Kerem Durukan kimdir? Genç ressam evinde ölü bulundu

Güncelleme Tarihi:

Kerem Durukan kimdir Genç ressam evinde ölü bulundu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2021 14:50

Kerem Durukan, evindeki evinde ölü olarak bulunmasının ardından biyografisi ile araştırılmaya başlandı. Almanya’da bulunan Bauhaus-Universität Weimar’da Görsel İletişim Tasarımı ve Güncel Sanat öğrenimi gören Kerem Durukan, birçok dergi, ajans ve tasarım ofisinde görev aldı. İşte, Kerem Durukan hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Kerem Durukan 1987 yılında Afyonkarahisar'da dünyaya geldi. ilkokul yıllarında gittiği Necmettin İren Atölyesi’nde sanat kariyerine ilk adımını attı. İlerleyen yıllarda, sanat öğrenimine Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, Resim Bölümü’nde devam eden sanatçı, lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nde 2008 yılında tamamladı.

Sonrasında eğitimine aynı üniversitenin Grafik Tasarımı Bölümü’nde uzun yıllar devam etmiş olan Durukan, 2010-2011 döneminde Almanya’da bulunan Bauhaus-Universität Weimar’da Görsel İletişim Tasarımı ve Güncel Sanat öğrenimi gördü. Sanatçı, çeşitli kişisel ve karma sergilerde ve sanat-tasarım projelerinde yer aldı; birçok dergi, ajans ve tasarım ofisinde çalıştı.

2018 Bilkent Library Art Gallery’de davet üzerine gerçekleştirmiş olduğu serginin ardından kariyerini tam zamanlı bir sanatçı olarak sürdürmeye karar vererek hayatını buna adadı. Sanatçı, 10 Şubat 2021 tarihinde Beyoğlu'ndaki evinde ölü bulundu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!