Kendini ‘Dağlı’ sandı

Güncelleme Tarihi:

Kendini ‘Dağlı’ sandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Orman eski Bakanı lojman işgal etti...

DYP Adana Milletvekili Halit Dağlı, hakkı olmadığı halde, oturduğunu beğenmediği için yeni yapılan lojmana zorla taşındı. Taşınmayı önlemek isteyen yetkililer asansörü kapattılar ama Dağlı eşyalarını 20'nci kata iple çektirdi. Taşınır taşınmaz da balkonda tadilata kalkıştı.

Milletvekili sayısının artması nedeniyle doğan ihtiyacı karşılamak için yapılan yeni lojmanlara kura çeken milletvekillerinden önce, oturduğu lojmanı beğenmeyen Orman eski Bakanı ve DYP Adana Milletvekili Halit Dağlı taşındı. Dağlı, işgal ettiği lojmana taşınır taşınmaz da balkonunu kapatmak için tadilata başladı. İki blok halinde yapılan ve kura ile dağıtılan yeni lojmanlara, eskisini beğenmediği için taşınan Dağlı, 20'nci katta beğendiği bir daireye eşyalarını taşımak istedi. Buna engel olabilmek için önce eşyaların taşınmaması için asansörü kullanmasına izin verilmedi. Ancak ısrar eden Dağlı, eşyalarını binanın dışından iple yukarı çektirdi. Dağlı'nın taşınmasına karşı çıkan TBMM İdare Amiri CHP Balıkesir Milletvekili Önder Kırlı, Başkanlıktan öncelikle kura çeken milletvekillerinin yeni yerlerine yerleştirilmesini istedi. Taşınma işlemini gerçekleştiren Dağlı, bu kez de lojmanın balkonunu kapatmak için harekete geçti ve tadilata başladı. Meclis lojmanlarında değişiklik yapılmasının mimari projeye aykırı olacağı uyarısı yapılmasına karşın Dağlı, bu isteğinde ısrar etti. Dağlı, gerekçesini, ‘‘Yükseklik korkum var’’ diye açıkladı. Meclis İdare Amirlerinden DSP İzmir Milletvekili Hakan Tartan, resmi bir yazıyla imar yönetmeliğini hatırlatarak, ‘‘Yanlış uygulamalarda, lojman kullanım tahsisi kaldırılacağı gibi, zararlar da tazmin ettirilecektir’’ dedi. Dağlı'nın tepkiler üzerine tadilatı şimdilik durdurduğu, ancak eşyalarını lojmana taşıdığı öğrenildi. Dağlı, Hürriyet'in sorusu üzerine olayı şöyle açıkladı:

‘‘Lojmanı olmayan milletvekillerinin kuraları çekildikten sonra villalardan memnun olmayan üyelerin talepleri değerlendirildi. Bana da 20. katta zaten fazla olan bir daireyi gösterdiler. Çocuklarımın yükseklik korkuları gerekçesiyle, balkonumu kapatmak istedim. Ancak ilgililer buna izin vermediler. Olay da böylece kapandı.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!