Kesintisizde ‘RP terörü’

Güncelleme Tarihi:

Kesintisizde ‘RP terörü’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sekiz yıllık eğitime karşı başlattığı direnişi Meclis'e taşıyan RP, tasarının görüşülmesini engellemek için terör estirdi. RP'liler, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınan 8 yıllık kesintisiz eğitim tasarısının görüşmesini geciktirmek için izledikleri oyalama taktiğini, sonunda ‘‘Hiç kimse bizi engelleyemez''e dönüştürdüler. Dün, 1. maddeyle ilgili verilen ‘yeterlilik önergesi'ne karşı kazan kaldıran RP'liler, önerge kabul edilince Komisyon Başkanı Biltekin Özdemir'in oturduğu kürsüye yürüdüler. RP'liler kürsüyü kapatınca, çalışmalara ara vermek zorunda kalan Özdemir, oturumu da bugün saat 10.00'a kadar erteledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda devam eden 8 yıl maratonunun dünkü oturumunda, komisyona gelen RP'lilerden 60'ı tasarının 1. maddesi üzerinde konuşmak üzere isim yazdırdı. 18 Komisyon üyesi ile 9 RP milletvekilinin, 3 saat 41 dakika süren konuşmasının ardından ANAP ve DSP'nin, konuşacak milletvekili sayısını sınırlama amacıyla verdikleri yeterlilik önergesi kavga çıkardı. Özdemir'in, ANAP ve DSP'nin, verdiği ‘yeterlilik önergesi'ni oylamaya sunmasını engellemek için Divan Başkanlığı'nın önünü kapatan RP'liler, tartışma çıkarıp Başkan'a tehdit yağdırdılar.

RP'lilerin, önergenin işleme alınmaması dilekçelerini kabul etmeyen Özdemir, iki aleyhde, bir de lehde söz hakkı verdikten sonra önergeyi oyladı. Önerge, RP'lilerin kürsüye yürüdükleri sırada iktidar partisi Komisyon üyelerinin oylarıyla kabul edilirken, yine tartışma çıktı. Bunun üzerine tüm RP'li millevtekilleri Başkan Özdemir'in etrafını yeniden yığma yaptı. Öfkeli RP'lilerin kürsünün etrafını sardığını gören Başkan Özdemir, tartışmanın büyümesini önlemek için toplantıya 10 dakika ara verdi. Daha sonra RP'li üye Cevat Ayhan'ı da alarak toplantı salonundan çıkan Özdemir, Komisyonu bir saat sonra yeniden topladı. Özdemir, dünkü çalışmaları, ‘‘Görüşme ihtiyacımız sürmekte olduğundan dolayı yarın (bugün) saat 10.00'a kadar çalışmalarımıza ara veriyoruz'' diyerek noktaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!