KESK: Onbinlerce memur soruÅŸturuldu

Güncelleme Tarihi:

KESK: Onbinlerce memur soruÅŸturuldu
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 08, 2001 16:05

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren, KESK'in eylem ve etkinliklerine katıldıkları gerekçesiyle, bugüne kadar çok sayıda kamu çalışanının, soruşturmaya uğradığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Evren, 12 yıl önce toplu sözleşme ve grev hakkını amaçlayarak sendikal mücadele içine giren kamu çalışanlarının, zor bir süreçten geçmekte olduklarını kaydetti. Bu süreç içinde, eylem ve etkinliklere katılan çok sayıda kamu çalışanının soruşturmaya uğradığını savunan Evren, şöyle dedi:

''Kamu çalışanları daha çok idari soruşturmayla karşılaşmaktadır. Bu soruşturmalar sonunda genelde uyarı, kınama ve maaş kesintisi cezaları verilmektedir. Bunun yanı sıra haksız tayin ve terfi durdurma ile açığa alma uygulamaları da var.

Örneğin, geçen yıl 1 Aralık iş bırakma eylemine katılan KESK üyelerinden 9.758'i adli, 76 bini de idari soruşturmaya uğradı. İdari soruşturmalarda birçok kamu çalışanı uyarı, kınama, maaş kesintisi ve terfi durdurma cezaları alırken, 80 kişi il dışına, 13 kişi il içinde tayin edilmiş, 5 kişi de açığa alınmıştır. Adli soruşturmaya uğrayanların bir bölümü beraat etmiş, bir bölümünün de davası henüz sürmektedir''

Hemen hemen her eylemin ardından katılımcı sendika yöneticilerinin hakkında dava açıldığını belirten Sami Evren, davaların büyük bir bölümünden beraat ettiklerini söyledi.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!