluştu. Ali Şelli Parkı’ndan buluşan yaklaşık 100 kişi, 2 kilometre uzaklıkta bulunan Ahmet Bahçıvan İş Merkezi’ne doğru yürüyüşe geçti. Pankartlar eşliğinde yürüyen grup sık sık Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak basın açıklamasının yapılacağı alana ulaştı. Burada eylemciler adına basın açıklaması yapan KESK Sözcüsü İlhami Şahbaz, görüşmeleri devam eden torba yasa tasarısının kölelik sistemini getirdiğini ileri sürerek, tasarının yasalaşması halinde ödünç memurluk ve sürgünlerin yaşanacağını iddia etti.

Tasarının 4/C uygulamasını artıracağını da belirten Şahbaz, şunları söyledi:

"Adına uzaktan çalışma ve çağrı üzerine çalışma dedikleri esnek çalışma biçimleri, sermayeye cennetin yolunu açarken, emekçiler için ölümlerden ölüm beğendirme anlamını taşıyor. Hem işsizlik yaratıyorlar hem de işsizliğin çaresi olarak esnek çalışmayı önümüze koyuyorlar. İşsizliğin nedeni biz değil, gözü doymayan sermayenin ve işbirlikçilerinin politikalarıdır. Madem büyüme var diyorlar, o halde neden her gün binlerce insan işten atılıyor? Torba yasa ile işten atmaları daha da kolaylaştıracaklar. Torba yasasında Hizbullahçılara af, Kürtlere kelepçe çıkıyor."

Basın açıklamasının ardından ıslık ve alkışlar eşliğinde bir süre daha protestosunu sürdüren grup daha sonra dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!