Kepçe kulak ameliyatı nasıl yapılıyor?

Güncelleme Tarihi:

Kepçe kulak ameliyatı nasıl yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2018 16:41

Kepçe kulak ameliyatı, genellikle görsel kaygılar dolayısıyla gerçekleştirilen operasyonlar arasında yer almaktadır. Kepçe kulak ameliyatının yapılmasının ardından kulaklar tenisçi bandajı ile sarılır ve bir ay süreyle kalır. İşte, kepçe kulak ameliyatı ve operasyonu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Küçük yaşlardan itibaren doğumsal veya edinsel olabilen kulakların öne doğru açılanma durumudur. Konkamastoid açı artmıştır. Konka hipertrafiktir.

Şikayetleri: Genelde şikayetler görseldir. Duyma bozukluğu gibi bulgular yoktur. Genelde sosyal çevre tarafından alay konusu edilir.

Bulguları: Kulaklarda öne doğru açılanma vardır.Konka mastoid açı artmıştır.

Tanısı İçin Neler Yapılmalıdır: Anamnez ve fiziki muayene yeterlidir. Kulakların açıları ölçülebilir. Aile hikayesi mevcuttur.

Tedavisi İçin Neler Yapılır: Tedavi erken yaşlarda tespit edilmesi durumunda bir kalıp ile düzeltilme yoluna gidilmelidir. İleri ki yaşlarda ameliyat uygulanır. 6 yaşına gelindiğinde kulak son şeklini alır ve operasyon yapılabilir.

Tedavi Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir: Tedavi sonrasında kulaklar iki hafta süreyle bandajlanır. Daha sonra açılır. Tenisçi bandajı bir ay süreyle takılmaya devam eder. 3. Haftada dikişler alınır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!