Kendi kopyasını karısı doğuracak

Güncelleme Tarihi:

Kendi kopyasını karısı doğuracak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD'li bir fizikçi kendini kopyalamaya hazırlanıyor. Bilim adamından alınacak hücre, bir yumurtayla döllendirilecek ve embriyo karısının rahmine yerleştirilecek.

Sansasyonel açıklama

Geçtiğimiz günlerde insan kopyalacağını açıklayarak bilim adamlarından ve çeşitli enstitülerden tepki alan Chicagolu fizikçi Richard Seed yine sansasyonel bir açıklamada bulundu. Boston'da politik ve yaşam bilimi akademisyenleri toplantısında konuşan Richard Seed, kendisini kopyalayacağını, karısının da küçük kopyasını taşımaya hazır olduğunu duyurdu.

Verici aranıyor

Klonlama işlemi Richard Seed'ten hücre çekirdeği alınmasıyla başlayacak. Bir başka vericiden ise yumurta alınacak. Yumurta sahibine ait genetik kodlar temizlendikten sonra yumurta fizikçinin hücresiyle döllendirilecek. Daha sonra embriyo, bilim adamının eşi Gloria'nın rahmine yerleştirilecek. Herhangi bir aksilik olmazsa, menopoz sonrası dönemde bulunan Gloria, eşinin genetik kopyasını dünyaya getirecek.

Kopyalama yasak

ABD Başkanı Bill Clinton, insan kopyalanmasının yasaklanması yolunda öneri getirmiş, California ve Michigan eyaletlerinde insan klonlanması yasaklanmıştı. Birçok ayrı eyalette de yasak getirilmesi için çalışmalar sürüyor. Richard Seed, Kongre'nin insan klonlanmasını yasaklaması halinde, bu konudaki çalışmasını Meksika'da yapacağını açıkladı.

2.5 yıl içinde seri üretim başlayacak

İNSAN kopyalayacağını açıklayarak büyük tepki toplayan Richard Seed'in, 2 ile 2.5 yıl içinde, insan kopyalama konusunda seri üretim çalışmalarını başlatabileceği belirtiliyor. İki ülkeden araştırma laboratuarı kurması için teklif geldiğini belirten Seed, çocukları ölmek üzere olan anne ve babalardan çocuklarının klonlanması için yüzlerce telefon geldiğini söyledi. İnsanın kopyalanması tartışılırken, Japonya'da boğalardan alınan hücrelerle klonlanlanan 11 danadan 6'sı doğar doğmaz telef oldu. Daha iyi et ve süt veren sığırlar yetiştirmek için kopyalama tekniğini deneyen bilimadamları şimdi klonlama yöntemlerini yeniden gözden geçiriyorlar. Kopyalama yönteminin güvenilirliğinin kanıtlanmadan insan üzerinde denenecek olması ise tepkiyle karşılanıyor.

Harvard'dan 3 diploması var

Genetik kopyasını yapmak istediğini açıklayan fizikçi Richard Seed'in Harvard Üniversitesi'nden 3 diploması bulunuyor, ancak bu diplomaların hiçbiri tıpla ilgili değil.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!